Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Darestan demiş ki:
arkadaşım bence önce bir mydukkan.com fiyatlarına göz at. yeni başlayanlar için bu fiyat olaylarında bayakazık atıyorlar bazen.

200-250 ytlye başlayacaksan cort x2 tavsiye ederim başlangıç açısından zannedersem bu paraya alabilirisn,ikinci el oalrakta 150 ytl civarı bu aletler.
bunun dışında envai çeşit gitar var, ama yeni başlıyorsan floyd rose tremololu gitarlardan uzak dur biraz zordur kullanması ve ucuz gitalarda olanları pek kaliteli olmuyor.daha üst model şeylerde tabiki alaiblirsin.

bunun dışında fender stili gitarlar var ama power yada death yapacaksan en iyis x2 veya kx5 te var ama o fiyata mı bilmiyorum. www.mydukkan.com dan bir bak gitarların fiyatlarına beğendiğini seç al derim.

200-250 ytln varsa o parayla gitarı al önce sonra bir amfi al derim.amfi alcam diye ucuz ve dandik bir gitar alma bence


Evet tamı tamına x2 299,43 ytl buyuk ihtimal aLacagim bu oLuyor.bu arada evet power yapacagim.
 
gitar + dsl100 half stack ya da tsl100 halfstack + analog

Arkadaşlar daha önceden sizlere aktardığım konunun üstüne konuşuyorum ... HATIRLATMA OLSUN : :D Gitar + marshall dsl100 half stack ya da tsl100 halfstack + analog almayı düşünüyorum ... (gitar: petrucci imzalı seri 6 tel fiyatları değişkenlik gösteriyor ama istediğimin 1725$ olması lazım) (tsl100halfstack 2040 $ , dsl100halfstack 1850$) Grubumuzun repertuarı gerçekten baya karışık ama genel olarak alternatif rock ve pop rock ağırlıklı bi müzik yapıyoruz. . Yani bana hem iyi clean tonlar hem de iyi distortion lar lazım . Evde de kendim progressive kasıyorum bunu da belirteyim . ( sorulan bir soru üzerine/bana yardımcı olmanız açısından kolaylık olsun/analog set için biraz yardımı olur heralde :D ) Analog içinde yardım gerekli ... Ayrıca alım sıralaması yapılması gerekirse bir arkadaşımız önce gitar , başka bir arkadaşımız amfi demiş bana da amfi mantıklı gibi geliyor ama ÖNCE ALACAKLARIMIN NETLEŞMESİ DAHA ÖNEMLİ . Bir de farklı önerileriniz var mı demiştim ? Benim yazdıklarımın yerine değişik alternatifler , değişik bir setup falan ... Bu konuda açıkçası pek bi şey gelmedi :D. Yazdıklarımla ilgilenmiş ve ilgilenecek olan herkese teşekkürler ... [/quote]
 
o paraya yapılacka minyonlarca şey olduğundan kimse birşey yazmamııştır.
ne istiyorsan al yani o yüzden,gitarı önce al dedim amfi seçmesi bana daha uğraşlı gelmiştir hep.
onun dışında yukarıda söylediklerinin hepsini alırsan zaten süper bi setupın olacak.kendin araştırıp kendi fikirlerinle kendi zevkine göre al bence biz burda ne desek boş.
 
emirizmir demiş ki:
Bugün İstanbuldaydım Roland cube 30almak için ilk önce distribitörü olan Zuhale gittim .Orada 320$(kdv dahil) olduğunu söyledi ,gitarımın markasının sordu, cort kx1 dedim aman niye cort aldın işe yaramaz tarzı şeyler söyledi.Sonra Ant ta kampanya olduğunu bildiğim için Ant müziğe gittim gayet kibar karşılandım yardımcı olundu(Ant hakkında kötü söylentiler duyduğum halde) 236$'a( kdv dahil) aldım.Benim anlamadığım bir firma hem distribitör (ZUHAL MÜZİK)olup hem de distribitör olmayandan(ANT MÜZİK eski distribitör) daha pahalı nasıl satar malını. Zuhale tekrar uğrayıp(digitech yetkilisi) digitech rp200 aldım 225$ (kdv dahil)
:idea: .Şimdi düşünüyorum biraz daha para ekleyip daha iyi bir setup kurabilirmiydim diye ama yolun daha başındayım şimdilik alışmak neyin ne işe yaradığını anlamak için bunlar yeterli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?:

Ant da eskiden Cubeleri 350 dolarlara satıyordu. Benim gözlemledigim işler fazla iyi gitmeyince bir hareketlilik,likitide olsun diye ellerindeki mallara güzel indirimler yapıyorlar. Muzik magzalarında hele zuhal,laylaylom gibi yerlerde satıcı ne diyorsa %80 nine inanma.
 
