Elektro Gitar Çalarken Volume Ayarının Kısılması

Biraz garipseyebilirsiniz ama başlıktanda anlaşılacağı üzere sorunum tam olarak bu.İbanez grg170 dx kullanmaktayım özellikle solo çalarken serçe parmağımı gitar gövdesine koyarak destek oluyorum fakat hızlı ölçüleri çalarken volume ayarı çok yakın olduğu için serçe parmağımla yavaş yavaş sesi kısıyorum ve en sonunda tamamen kapanıyor.Sende parmağını oraya koyma yahu dediğinizi duyar gibiyim fakat desteksiz çalamıyorum sizce nasıl bir çözüm üretmeliyim ?
 
Volume knobuyla çalarken çok oynamıyorsan, knobu çıkartıp üstüne bir parça kağıt koyup tekrar knobu koyarsın böylece knob, herhangi bir dokunmada kolayca dönmez ama istemli olarak sesi kısman ya da açman bir miktar da zorlaşabilir. Bunun dışında gövdede delik açıp aşağıya indirebilirsiniz, kalan yukarıdaki deliği de gitarın renginde ufak tıpalar var onunla kapatırsınız. Çok lazım değilse delme işlemine gerek yok bence.
 
Volume knobunda bir nevi setskur görevi gören muhtemelen düz tornavida başlı bir vida vardır, onu biraz daha sıkıp tekrar dene.
Olmazsa bir tane saç tokası al, aşağıda bulunan ton knobunun etrafında dola sonra ger ve volume knobunun etrafında dola, bu şekilde tokanın gerginliği volume knobuna ters yönde tork sağlayıp kolay bir şekilde dönmesini engelleyecektir. Tabi ton knobunu gözden çıkaracaksın, hep sonuna kadar açık olacak yani :)
 
Potansla gövde arasına doğru boyutta bir o-ring (conta) koyarsan sorununu halledebilirsin. Hem kolay kaymaz hem istediğin zaman kısabilirsin hem de tone knob'un rahatlar.
 
Geri
Üst