Boguk Distortion

Herkese merhabalar. İyi forumlar..
Elektro gitar ve prosesörle çok güzel distortion tonları yakalıyorken yeni bir ton yaratırken aynı efekt,aynı Simülasyonlar ve aynı parametreleri kullanmama rağmen iki ton arasında bir dünya fark var.
Gitar: epiphone les paul standard plustop pro
Prosesör: boss me25
Amfi: marshall mg15cf
Not: gitarı prosesör olmadan direk amfiye bağladığım zaman da sonuçlar oldukça kötü
Farklı gitar ve farklı amfiyle denedim yine de işin içinden çıkamadım. Çıldırmak üzereyim :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sanırım hazır presetler ile kendi oluşturduklarınız arasındaki farklardan bahsediyorsunuz ?
Cihazin presetleri zaten çöp. ama kendi oluşturduğum tonlar cok iyiydi simdi bir turlu o tonlari yakalayamiyorum. Böyle cok guzel sicak dolgun drive tonlari elde ediyordum ama şimdi gene aynı ayarları kullanıyorum elde ettiğim tonlar gitarin tone potansı full kapaliymis gibi boğuk ve bu boğukluk sadece bas tellerde var tizler boğuk değil.
 
Gitarin tellerini farkli marka/kalinlik kullanmis olabilir misiniz?
Telleri değiştirdiğim anda olmaz mıydı o zaman bu fark? Fabrikadan çıkan standart 0.9 telleri değiştirip yerine 0.10 Dunlop taktım. Zaten bazı yerlerde cızlamalar tel numarasını kalınmaştırınca sap topladı kendini cızlamalar kalktı. Ama bu boğukluk teli değiştirdikten 1.5 - 2 ay sonra olması tuhaf olur.
 
Manyetik yuksekligi degismis olabilir. Teller eskiyince de ayni sorun olabiliyor. Ya da sizin tonu algilama yeteneginiz gelisti, 2 sene once kullandigim ton su an cok kotu gelebiliyor mesela onun gibi bir durum olabilir.
 
Geri
Üst