Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Fiyatına göre iyi olduğunu söyleyebilirim ama tünelden (istanbul) aynı gitarı daha uygun fiyatla alabilirsin yeni başlayanlar için gayet mantıklı sen farklı bir şehirde olduğun için bu gitarı deneme imkanında sanırım yok istanbuldaki birinden yardım alırsan senin için daha sağlıklı olabilir. Bende sana yardımcı olmaya çalışırım istersen yarın tünele inecem orda bu gitarın fiyatını öğrenip sana haber veririm.
 
cash demişki;
foruma 200$'a şahane şeyler düşüyor bekle , sabret , kazan.

cash'i dinlemeni tavsiye ederim, doğru söylüyor biraz forumları gez sabredersen buluruz bişeyler...
 
Benim fikrim..! Alacağın gitardan önce ne tarz müzik yapmak istediğin önemli her gitardan aynı verimi alamazsın yani virtualite için ince fletler ,iyi bir sustain için kalın bir fletboard ve ağır bir gövde gerekli bu bir kaç kelime ile açıklanacak bir olay değil bence birikim gerekiyo ilk kez mi gitar alacaksın? o zaman hasar gördüğü zaman için sızlamayacak bir model ve fiyat aralığında birşley seçmen lazım. bu arada daha önce bir yerlerde yaptığım bir ankette Türkiyede satılan gitar markaları arasında (500$ ve üstü modellerde) Jackson 1 numaradaydı sonra ibanez geliyodu.
 
arkadaşlar alt tarafı 176 dolarlık gitar amma çok kastınız çocuk görmüş beğenmiş almak ister. Onu alma bunu al diye niye kafasını karıştırıyorsunuz anlamadım. Bende bilirim 2. El önermeyi ama bu çocuk zaten uzakta oturuyo ve gitarı belkide görme deneme imkanı olmayabilir.
 
sabien dostum;
Kafasını karıştırmıyorum sadece 100$ - 120$ 'a sıfırı bulunabilecek bir gitarı hem pahalıya alacak hemde bir sürü problem yaratacak (perdelerden , tremolo sistemine kadar )denedim , aldım , kazıklandım , akıllandım olayı ;)
forumda iyi şeyler çıkabiliyor kelepire beklesin anlaşırlar konuşurlar alır en sonundada 175$ dolar 175$ dolardır ayrıca küçümsenecek bir miktar değil gibi bazımız için...
 
Arkadaşlar bir fikrim var size: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Ben diyorum ki bu "gitarlar ve ekipmanı hakkında herşey" folderı bayağı bir karışmış, tamam herkes buraya toplanıyo bu konuda ama folderın çok verimli çalışabildiğini ben düşünmüyorum çünkü bir arkadaşımız gitar alacağı zaman bütün herşey en başa dönüyor, e herkes haklı olaraktan okumak istemiyor 60 sayfa yazıyı, ve bu 60 sayfa yazının hepside gitarlar ve ekipmanlar ile ilgili değil aralara alakasız olaylarda giriyor...

O yuzden diyorum ki, bu folderın içinden önemli bilgiler alınsın ve restartlansın.

Çünkü nereye kadar gidecek bu folder? 10000lere kadar mı?(ve içinde dönüp dolaşılıp gelinecek nokta aynı.)

Bence varya arkadaşlar inanın oturup şu gitarları bilmem neleri tarzları stilleri ayırsak bir şeyde toplasak şöyle herkesinde anlaya bileceği şekilde, bu olay 10 sayfa sürmez. ;)

Ama bunun için bir kişi seçelim şöyle çok bilgili her şeyi bilen ve o kişi
mesela şöyle bir tablo oluştursun:

....................softlar.........................hardlar..............heavyler
.........fender....gibson...epiphone ibanez.............Jackson...Esp
$150.....X...........X...........X...................X......................X.........X
$200.....X...........X.......... X ..................X......................X.........X
$250.....X...........X..........2.el ..............2.el.....................X.........X
. ..............................................................................................
................................................................................................
$500.....X...........X.........."O"ve2.el........2.el....................2.el.....X
ve altınada açıklamasıyla modeller(tek tek mesela, Gibson Les Paul ile
blues, rock, hard rock, soft rock artı manyetik takviyesiyle Heavy Metal yapılabilir gibilerinden)
Bilinen önemli tüm markaları modelleriyle versek ne kadar uzun olacak ki?