arkadaşlar ben elektro gitara bu mayısta başlamayı düşünüyorum(aile zoruyla ben bass seviyom çünkü :) ) model olarak washburn X11B düşünüyorum nasıldır yoksa paraya biraz daha kıyıp bi X12mi alsam?(bi arkadaşım X10 alsan yeter diyo başlangıç için?) yardımcı olursanız sevinirim :) (Ankaradayım o yüzden washburn dışında çok da bir seçeneğim yok gibi görünüyo.Bluesdan Black Metal'e işini iyi yapan her adamı/grubu dinlerim yani hem metal hem blues vs. müzikler yapabileceğim bir marka/model önerirseniz daha iyi olur. fiyatta 250$ - 300$dan yukarı çıkma şansım yok :( )
 
abi bass seviyosan bass al niye öyle düşünüyorsun ki =)
washburnler çok süper gtiarlar değiller bu arada.ikinci el piyasasına bakabilirisn mydukkan.com a bakabilirsin.ankaradada gitar dükkanalrı var canım =)
 
Re: gitar + dsl100 half stack ya da tsl100 halfstack + analo

gu1tar1st demiş ki:
Arkadaşlar daha önceden sizlere aktardığım konunun üstüne konuşuyorum ... HATIRLATMA OLSUN : :D Gitar + marshall dsl100 half stack ya da tsl100 halfstack + analog almayı düşünüyorum ... (gitar: petrucci imzalı seri 6 tel fiyatları değişkenlik gösteriyor ama istediğimin 1725$ olması lazım) (tsl100halfstack 2040 $ , dsl100halfstack 1850$) Grubumuzun repertuarı gerçekten baya karışık ama genel olarak alternatif rock ve pop rock ağırlıklı bi müzik yapıyoruz. . Yani bana hem iyi clean tonlar hem de iyi distortion lar lazım . Evde de kendim progressive kasıyorum bunu da belirteyim . ( sorulan bir soru üzerine/bana yardımcı olmanız açısından kolaylık olsun/analog set için biraz yardımı olur heralde :D ) Analog içinde yardım gerekli ... Ayrıca alım sıralaması yapılması gerekirse bir arkadaşımız önce gitar , başka bir arkadaşımız amfi demiş bana da amfi mantıklı gibi geliyor ama ÖNCE ALACAKLARIMIN NETLEŞMESİ DAHA ÖNEMLİ . Bir de farklı önerileriniz var mı demiştim ? Benim yazdıklarımın yerine değişik alternatifler , değişik bir setup falan ... Bu konuda açıkçası pek bi şey gelmedi :D. Yazdıklarımla ilgilenmiş ve ilgilenecek olan herkese teşekkürler ...
[/quote]
Arkadaşım verdiğin bilgilere göre ben sana kendi tavsiyemi veriyim referans olsun. Bence Marshall yerine Fender amfi al clean tonlar da en iyisinden olur. Distortion işini de pedalla halledersin. Analog setup içerisinde distortion, delay, kompresör, chorus... istediğin pedalları bulundurursun. Gitar seçimi de iyi progressive de çalıyosan. Yani fena gitmiyosun ama bence amfi için Fender almak daha yerinde bir seçim olabilir. Pedal konusunda da senin ne efektler istediğine karar vermen gerekli daha sonra marka/model kararında yardımcı olunur. Kolay gelsin.
 
FireBrain demiş ki:
arkadaşlar ben elektro gitara bu mayısta başlamayı düşünüyorum(aile zoruyla ben bass seviyom çünkü :) ) model olarak washburn X11B düşünüyorum nasıldır yoksa paraya biraz daha kıyıp bi X12mi alsam?(bi arkadaşım X10 alsan yeter diyo başlangıç için?) yardımcı olursanız sevinirim :) (Ankaradayım o yüzden washburn dışında çok da bir seçeneğim yok gibi görünüyo.Bluesdan Black Metal'e işini iyi yapan her adamı/grubu dinlerim yani hem metal hem blues vs. müzikler yapabileceğim bir marka/model önerirseniz daha iyi olur. fiyatta 250$ - 300$dan yukarı çıkma şansım yok :( )

