Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ChatKing demiş ki:
Bu arada ben de gitarımı geçenlerde bahsettiğim problemden dolayı yarın Tünel'e entonasyon ayarını yaptırmaya götüreceğim.. Murat Sezen var orda bildiğim bi'tek.. Sizce nereye veriyim gitarı neresi güvenilir olur ne kadara patlar bana ona göre yanıma para alıcam :? ??

Istanbul dan Yüksel ustayı tavsiye etmiyorum Zire gitarıma polyester attı ama kesinlikle altını cizerek soylüyorum eski halinden daha kötü oldu. Gitarı gorunce ne diyecegimi bilemedim acıkcası. İlk halini gosterebilme şansım olsaydı da gorseydiniz şu anki halini. 3 gün kaldı gitar bide.Sapı cıkarıp bir işlem yapmasını soylemisdim.adam ne yaptırsa gitarı aldımdıgım gitarda ayar adına hiç bir şey yok. Allahım hala aklıma geldikce sinirleniyorum. Yuksel ile ilgili gitarımı vermeden once sagdan soldan duydugum bir takım şeyler vardı ama Yuksele götürduk işte bir kere ne diyim pişmanım,hata yaptım. Evet Rıfata "merhaba" dersin "10$" der ama işini layıkıyla yapar,Ekrem desen zaten atölyesine girince anlıyorsun nasıl çalıştıklarını.Murat Sezende ucuz degildir ama memnun kalırsın. Yukselin 5 metrekare çalışma atölyesinde (!) gitarların halini i bir gorseniz. alt alta üst üste istiflenmis,toz içinde berbat bir yer. Zaten ilk izlenim her şeyi acıklıyor ama ben anlamakda gec kaldım. Oradaki cogu magzada onarım oldugunda yüksele götürüyor. niye? cunkü en ucuz işçilik onda. neden? çünkü beceriksiz yada işini başdan sagma yapıyor. Genede sizin bileceginiz iş.
 
Ya sorun entonasyon değilmiş.. İndim tünelden arkadaşla bi' telaşla Laylaylom'a gittim (gitarı aldığım yer) .. Bi' abi vardı teldendir dedi.. Sonra bıraktım gitarı Daddario 0.09 lardan taktılar bi' set.. Sonra problem mroblem kalmadı zaten.. Gerçi boncuklu kısım headstock'a gelmiş bu hatalı sanıyorum :? ? Ama bi'şey farkedeceğini de sanmıyorum :?

Neyse bi'şey dikkatimi çekti :p Ibanezler'e baktım gezerken.. Çok kibar yuvarlatılmış köprüleri (Floyd Rose) vardı :p Benimki yanında çok kaba durdu (Jackson LP 580'di galiba :? ) Kıskandım şimdi :p
 
ben elektroya yeni başladım :?
2 ay falan önce aria gitar amfi pedal takımı aldım...
bilinçsizlik işte aldandım dış görünüşe :cry: :evil:

şimdi çok pişmanım çünkü bu gitar hiç hoşuma gitmedi :evil: :cry: :evil:

artık parasından geçtim :!:
fender ya da esp almak istiyorum...ama hangi model pek bi bilgim yok :!:

ne önerirsiniz :?:
sewgiler..
 
Yeni başlamışsın madem, bence biraz daha dayan bu gitarla çalmaya kendini geliştirince alırsın iyi bişey. Ama gerçekten çok kötü geliyosa o zaman değiştir soğutmasın gitardan... Öncelikle ne tür müzik yapmak istediğini söylesen daha kolay yardım ederiz. Avatarından ve kullanıcı isminden tahmin ettiğim kadarıyla Hendrix seviyosun. O zaman paran da varsa ve kıyabilirsen bir Fender Stratocaster almanı tavsiye ederim. Ben şahsen Telecaster ı daha çok severim ama yeni başlayanlar daha çok Strat alma eğiliminde bu sıralar. Sen yine de araştır, bak tekrar yaz buraya. Ne tür müzik yapmak istediğini de yazarsan herkes daha kolay yardımcı olur. Kolay gelsin.
 
oldukça..
fender cleande iyi distortionda çok tercih edilesi değildir. en azından esp kadar değildir. espnin cleanlerini bilmiyorum ama genelde 2 humbuckerli gitarlarıyla karşılaştığım için o da fender kadar iyi değildir. esp biraz daha sert müziklerin gitarı benim gözümde.
 
Selamlar, forumda yeniyim ve bu ilk mesajım. Yurtdışına giden bir arkadaşım vasıtası ile bir ay içinde yeni bir gitar aldıracağım. Kararım Amerikan Stratocaster idi ancak Fenderin sitesinde gezerken American Deluxe Stratlara gözüm takıldı. Arasında 250 dolar fark var ancak ben fark olarak sadece parantez içine yazdığım cümleyi bulabildim.((The S-1 switching and new SCN (Samarium Cobalt Noiseless) pickups make this guitar extremely versatile)) Bu S1 switc olayını anlamadım ve aklıma takılan soru şu mademki bir kere alıcam ve evladiyelik olacak 250 dolar fazla verip bu modeli almamda fayda varmı. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Sevgiler..
 