Ardından öbür sayfayada Manyetikleri, model, özellik ortalama fiyat yazarız
Ardından öbür sayfaya pedallar, prosesörler,
sonraki sayfalara da klayve, fretler, bakım ile ilgili yazı yazsak ne kadar sürer ki???

Sizce de bir çözüm üretmemizin vakti gelmedimi artık bu soruna arkadaşlar :?: :?:
 
Evet iyi olabilir ama burası harmony central'e döner :) site yöneticilerininde fazla sıcak bakacağını sanmıyorum...
format bakımından bir değişme
zaten şöyle bir şey söylenebilir bu tür işler çok göreceli mesela benim vereceğim bir örnek olur git telecaster al altarnatif yap adam bir yerde bi görecek ritchie kotzenin eline telecaster acid rock yapıyor , yada birine hard rock için parlak tonlu stratımızı önereceğiz adam bir bakacak aynı gitarla bir başka sanatçı etnik takılıyor ;) yaklaşımlar çok önemli kişisel olaylar çok farklı sonuçlar çıkarabiliyor , ama yinede dediğin gibi bir olay fenada olmaz temizlik açısından ama şunuda unutmayalım biz istediğimiz kadar yazsakda yine yüzlerce arkadaşımız kendine özel bir iletişim isteyip sorununu ayrı bir başlıkta paylaşmak isteyecektir...
 
Reeve iyi fikir ama düz mantık. Piyasa o markalar pek bulunmuyor ne yazık ki.

Ben olsam herkese "Stager" marka gitar alsın kullansın derim. Ibanez'den, ESP'den, Jackson'dan iyi gitardır bana göre. Biri alır da beğenmezse ben ne yaparım? Zevk meselesi bunlar, mantık bir yere kadar.

Yüz milyar parası olan herkes nasıl aynı arabayı almıyorsa, 1000$'ı olan adama da aynı kalıpta şeyler önerilmez. Adam gelir burda sorar şu şu gitar iyi midir alsam mı diye, biz de cevap veririz ve bu da 2-3 mesajda öteye gitmez. Sırf bu 2-3 mesaj için de ayrı bir topic açılsa bu bölümün adı müziktek olmaz, gitartek olur. Hatta gitar alım-satımTEK olur. Buranın asıl amacı müzik üretimi sırasında karşılaşılan zorluklar ve çözümleri. Doğal olarak da müzik üretirken enstruman kullanıldığından sabit bir başlık açılmış durumda gitar (veya davul, bas) için. Bu format değişikliği gerektirmez. Sadece daha duyarlı forum kullanıcıları gerektirir.
 
Daha önce sorulmuş bir sorunun cevabı burada varsa(yani bu başlık harici, aşağıda açılan sabit olmayan başlıklarda), aynı soru cevaplanmaz, ve silinir. Arama motoruna anahtar kelimeyi yazdığınızda, onunla alakalı bir başlık varsa o çıkar ve konuya sorulara oradan devam edilir. Reeve arkadaşımızın dediği gibi, sorulacak bütün soruların cevapları bu forumda mevcut değil. Böyle bir şey biraz mantık dışı, her şeyin bulunduğu bir siteyi geçtim, bir kitap olsa da alsak diyorum. İmkanı yok, yeni sorular forumun asıl amacı olan "müzik yapımı ve teknolojisi" hakkındaysa VE daha önce işlenmediyse, aşağıda bir başlık açılır ve incelenir. Gitar müzik yapımı ve teknolojisinin bir parçasıdır ve soruların rahatça sorulabileceği yer burasıdır. Sorun olan ne anlamıyorum, bir manyetik mi arayacaksın bu başlıkta, baştan sona okumana hiç gerek yok, açıyorsun arama motorunu, yazıyorsun bir anahtar kelime(manyetik, model, şu bu) hop, varsa çıkıyor. Yoksa da sorup cevabını alıyorsun. Varsa, ama tatmin edici değilse BURADA tekrar soruyorsun. Hatta önceki girişten alıntı bile yapabilirsin biri cevaplar. Sorun sistemde değil arkadaşlar, aramaya üşeniyoruz sadece. Burada ters olan bir şey varsa söyleyin, sistemle ilgili, bir şekilde gündeme getirelim. Ancak bunu dile getirirken buranın bir "gitar" forumu değil, "müzik yapımı ve teknolojisi" forumu olduğunu unutmayın lütfen.