İyi de ben acırım X11 e verdiğim paraya. Görüp de markasına imajına aldanma hayal kırıklığına uğrarsın çünkü aynı fiyata cort'un daha iyi modellerinden alabilirsin. O modelden sapında washburn X yazması dışında bişi elde edemezsin. (X40 lar ayrı tabii :p) Seni Cort'a alalım arkadaşım. Bir de dolar cinsinden diyorsun yani 400 milyon vereceksen amfi ile beraber alacağım diyorsan 230+170 e bi cort al bir de idare edecek kadarlık marshall amfi al. Yok amfi evde var ya da ayrı parayla alacağım, bu işin de hakkını vereceğim diyorsan o zaman en fazla 450 YTL ye yine Cort X6 alabilirsin. Ancak asla ama asla bir gitar alırken 10-15 dükkandan aşağı gezme. Ne kadar çok dükkan görüp gitar ve fiyat tanırsan o kadar daha yararlı kararlar alabilirsin. Burda washburn var ondan alıyım dersen bu bakkaldan çikolata almaya benzemez anında midene oturur. Zaten eğer diğer markaları henüz görüp de bilen birinden dinlemediysen aah bu paraya onu da alabilirdim diyebilirsin. Bir de alırken yanında bu işten anlayan birileri olsun. Burda da Ankara'da oturan binlerce üye var. Yardım alabilirsin. Son bir öneri. Müzik mağazaları çaylak avcısı gibidir, gidip washburn'cüye ibanez sorarsın sonra dükkandan çıktığında neye uğradığını şaşırmış halde elinde Washburn ile kalırsın. Hiçbir müzik mağazası kolay kolay kullanıcının zevkine, ses seçimine önem vermez öyle gibi görünse de. Ona lazım olan tekşey paradır... O yüzden esnafa değil, burdaki arkadaşlara danış. Bizim senden çıkarımız yok ;)

Bir konu daha. Ailen nasıl elektro çalmanı istiyor da sen bass çalmak istiyorsun? Şaşırdım açıkçası hadi mühendis olma doktor ol iş daha bol diyen aileler Türkiye'de çoktur da bass alma elektro al diyen aileler de varmış. Çok şanslısın çünkü benim ailem bass ile elektro nun farklı şeyler olduğunu bile bilmezlerdi. Ayrıca eğer bass istiyorsan, elektroyla kafalarını şişirmene pek gerek kalmaz. Bunu söylersen onları ikna etmiş olursun ;) Yine kararı sen vereceksin ama unutma bass'tan kolay bıkmazsın ancak elektroda bir süre sonra grup arayışına girmen gerekir yoksa elindekinden yırtınsan, en mütişleri çalsan yine tek çalmaktan bıkarsın. Sonra akustik derken rock'tan kopma da :LOL:
 
@Eusine

abi verdiğin bilgiler için çok sağ ol da şöyle bişey var, ankarada bulabildiğim tüm dükkanları gezdim oradaki adamların çoğu elektronun ne olduğunu bilmiyordu :D .Ciddi bi yer buldum oradaki adam da cort düşmanı olmuş satmıyo.Washburnle ibanez vardı malum ibanezlerin fiyatları uçuk ben de washburnlere bakmak zorunda kaldım.Hem eylülde bass gitar alıcam zaten orası kesin(annem sıkı bi kurt cobain hayranı babam da 1970den beri rock ve metal dinliyo :p ).Washburn x11i sırf şekil olsun diye istemiştim :LOL: .şimdi işler değişti ama madem başlıcaz bari ses de olsun 230 + 170 de uygun para çok teşekkür ederim.(grup sorun değil bu arada :) ).Şimdi ankarada oturan arkadaşlara bir sorum daha olcak cort marka gitar satan iyi bir dükkan biliyor musunuz? :)
 
Bak eğer elindeki ile ilerlemek ve bir de bass çekmek istiyorsan Cort tam sana göre. Sahne performansı da düşünüyorsan Cort'lar güzeldir. Yarı yolda bırakmaz. Cort; Ibanez, Washburn, Fender gibi imaja popülariteye meyilli bir marka değil. Dolayısıyla Aynı fiyata bir cort ve washburn modeli düşünürsen cort al derim.

Bir alternatifin daha var. Bu daha mantıklı bence. Önce burda alım-satım kısmına girip piyasa yokla. Eğer müzik grubu amaçlıyorsan ve beni uzun süre idare etsin diyorsan ikinci eller sana daha uygun olacaktır. İkinci el deyip tırsma çünkü iyi kullanılmış 2. el güzel bir gitar aldığın Washburn'den daha iyidir. Bir de klasik gitar gibi sağa sola çarpa çarpa pek hor kullanan olmaz çünkü bir nebze de olsa ciddi para dönüyor. Fazla kimse kötü kullanmayacaktır. Ankara'da olduğun için şanslısın çünkü Ankara'da bir üyeden alırsan bakıp beğenme şansın da yüksek. Önce ikinci el piyasası yokla. O sırada burda arkadaşlar da mesaj atsın sonra geri döndüğünde kafanda daha fazla fikir olur. Eğer 1. el alırım dersen burdaki yorumlardan dolayı (asla kafa karışıklığı olarak düşünme) sana daha rahat yol gösterilebilir.