O noiseless dediği manyetikler dip gürültüsünü azaltmak için üretilıyor. S-1 olayı da özel bir düğme. Volume potunun tepesi ayrı bir düğme olarak işlev görüyor ve manyetik bağlantılarını paralel ve seri bağlantı olarak değiştirebiliyorsun. Yani humbucker sounduna benzer bir sound alıyosun. Gerçek bir humbucker a ne kadar benzer bilmem ama değişik sesler elde etmeni sağlar.

Alıp almamak sana kalmış parana kıyabiliyosan al yoksa alma. O kadar da büyük bi özelliği yok bence.
 
bu sorum hem atalay abime hemde bilgili olan herkese..
şindi ben gitara başlıcam da aceba klasiklen mi yoksam elektro ilen mi başlamalıyım? her birinin başlangıç avantaj ve dezavantajı nelerdir?
ikincisi ibanez iceman serisi hakkında bilgi almak istiyorum...rock ve metal için uygunmudur? alınası bi gitar mıdır? şimdiden saolun...
 
Eğer sonunda elektro gitar çalcaksan bence klasikle başlama. Hem vakit kaybı ben de geniş sap ve yüksek teller yüzünden çalması zor bir gitar türüdür. Anca klasik müzik çalmak istiyosan klasikle başlamalısın. Yoksa gitardan soğutur seni tecrübeyle sabittir. Ya elektroyla başla direk ya da akustikle. Akustik gitarın başta yararı olacaktır çünkü gitarı gerçekten duyarak ve hissederek çalmayı öğretir. Yoksa gitarını bi prosesöre bağlayıp, üzerine distortion bocalayıp gürültü yapmanın yeni başlayan birine hiç bi yararı olmaz.

İbanez iceman serisi diye bişey var mı ben duymadım hiç?
 
Ben pek katılmıyorum görüşüne :oops: Bence klasikle veya akustikle başlamalısın.. Çünkü akustik (ingilizcedeki gibi kullanıcam nylon veya steel ikisini de kastediyorum) gitara bi'kere alıştın mı elektroyu çalması çok çok basit gelecektir hiç zorluk çekmezsin.. Ve öyle acil grup kuracağım para kazanacağım yok yarışmaya katılacağım falan demiyo'san da pek zaman kaybı olacağını sanmıyorum.. Çünkü ikisinde de başlangıçta aynı şeyleri öğreneceksin.. (Ama maddi kayıp olabilir bi' derece tabi :p )
Ama eğer elektroyla başlarsan klasik gitarı çalmak çok zor gelecektir sonra.. En basitinden bi gece kumsalda arkadaşlarınla eğlenemeyeceksiniz adam gibi :)
 
klasik gitarla başlamak "robot gitarist" olmayı -taba bakmaktan başka bir yolla bir şarkı çalamamayı- engeller. hatta başta klasik tarz çalışmak elektrogitar çalmaya başladığınızda ufkunuzun açık olmasını sağlar.
asla elektroyla başlayanlar robottur demiyorum ama nedense elektroyla başlayanlarda bu durumu klasikten/akustikten başlayanlardan daha çok gördüm.
 
Ben 2 ay önce falan aldım elektromu.. Hala alıp elime klasiği Romance türü parçalar çalıyorum çok da zevk veriyo' bana :) Parmakla çalmak daha kolay hem bence :D

Okuldan bi' arkadaş ney çalıyo' .. Kültür haftasına bi'kaç parça çıkarıp sahne almaya çalışacağız :) Çok güzel çalışmalar var zaten buna benzer :)

Alakasız ama klasik konusunda aşka geldim birden bire :D:D
 
Haklısınız arkadaşlar aslında. Zaten ben de akustik önerdim. Çelik telli yani. Elektroya daha yakın bir yapısı olduğundan klasikten daha iyi bi fikir olabilir. Ben bass çalarak başlamıştım (alakasız ama) ve şu an acayip faydalarını görüyorum. Bu da denenebilir yani saçma gelmezse.
 
@himandmarilyn, Foruma hoşgeldin. İlk olarak bir klasik veya akustikle başlamanın faydası var. Ama çok istiyorsan başlangıç için bir elektro gitar ve bir amfi alabilirsin. Örneğin punk vs. çalmak istiyorsan sadece direk elektro ile başlayabilirsin. Ama ben bu işi daha bilinçli öğrenmek istiyorum dersen önce bir klasik gitar edin. Ama bu iş için en az 200YTL bir para ayırmalısın.
 
Geri
Üst