cubase ve delay problemim

arkadaslar cubase'te vokal kaydı yaparken sesimi duymak istiyorum ne yapmak lazım? monitor'u actıgımda sesim gecikmeli geliyor, kapattıgımda hic ses gelmiyor. nasıl hallederiz bu isi?

Tesekkurler...
 
Ne tür bir sistem kullandığını da yazarsan monitörleme olanakların konusunda yardımcı olmaya çalışırımda hiçbirşey söylememişsin ne desem yalan.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pentium 4 3.0 Ghz, 1gb, 120gb masaustu. ses kartım creative audigy 2zs. kullandıgım mikrofon samson C03U usb baglantılı.

tesekkur ederim...
 
Valla yapacak birşey yok bu duruma çünkü sesi monitör olarak ek bir çıkışa yönlendirecek bir ekipman yok sende gecikmeli çalışmaya mahkumsun bu aletlerle üzgünüm ki.
 
Sorunun latency, yani gecikme. Forumda,

and latency
and gecikme


şeklinde aratırsan konu hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

bi firewire mı almak lazım?
Demişsin; firewire ile alakası yok. Alakası olsaydı midi klavyeyi usb ye bağladığımızda da gecikme olurdu. Yani sesi işleyen ses kartı, gecikmeyi yapanda ses kartı.

Profesyonel ses kartı aldın mı latency sorunun çözülür. Sen yine usb portundan takıcan mikrofonunu, ses kartından latency' yi ayarlayacaksın olay kopacak. :)

Satın almadan önce özelliklerine bir bak, latency kaç gibisinden. Hatta bu problemini anlat alışveriş yapacağın yere.
 
Ya mikrofonu usb ye bağlamak ve ses kartının bu iş için yapılmamış olması soruna sebebiyet veriyor. polski de söylemiş zaten. Kayıt için bir arabirim ve gerçek manada bir mikrofon (xlr girişlere takılanından) kullanırsan hem performans iyi olur hemde o kartın monitör çıkışlarını kullanarak gecikmesiz dinleme yapabilirsin.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
artık ilerleyen zamanda tekrar parayı topladıktan sonra bi ses kartı alacam simdilik monitoru acmadan kayıt ediyorum. soylerken muzigin icinde sesini duyamamak sorun yaratıyor aslında ama suan icin yapacak bisey yok. tesekkur ederim desteginiz icin.
 
Geri
Üst