Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Abi iyi hoşta, 100 150 milyona herhalde elektro gitarin ben ayaklıgını alırım.. Birde her gittigim yere elimde amfiyle gitmeyim diimi ? Klasikle başlamak bence daha iyi.
 
Bence elektro al. Sessiz sessiz çal. Klasik gitar alırsan sizinkiler sesten rahatsız olabilir. Millet uyduktan sonra zor çalarsın. Bizim evde böyle, Akustiğe dokunamıyorum, bide lojmanda oturuyoruz, bizimkilerden bişi gelmese bile komşulardan şikayet gelebiliyor. O yüzden takıyorum kulaklığımı processoruma sabaha kadar kimsenin ruhu duymuyor. Raahat rahat çalıyorum.
 
Hatta elektrogitarı ucuz ve kulaklık çıkışı olan bir prosesörle çalınca daha keyifli oluyor. CD playerlı prosesörcükler var. Odanda oturduğun yerde sessiz sessiz konser verebilirsin :)
 
Yaw beyler, benim derdim biraz tuhaf,

Ben babamla ilk konuşmaya başlayınca karşı cıkmıştı çünkü bu sene öss ye hazirlanacam. o da engel olmasin diye istemiyor, üniversiteye girdiginde istedigin gibi yap diyor. ama benim hevesim var şu an ileride olmayabilir. o yuzden bizimkilerden habersiz alacam(karşı gelecekler bi kaç gun sora adapte olacaklar, iş hep boyledir. bu tarz seylerle cok karsılastım) ben istiyorum ki, aldıgım gitarla hem ogrenebiliyim hemde alabiliyim($) o gitari, benim harçlık sistemi farklidir. okulun ilk donemi , ikinci donemi, ve yaz diye ayrılır. önümde 1. dönemi var. yedigim içtigimden biraz kısacam ki gitari alabiliyim. sonrasi hiç dert degil benim için, ileride bir ibanezim yada jackson im olur ama şimdi imkanim yok.

Ben sadece bu imkanlarin içinde ya şuna bi bak, şunda bir kampanya var, şunun ikinci eli iyidir mesela gibi cevaplar bekliyorum o kadar.
 
Abi bunun için en güzel yol yol kaldırım eskitmektir , bende ilk gitarımı ve elektromu alırken kendi paramla alacağıma and içtim ve aldımda, önünde yaz var ufaktan bir iş bul hatatındaki bazı şeylerden ödün ver ve çalışmaya başla hem o parayla aldığın gitar daha bir değerli olur ileride.

Kadıköyden atla çık beyoğluna orda her keseye uygun birşeyler bulunuyor , sanırım burdaki kimse sana teknik detay ve ortalama fiyatlarını verme yada tecrübelerinden birşey katmak dışında birer katolog gibi yardımcı olamazlar o yüzden iş biraz sana kalıyor sen eğer gerçekten birşeyleri istersen eline aldığın çok kötü bir gitarla da belli bir yerlere gelirsin ki öss ye hazırlanırken 4 duvar arasında sarılacağın gitar en güzel dostun olur.

Umarım içindeki heves ileride büyük bir tutkuya dönüşür kendine iyiy bak.
 
Arkadaşlar kusura bakmayın ama ben prosesörü çok amatör işi görüyorum ,(bana karşı olanda olabilir) ama bence iyi bir müzisyen digital prosesörler yerine iyi ampli similatörüne ya da iyi bir ampliden elde edeceği tonlara yönelmeli yinede illa ben pedal kullanmakta israr ediyorum diyen var ise ona boss serisinin HM-2,SOD2,Digital delay,chorus, Guyatone flanger, dunlop wah wah ve volume pedal serisinden oluşan analog bir düzen önerebilirim hem digital prosesörlerden ucuza çıkar hem de daha iyi soundlar elde edersiniz tabiiki bence:) ama bana sorarsaniz ben iyi bir ampliyi put switch le kullanmayı tercih ederim.
 
ben de seninle aynı fikirdeyim, yani prosessöre verilecek para yerine analog sistem kurmanın daha iyi olacağı yönünde. ama her şey analog sistemle bitmiyor, iyi bir kafa+kabin ve bir rack sistem çok çok iyi olur. yani prosessör amatör işi olsa da yukarıda saydıklarımdan çok daha ucuz. ayrıca sırf analog sistem alet seçimine göre prosessörü ikiye üçe katlayabilir.
 
Bence yapmak istediğin müzik tarzına göre bir ampli seçmek daha iyi ,zaten prosesör de alsan sonuçta elektro gitar için bir ampliye ihtiyacın olacak, lambalı bir ampli mesela CRATE blue voodo 50 gibi bir ampli ideal hem kafalı hem lambalı sadece put switch ile inanılmaz sonuçlar veriyo ,tabii biraz volume düğmesine dokunman lazım kısık seste verim alamazsin , bir şey daha var asla standart fabrikasyon gitar pikaplarından istediğini almayı bekleme mutlaka iyi bir pikap serisi yapmak gerekiyo tabii bunun da bir çok teknik özelliği var dimarzio,saymour duncan,shaller gibi pikapların sitesine girip kendine en uygun sound dizilimini bulmalısın yani fabrikasyon standart bir pikapla olmuyo. ha prosesörler içinde de iyileri var mesela digitech,boss,korg gibi markaların iyi ürünleri var ama iyi ürünleri genelde ampli similatörleri eğer amplinin kendisini alırsan similatöre ne gerek var diye düşünüyorum bu benim kendi fikrim.
 
