Macbook Jpeg Ve Pdf Den Bişeyler Silmek

Merhaba arkadaşlar ben matematik öğretmeniyim ve a3 a4 olarak bazı denemeleri taratıp çocuklara çıktı olarak veriyorum. Öncelikle konuyu neden turkrock a açtım çünkü burda macbook kullanıcısı çok. Googledan biraz araştırdım bulduklarım tam olarak işime yaramadı. Amacım jpeg ve pdf dosyası olarak tarattığım sayfalardan bazı şeyleri silmek ve çocuklara çıktı olarak vermek. İstediğim gibi kes yapıştır yapabileceğim bir program lazım bana ve hatta mümkünse arkasına büyük ve biraz da silik harflerle çarpraz diagonale gelecek şekilde hangi yayın oldğunu da yazmam gerekiyor ki emek hırsızlığı olmasın.
Apple in kendi sitesinde bişeyler buldum instant alpha ile yapabilirsiniz diyor ancak instant alpha malesef bir işe yaramadı. Sizin bildiğniz birşey varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Görüşmek üzere dostlar
 
Photoshop'un deneme sürümünü indirip kurun 1 ay boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz.
Youtube'dan bir iki tutorial izlerseniz yapılışını görebilirsiniz.
 
PDF dosyalarında mevcut yazıları düzeltme veya silme vs. gibi işlemler ben Affinity Photo ile yapıyorum. Demosu varsa deneyebilirsin. PDF içeriğini Word'de ki gibi yazı halinde seçip düzenliye biliyorsun.
 
Jpeg, PNG, BMP vs gibi imaj dosyasını açın. Açılan pencerenin üst kısmında bulunan alet çantası şeklindeki butona basın. Hemen altına Markup Bar gelicek. Burdan bir eğitimciye lazım olan hemen hemen her aracı bulabilirsiniz. Yazı ekleme, sadece belirli renkleri seçme (magic wand), istenilen yeri kesme ve kopyalama, renk ayarı, büyüteç ekleme hatta imzanızı bir kağıda atıp webcamden taratıp imajın üzerine bile ekleyebilirisniz... Ayrıca cmd+shift+4 tuş kombinasyonu ile ekranın herhangi bir yerinden istediğiniz boyutta screen shot alabilirsiniz.

Misal :
103251 eklentisini görüntüle
 
Son düzenleme:
Geri
Üst