Ayrıca tüm bunlardansonra, bu başlığı baştan yazmanın ne getirisi var anlamadım. Yeniden baştan istiyorsanız, bu 62. sayfa, akılda tutulsun. 62. sayfadan itibaren 0 varsayalım burayı. Burdan devam edelim. Ne farkı var? Geçmişte birinin işine yarayacak bir şey varsa silinmemiş olacak. Ve arama motoru denilen bir şey var. Ve o motor dediğim gibi, bu başlığı da tarıyor arkadaşlar. Bu yüzden bu başlıkta her ne bilgi varsa durmasının bir sakıncası yok bana göre de. İlle de sıfır diyorsanız, buradan aşağısı sıfırdır:
 
Arkadaşlar biliyorsunuz ki sitemizin alt yapısı alt-kategori özelliğini desteklemiyor... Bu nedenle Müzik Yapımı ve Teknolojisi ile ilgili konulara eşit ağırlık vermek adına, kimi konularda biraz kısıtlayıcı olmamız gerekiyor...

Kaldı ki zaman bulundukça, bu tarz boş sohbetlerle birikten başlıklar, temizleniyor....

Bakın gitarla ilgili konular, çok özel bir durum olmadıkça, bu başlıkta toplanacak.. Nedeni ise basit, çok fazla soru geliyor, bir çoğu da zaten burada yazılmış çizilmiş şeyler... pyramind'in dediği gibi, arama fonksiyonunu iyi kullanmak lazım..

Bu kategorinin uzun zamandır bir sorununu, o sorunu yaraten şey ile çözmeye kalkışmak mantıklı mıdır?... Sorunun kökeni, aynı konu ile ilgili bir çok başlık olması ve özellikle çok giriş seviyesi bilgilerin defalarca tekrar edilmesi... Sizin dediğiniz gibi, her tür başlığın açılmasına izin verirsek, daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak burası.. Kaldı ki gitaristlerin işgali yüzünden, kayıt/mikrofon cart curt gibi konular konuşulmaz hale gelmeye başladı....

Geçen sayfada yaptığım uyarıyı o yüzden tekrar yapayım, bu yöntem değişmeyeceği için, bu başlığı "gerçekten kalıcı olması gerekli" olan şeylerle doldurun.. "Kim ne yaptı bu kıza?" gibi mesajlarla değil ;)...
 
Merhaba.Önce ben yeni bi gitar almak istiyorum.Trash ve Heavy tarzında müzik yapıcaz.Şu an benim düşüncem ESP veya Jackson.Megadeth yada Metallica tarzı tonlar çok hoşuma gidiyor.ESP leri baya bi araştırdım ama pek bilgim de olmadığı için karar da veremiyorum.Gitarın fiyatı da pahalı olmamalı.Bu yüzden şu gitarı al biraz takıl sonra şu manyetikleri takarsın gibi bi öneridede bulunabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.
 
Bu kadar iyi bilenlerin arasinda çok amatör bi soru olcak ama kusura bakmayın.
Elektro gitarda fretboard un eni yani mesala belli bi fretin uzunluğu her gitarda aynı mıdır?
Cevaplarsanız sevinirim şimdiden sağolun.
 
Genelde aynıdır ama burada fretin uzunluğunu belirleyen faktör, gitarın sapı ile köprüsü arasındaki mesafedir. Bu mesafe genelde aynıdır ve bu yüzden yüzde 99 her 21 ve her 24 fret gitarın fret aralıkları aynıdır. Teorik olarak sap ve köprü arasındaki mesafe uzarsa, milimetrik farklarla fretlerin nota arası mesafeleri uzar.
 
Cru, 2. el yada en ucuz bir Jakson alıp daha sonra üzerilerine Seymour Duncan takabilirsin. Süper olur. Daha da sonra tremolo değiştirirsen zaten modifiye ferrari gibi olur :)
 
Merhaba. Elimdeki Washburn N2 gitara EMG 81-85 manyetik takmak istiyorum. EMG kullanma kılavuzunda ve internetten araştırdığım diyagramlarda devamlı tone potu kullanılmış. Oysa N2'de tone potu yok, sadece 1 tane volume potu var. Elektronik bilgim yeterli olmadığı için içinden çıkamadım.
Ne yapmamı önerirsiniz? Mümkünse N2'yi deldirerek tone potumu takılmalı? Tone potu takmadan EMG kullanmanın bir yöntemi var mı? N2'yi satarak başka bir gitar mı almalıyım? Ya da?
Teşekkürler.
 
Geri
Üst