Bu arada istanbulda iyi sedef işciliği ve hatta skalopt fletboard işçiliği yapan yarler varmi bilen varsa öğrenmek isterim daha cok sedef işçiliği yani kim yapar ?kaça yapar? garantili mi?
 
pu konusunda sana katılmıyorum. yan her fabrika çıkışı gitarda kötü manyetik vardır diye bir olay yoktur. eğer verdiğin para 1000 doların üzerine çıkıyorsa genelde aldığın pu lar da oldukça iyi olur. tabi ki bu para olayını yazmamın tek sebebi genel olarak gitar olayında kalite nin parayla doğru orantılı olması. diyelim ki ibanez rg3120 aldın, bu gitarın üzerinde tone zone ve paf pro var. şimdi sen kalkıp da bu manyetiklere kötü diyemezsin. ha fazla para verirsin de beğenmezsin mayetiği o zaman gitarı yanlış seçtin demektir. gitar alınırken denenmesi gerektiğinden sound a bakmak da gerektiğinden, fazlaca para verip de manyetik beğenmemek pek mümkün değil.
 
Selamlar...

Crafter marka bir elektro-klasik gitar sahibiyim, daha iyi bir modelle değiştirmek istiyorum tavsiye ve düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler...
 
Değiştirme olayına girersen en iyisi dükkanları dolaşıp gitarını gösterip onların gitarlarıyla fiyat kıyaslaması yapmaktır.
 
Manyetik yüksekliğini ayarlamanın bi kuralı, yöntemi veya genel geçer ölçüleri var mıdır? yoksa zevk işimidir yani dinleme yamulma yöntemi mi uygulanır?
 
manyetik yüksekliği tamamen zevk işi olsa da bir kaç dikkat etmen gerekn nokta var. yani tellere çok yakın olurlarsa sustain azalır, ses boğuklaşır, ama güçlenir. uzaklaştıkça ses daha bir netleşir, sustain artar ama kuvvetsizleşir. en iyisi kendin deneye deneye bul
 
bir de dikkat edilmesi gereken nokta, manyetikleri yüksek kullanıyorsan, gitarında basabildiğin son perdeye basıp, tellerin manyetiğe dokunup dokunmadığını görmen gerekir. yani 22 perde bir gitarda, 22. perdeye basıp tellerin durumunu görmek gerek, telin manyetiklere en yakın olduğu konumdur çünkü o. o an dokunmazsa hiç deymez.
 
Dostlar selam.. Benmi gitarın üzerine şu kombinasyonu düşünüyorum;

Emg 81(Bridge),Emg85(Neck)..

Sorum ise şu;

Benim gitar jackson kelly performer ve bilindiği gibi gitarda sadece volume potu var.. Emg manyetiklerle birlikte volume potu bir de tone potu geliyor.. Yani burdan anlayacağımız gibi gitara tone potu takılması için delinmesi gerekiyor ama ben gitarın orjinaliyle oynamak istemiyorum.. Ne yapmalıyım? Eğer olmazsa pasif düşünüyorum.. Lead ve solo çaldığım için bana treble karakterli,bol sustaine sahip ve yüksek çıkış güçlü bir pasif manyetik tavsiyesinde bulunurmusunuz..

Çok soru sordum biliyorum ama birde şu var;
Emg hz(pasif) manyetiklerin çıkış güçleri ortalama ne oluyor? Cevaplarsanız sevinirim...
 
EMG ile gelen potlar kac K bilemiyorum. Eger 500K ise dert etme, bir sekilde dual concentric (ust uste iki tane) 500K/500K al derim. Gitarina yeni delik acmak zorunda kalmazsin.

B
 
Dostum sağol bu tavsiye için.. bu potlar kaç k olduğunu nerden öğrenebilirim? Sanırım emg'nin sayfasında yazar :) Bu arada rica etsem şu dual concentric olayını biraz açarmısın:) bir şekil,şeması veya açıkça gösteren resimleri var mı? Yada şöyle diyeyim bu tekniği kullanan var mı? :)
 
CrazyLead demiş ki:
25 k dır Emg nin potları ...

25K lik pot neye yarar bilmem ama kesinlikle gitar manyetikleri icin kullanilmaz. Yanlisin var. 250K olur 500K veya 1000K (yani 1MK).

EDIT: CL hakliymissin, bakinca gordum ki dedigin aynen dogru. EMG ile gelen potlar 25K. Bir sey daha ogrendik yani. Ama normal 250K 500K potlari degilmis. SD forumdan bir alinti:

Use the low-impedance (25K) volume and tone controls provided with the EMG's. The problem here is that the passive pickups will suffer a reduction in gain and loss of high-frequency response.

Ingilizce bilenleriniz icin devami

http://seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=1748&highlight=pot+EMG

B
 
Geri
Üst