Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ya bişey sorcam, dimarzio fast track 2 ve seymour duncan hot rails shr-1 arasından hangisini seçmeliyim? ikiside hum-cancelling single.. kullancağım gitar kore fender squier...
 
Merhaba. Birkaçgündür fırsat buldukça en başından başlayarak bu başlığı okuyorum. Nihayet bitirebildim. Bildiklerini aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Jackson ibanez ve cort isimleri oldukça baskın olduğundan kendi soruma doyurucu bir cevap bulamadım. 3 yıldır Ankara'nın çeşitli barlarında çalıyorum. Aşağıda yazılı olan ekipmanım her ne kadar bunun için yeterli gelmekteyse de icra ettiğimizden daha sert türde müzik dinlemek ve çalmaktan hoşlandığımdan dolayı, nispeten daha sert karakterli bir gitar almaya karar verdim. Alacağım gitarda olmazsa olmazlar 24 perde, çift humbucker ve floyd rose. Öncelikli olarak gönlümde yatan bir Jackson SL2H soloist idi. Ama bunun fiyatı da USA'da 2000 $ civarında olduğundan bütçemi zorluyor. Daha ucuz modellere bakmaya başladım. Birçok ibanez deneme fırsatım oldu ama içime sinen bir model bulamadım. (Tabii fiyatlarından dolayı 555 hariç JEM serisine bakmadım. zaten Ankara'da da yok galiba şu an). Daha sonra ESP lere baktım. Bu başlığı okuduğumda da ESP ler ile ilgili çok fazla fikir edinemedim. ESP'nin şu modellerini araştırdım:

1. M II (EMG veya SD ile birlikte)
2. M II Urban camo (EMG li)
3. Horizon FR II
4. Horizon II
5. Horizon III

Fakat ne yazık ki bu horizon serisini Amerika'dan bile alamıyorsunuz. Esp sitesinde var kataloglarda var ama bilimum online sitelerin hiçbirinde yok. Adamların hepsine mesaj attım ama ne yazık ki temin edemiyorlarmış. Yalnız bir sitede vardı o da horizon NT modeli idi. Ne yazık ki onda da floyd rose yok. Yani bu gitarı bulmak mümkün görülmüyor. Ankara'da getirenler var onlarda 1650 € diyorlarki neredeyse 450 € pahalıya geliyor ama nereden temin ediyorlar bilemiyorum. USA da bulabilsem ben getireceğim. Music123 de MII 1190 $ civarı, M II urban camo ise yine bu sitelerin birinde 1530 $. Fakat elemanın birisi bu urban camo hakkında Harmony-central da bayağı bir döşemiş. Sizlerden bu gitarlar hakkında bilgisi olan varsa aydınlatmasını isteyeceğim. Horizonlar nerede bulunur? MII ler nasıl gitarlardır? MII standart USA yapımı mı yoksa japon mu (bir bilgiye rastlamadım da)? Urban camo modeli hakkında görüşleriniz var mı? Yoksa bırak ESP yi MII ye yakın fiyatı olan Jackson SL3 mü al diyorsunuz. Daha önce de burada yazıldığı gibi en iyisi denemek ama bu gitarları bulup da denemek mümkün görülmüyor. Bahsettiğim bu gitarlar ve Jackson SL3 hakkında bilgisi olan arkadaşların (özellikle de jacksonlar konusunda epey tecrübeli olduğunu gördüğüm Atalay'ın) yorumlarını merakla bekliyorum.
 
abiler ben blues a uygun bir gitar almak istiyorum en fazla 700$ verebilirim epiphone nasıl ???? başka önerileriniz varmı??? bide ben solağım bulmak zor olabilir alet sıfır ikinci el farketmez elinde olan varsa görüşebilirim
 
yaw bu washburn x12 iimidir gitarı gördüm rengi fln hoşuma gitti eğer onaylarsan alıcam onu bide yanında behringer firebird anfi ve digitech rp50 presesör alıcam sence nasıls?
 
Overactive demiş ki:
Ben Epiphone Goth Les Paul Studio sahibi arkadaş varsa memnunmu diye soracaktım... Kafaya koydum bu gitarı falla...

Bende var , iki seneden beri kullanıyorum..
Gayet iyi bir gitardır , alcino manyeticlerin de yardımıyla hoş , sıcak bir ton verir.. V-amp 2 ile kullanıyordum.. Bikaç videom var önceden kaydedilmiş , sesini dinlemek sitersen ; (özellikle "forgotten"da ki ton iyidir)

http://www.acidplanet.com/artist.asp?videos=256275&T=3163

Bir manyetik değişimiyle seni baya idare eder diye düşünüyorum..

Bendekinin resmi : http://img90.echo.cx/img90/2698/imgp22181ne.jpg

Başka sorun olursa cevaplıyabilirim
 
arkadaşlar nereye yazacağıma karar veremedim kabloda gitar ekipmanıdır deyip buraya yazıyorum...

biliyorumki kablolarda bi direnç vardır ve kablo uzadıkça çoğalır ve seste sorun olmaya başlar.. benim sorum şudur ki 2.5 metrelik cort marka ucuz bir kablo 30wattlık bi amfide diğer ultra pahalı kablolara göre çokmu kalitesiz kalır daha doğrusu fazladan bir ses yada seste bir bozukluk olurmu?

2.5 metrede bu direnç çok yükselirmi ya da 30watt ta bu bozukluk hissedilirmi? teşekkürler
 
Kablo kalitesi hiç bir zaman en üst seviyede olamaz, hiç bir iletken ideal olmadığı için. Önemli olan senin kulağının ne kadar ayırt edebildiğidir. Dene kabloları eğer fark hissediyorsan kalitesiz kablo kullanma. O cort kablo tabii ki ultra pahalı kablolara göre daha başarısız olacaktır ama ona kadar neler neler var gitarının tonunu etkileyen. Diğer bütün ekipmanını yapabildiğinin en iyisi yaptığın zaman düşünürsün bence o kablo işini de :) Ve ayrıca o cort kablolar bildiğim kadarıyla pek de kalitesiz değil, hayvan gibi para vermediğin sürece pek bir fark olmayacaktır yani başka bir kabloda...
 
Geri
Üst