Fender Stratocaster Için Manyetik Yükseltmesi

Merhaba arkadaşlar. FSR American Special bir stratım var. Üzerindeki manyetikler American Standart olarak geçiyor. Daha sıcak ve tipik bir strat tonu almak istiyorum. Custom Shop 69 gibi bir manyetik kullanan var mı? İnternet üzerinden dinlediğimde iyi sonuçlar alındığını görüyorum ve yükseltmek istiyorum. Bu değişim için ne yorum yaparsınız?
 
CS69'lar bol dip gürültülü hırıltılı vintage strat tonu veren manyetiklerdir Pink Floyd kafası işler için idealdir, ara (2. ve 4. pozisyon) twang tonları da başarılıdır. Ama üstüne basa basa söylüyorum dip gürültüsü özellikle drive tonlarda gerçekten fazladır. Şu anda 57 reissue gitarımda takılı olmasına rağmen en kısa zamanda Texas Special ile değiştirmeyi düşünüyorum. SRV, Dan Patlansky benzeri tonlar seviyorsanız idealdir muadili Lindy Fralin Blues Special düşünülebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yanıt için teşekkürler. Dip gürültüsünü sizden öğrenmiş oldum. CS69, Texas Special, Fat 50s benzeri manyetiklerle ilgili deneyimli olanlarınızın yorumlarını almak isterim. Stok manyetiklere kıyasla önemli bir fark elde edebilir miyim?
 
Son düzenleme:
Sevgili @erkanerdem

Bence ilk yapacağın modifikasyon, köprüyü pirinç, dökme çelik yada titanyum köprü ile değiştirmek olsun, sonrasında üst eşiği değiştirmeyi değerlendirebilirsin...Detaylı bilgi için sevgili Barış ŞAHİN'in blogunu okumanı öneririm...

Gitarizm Blog: Strat Modifikasyonları 1 - Stratın Doğal Tonunu İyileştirmenin 12 Yolu
Gitarizm Blog: Strat Modifikasyonları: Bölüm 2 ; “7 Farklı Ton”

İlla manyetik diyorsan, Lindy Fralin önerisi bence çok yerinde, ancak çok fazla alternatif de bulunuyor...Fender, Lollar, Bare Knuckle, Van Zandt, Seymour Duncan, vb. ...Ben farklı bir marka daha önereceğim, Don Mare, bunu da araştır derim...

Bu markaların en çok tercih edilen strat manyetik önerileri seni üzmez ancak asıl konu manyetikleri, gitara takmak ve denemek, ne istediğini senden iyi bilebilecek kimse yok maalesef, özetle deneme yanılma mevzusu...Yalnız, butik üreticiler oldukça fiyat da artmakta...

Sevgiler ve saygılar...
 
Sevdiğiniz bir ton için örnek verebilirseniz daha nokta atışı bilgiler gelebilir.
Ve tabii gitarınız ve amfiniz.
Manyetikler arasında çıkış gücü, kullanılan mıknatıs, sarım sıklığı, vs gibi pek çok fark var ve bu sonucu çok etkiliyor.
Haliylen kullandığınız amfi ve duymak istediğiniz ton ve gitarınız da bu sonucu etkiliyor.
Manyetik önerisi vermek için biraz daha bilgiye ihtiyaç var.
Örneğin mid karakterli bir gitara Texas Special takarsanız istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Gitar bu:
Amfi ise Blues Junior Tweed.

Ekipmanımı seviyorum fakat tonun (doğru tarif edebilirsem) biraz daha parlak, yumuşak ve doygun olmasını isterdim. Geçenlerde kullandığım bir US Standart Stratta daha sevdiğim ton vardı. Üzerinde Custom Shop 50s varmış. Karşılaştırılabilir mi bilmem ama yine kullandığım bir American Standart Telecaster'ın doygun, sıcak diyebileceğim tonuna da biraz daha yaklaşmak isterim. SRV, Dan Patlansky, Jimi Hendrix, Rory Gallagher severim.
 
O zaman. Fat50 koyu bir manyetik. Texas Special ve Fralin Blues Special midli manyetikler. Parlak ve yumuşak için CS69 olabilir. Lollar Blonde olabilir. Düşük çıkışlı Alnico 2 mıktanıslı manyetiklerin çoğu bu netliği ve yumuşaklığı verecektir. Fakat SRV, Dan Patlansky ve Hendrix'in mid karakterli tonları var.
Önce salt amfi ve gitarızın kombinasyonuyla sevdiğiniz tonu bulmaya çalışın.
Madem Blues Junior'unuz var; ki yeterli bir amfi.
Bir böyle deneyin.
 
CS69 için bir ekleme yapayım "standart wiring" (5 yollu 2 ton 1 vol) ile ara viteslerde (2-4) dip gürültüyü kesmez. Bir dönem Fat50s denemiştim. Texas Special ve CS69'a göre biraz daha tiz karakterli ve fazla net gelmişti bana (gitardan gitara da değişebilir alder-rosewood kombinasyonunda denemiştim), ben hafif çamurlu olmasını seviyorum. Texas Special'lar gümbür gümbür bol ataklı manyetikler.
Gundar'ın bahsettiği gibi diğer markalara da bakın derim. Seymour Duncan'ın Antıquity serileri de efsanedir ton konusunda.
 
Hot rails, ben Usa STD telecaster da kullanmıştım: Gitara has karakteri tümüyle değiştiren bir manyetik, vintage tarz beklentinize çok uzak kalır. Bunun dışında tex special fazla kırçıllı ve twang king; clean ve picking de güçlü manyetiklerdi. En son stok manyetiğine döndüm hiç fena değilmiş aslında :)
 
Geri
Üst