Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ya arkadaslar tab tekniginde kullanilan bazi terimler var.. bilen arkadaslar varsa lutfen bunlari nasil yapabilecegimiz hakkinda birseyler yazarlarsa sevinirim genel olarak kullanilan terimlerden ziyade hepsi olsa daha iyi olur ben ve benim gibi arkadaslar faydalansinlar simdiden tskler herkese
 
kardes cin mali gitar ne olursa olsun uzak durr 350$ cuss yanii cin mali gitara 350$ cok o fiyata cort x-6 satiliyor ondan al sen hiç bir şekile pisman olmazsin ;)
 
ya bu arada dimev demissinde gitardan bahsediyorsun anladigim kadariyla diymi o bir gitar markasi mi yoksa baska bisey mi :S
 
anatolia999 demiş ki:
ya arkadaslar tab tekniginde kullanilan bazi terimler var.. bilen arkadaslar varsa lutfen bunlari nasil yapabilecegimiz hakkinda birseyler yazarlarsa sevinirim genel olarak kullanilan terimlerden ziyade hepsi olsa daha iyi olur ben ve benim gibi arkadaslar faydalansinlar simdiden tskler herkese

Herhangi bir tam basım parça printoutu alırsan onun başında hepsinin açıklaması var. Sevdiğin bir grubun tab kitabını al yeter.
 
selamlar.benim 210$civarı gitar için param var.Gitara yeni başladığım için afalamayayım.Sizce bu fiyata washburn jackson cort yada diğer markaların hangi modellerini alabilirim .çünkü bazı yerlerde cort x6 s seiri daha iyi değil washburn x 11 mi x 12 mi yani marka önemli değilde modelleri önemli müzik dükkanına gittiğimde hangisiyle daha rahat edersem dış görünüş renk falan vs. alıcam.Birde hangi marka daha sert ton verir.Özellikle atalay abi yardım edersen sevinirim.Sanırım sen bir resim vermiştin dört gitar alt alta en altta kuru kafalı üstünde kırmızı falan jackson muydu hatırlamıyorum demiştin sırf alttakinin rengi için alınır diye ama o kasa çok hoştu.Öyle kasa bulabilirmiyim(Fiyatını bilmiyorum çok pahalıda olabilir.) tam modelini söylersen.Alım satıma ona göre ilan vericemde.
 
gitarın 210$ tam fiyat olmasıda gerekmez 250$lık ta söylerseniz belki pazarlıkla alabilirim.Atalay abi dediğim modeli şimdi buldum jackson Ke3 müş alder kasa dediğim fiyata başka .Başka markaların bu kasalı gitarları varmıdır?
 
Angelus öyle kasa Jackson TR de bulamazsın. O fiyata da alamazsın. En iyisi gidip elinle dokun dene hangisi hoşuna gidiyorsa onu al. 210 dolara çok fazla seçeneğin olmaz zaten. Başka marka gitarlar için de gittiğin yerdekilerle konuşup getirip getiremeyeceklerini sorman gerek. Türkiye'de ne yazık ki pek fazla seçeneğin yok. Her malı getirmiyorlar. sen istersen belki getirtirler onuda 2 ay bekleyebilirsin ve 250 dolarlık bir gitar için de ne kadar kasarlar bilemem. Kolay gelsin. bu işler ancak dükkanlara gidip bireysel konuşmakla hallolur.
 
evet en iyisi gidip hangisi kafaya yatarsa onu almak.düz bir renk alsam siyah mesela desen gibi yapışkanlar yada boya falan yaptırabilirmiyim .
Gitar sade olsun istemiyorumda o yüzden.
 
Aslında özel yapışkanlar var su geçirmez ama gitar yüzeyinde dursa da sen elinle kolunla zaman içinde doğal olarak eskitirsin. Gitarı alıp daha sonra sadece önyüzüne yeniden boya yapabilirsin. Önemli olan üzerine düzgün birkaç kat cila atabilmek. Onun içinde boyacılık ve ahşap boya işini iyi bilmek gerek. Yok önce en üstteki boyayı çıkart, zımparala, sonra macunlar, su zımparasından geçir, sonra boya at, sonra cila at.... allaaahhh!!! :)
 
atalay hoca gülmekten karnıma ağrılar girdi :p bu ne ya istersen gitara el atmışken bir de evi boyayayım en iyisi düz renk takılmak dedim zaten bu renk olayı beni bozar.yada sakızlardan çıkan dövmelerden yapıştırayım evet evet . :twisted: :twisted: :twisted:
 
gibson genellik ile alnico 2 ve eskitilmis alnico 5 manyeriklerinden tad mccartynin dizayn ettigi paf manteiklerini tercih ederler.Sustaini uzun tutar tel cekimi az oldugunundan solo atarken sarki soyler gibi ses verir.outputu ne yuksek ne de azdir
 
Analog set

Ben de bi soru soriim

Analog pedal set yapacam da Boss MT-2 ve RV-3 (digital delay/reverb)
alacam efekt olarak. Bunun dışında neler almam gerek pedal olarak. Efekt diil , yani compression sustainer, noise supressor , equalizer tarzı. Hangisni aliim 3. pedal olarak?

equalizer almayı düşünüorum, ama noise supressor falan da şart diolar bana
 
Geri
Üst