Herşeye rağmen yapacağın en güzel ve son şey bu işin modifikasyonundan anlayan biriyle beraber gitmek müzik mağazasına, sonra onları tek tek çalarken aynı şarkıda karar vermek. Bunda harmoni ve ses kalitesine kulağın hassas değilse zaten müzisyen arkadaş sana yardımcı olur. Ama asla esnafa fikir danışma. Cort düşmanı olan vardır elbet çünkü cortlar dediğin gibi fiyat/kalite olarak oldukça dengeli gitarlar. Ibanez, Washburn gibi fiyat oynaması olan marka olmadıkları için şişiremiyorlar ne kadar çabalasalar da ;)
 
@Eusine

Çok sağ ol tavsiyeler için, adam gibi bu işi yapan bi dükkan bulursam cort almayı düşünüyorum eğer bulamazsam 2. el alırım.Deneme kısmına gelince az buçuk bişeyler çalabiliyorum ve kulağım da fena değil sanırım(bazıları bi fenderle gibson'ı ayırt edemiyo :D ).uzun süredir Cort s 2900 çalan bir arkadaşım var istanbulda, daha önce de cort marka gitarlar kullandı ve kulağıma başlangıç için iyiymiş gibi geldi.Eğer ankarada bulamazsam 1 ay daha sabredip istanbula gider işimi orada hallederim artık.Tavsiyeler için tekrar sağ ol :D
 
Önemli değil FireBrain ;) yardımcı olabildiysem ne mutlu. Zaten elektroyla başlaman iyidir. Elektroyu hakkıyla çalan bass'ı haydi haydi çalar. Bass'ı alınca aman ısınayım derdin olmaz direk gruba girer ikisini de yerine göre çalarsın. Benim de canım çekmiyo değil bazen bass görünce ama bi tane olsun iisinden olsun ;)
 
yenibi gitar alacam

hocam öncelikle bu forumu açtığın için teşekkür ederm
ben gitarımı satıp yeni bi gitar alacam ibanezin iki modelinde kararsız kaldım birisi GRG170DX(endonezya) dieri de GRG270B (endonezya) benim GRG270B hoşuma gitti tremolo sistemi onun ii dierinin ölü ama GRG170DXin de sapı çok hoş görünüo bu iki gitar hakkında fazla bi bilgim yok sizce hangi modeli almalıyım çok acele bi cwp werebilirsen sewinirim gitarımı sattım we şuan gitarım yoq mailde atabilrsin [email protected] ilgin için şimdiden teşekkür ederm
 
Bence Eğer gitarını sattıysan demek ki artık bi terfiye ihtiyacın var demektir. O gitarları alman sana pek birşey kazandırmayacaktır denemedim ama tahmin ediyorum. Üstüne 100 YTL koy hatta yeni nesil RG370 ler zaten endonezya, fiyatlar ucuzlayınca Mis gibi rg370dx çekersin. Alacaksan orta kalite birşey olsun en azından. Ibanezse hakkını versin dimi yani. Bende de şu anda yeni RG370DX var kore çıkışlı ve tremolosu inanılmaz hassas, yumuşak, rahat, sapı da herşeyi de çok hoş. Eski gitarıma göre manyetikleri müthiş. Tabii iyisini deneyenler beğenmeyebilir ilerde kesmezse DiMarzio taktırırsın ben de denerim ilerde. Klavyesi de rahat, parmaklarım çok rahat hareket ediyor. İmaj da olsun dersen RG350DX al derim kardeşim. Yok 100 YTL fazla veremem diyorsan seçim sana kalmış ama ibanez dışında bir marka da tercih edebilirsin. Gerçi anlıyorum kollarına ibanez almak ve başka bir taneyi almak farklı şeylerdir. Ibanez'i alınca o ismi bile heyecanlandırır beni. Ama bak paran ziyan olmasın git bi sen de RG370 çiler arasına katıl 8) Hayal kırıklığına uğramazsın ;) Zaten bu kıyaslamaları Ibanez Başlığı'nda takip edersen bence daha doğru olur.
 
Çok markacılık olmuş abi ya ben de Jackson alınca ellerine farklı bi'şeyler hissediyo'sun derim özellikle de Amerikan yapım ve Custom Shop olursa :D Bu böyle gider di mi :D:D Neyse biraz geyik yapayım dedim :oops:
 
Geri
Üst