Kapıda Kontrollü Ödeme Nedir?

Şehir dışından bir cihaz alacağım deneyerek almak istiyorum bu kapıda Kontrollü Ödeme olayını söylediler nasıl yapacağım bana yardımcı olur musunuz? cihazı denemeden ödeme yapmak istemiyorum. Herhangi bir sakıncası var mı bu işin?
 
"Kapıda ödeme" var. ancak; "Denemeli ödeme " diye birşey yok. Ödemeyi yapmadan önce koliyi-kutuyu açmanıza da müsede ediyorlar mı? emin değilim. Satıcıdan şüpheleniyorsanız eğer, kapıda ödeme sistemine de kesinlikle güvenmeyin, çünkü bunun da üçkağıdını keşfetmiş adamlar. Ortalıkta kapıda ödemeli bir sürü dolandırıcılık vakkası mevcut...
 
PTT ile kapıda ödeme sistemi daha önce vardı fakat hala geçerlimi bilmiyorum. ve kargoyu gönderen kişi kapıda kontrollü ödemeli şekilde belirtirse ödemeyi yapmadan önce memur gözetiminde kargoyu açıp kontrol edebiliyorsun. Daha önce bende PTT ile kapıda ödemeli ürün almıştım fakat gönderici kontrollü ibaresi koymadığı için denememe izin verilmemiştir. Bununda çözümü tekrar göndericiyi arayıp PTT ye girip sistemde kontrollü ibaresini ekletip anında sisteme düştü ve orada test etmiştim. 10dk falan sadece kontrol etmem sürmüştü memurlar bir sıkıntı çıkartmıyordu. Sizinde başınıza gelirse kontrollü ibaresini çakkallık yapıp koymamazlık yaparsa arayın PTT ye gidip düzeltebiliyor. Tabi şuan bu sistem hala geçerlimi bilemiyorum.
 
PTT ile kapıda ödeme yapılabiliyor ama ürününün alıcı adına faturalı ve orijinal kutu içerisinde olması gerekiyor geçmişte bu hizmeti bireysele veriyorlardı ama kısıtlandı maalesef güven problemi varsa konuyu çok okumadım get ile alışveriş çok mantıklı.
 
PTT ile kapıda ödeme yapılabiliyor ama ürününün alıcı adına faturalı ve orijinal kutu içerisinde olması gerekiyor geçmişte bu hizmeti bireysele veriyorlardı ama kısıtlandı maalesef güven problemi varsa konuyu çok okumadım get ile alışveriş çok mantıklı.
Evet bireyseller için kapandığını duymuştum fakat doğruluğundan emin değildim. O zaman bu sistem sadece vergi mükellefi olan kişiler yapabiliyor demektir. Faturalı ürün haricinde başka ürün gönderilemiyor.
Dediğiniz gibi Sahibinde üzerinde GET sistemi mantıklı bir karar. Fakat 12% komisyon var Müzik grubunda. Başka gruptan ilan açtırabiliyorsan 9% a düşmesi gerekiyor komisyonun ve 6-9 taksite vade farksız işlem de yapabiliyorsun.
 
Get dışında bir seçeneğiniz yok ama tabiki iyi niyetli olmanız gerekiyor, tanımadığımız bir kişinin gitarını kullanıp mağdur etmemek lazım.
 
Aslında Get sisteminin açılımı kullanıp, deneyip, olumsuzluk halide iade değil.
Satıcının tam olarak doğru bilgiler doğrultusunda size vaadettiği ürünü yollaması, alıcınında herhangibi bir şekilde ürün eline geçtikten sonra paranın güvende tutulmasını sağlıyor.
Örnek gitarın sapı bana pek uymadı, gövde ağır, istediğim hıza ulaşamıyorum bu klavyede, gibi göreceli durumlarda satıcının hiçbir eksikliği olamaz ve iade bence çok ağır bir sonuç...
 
Geri
Üst