Overdrive Anketi

Hangi overdrive

  • Ibanez ts808

    Oylar: 21 41.2%
  • Carl martin plexitone

    Oylar: 9 17.6%
  • Fulltone fulldrive

    Oylar: 11 21.6%
  • BB+

    Oylar: 10 19.6%

  • Toplam oy veren
    51
Arkadaşlar fender usa strat ve blues jr tweed ikilisine overdrive pedali alacağım. 2 pedal arasında kaldım.
Ibanez ts808
Carl martin plexitone
Tarzim blues rockn roll alternatif rock en fazla hard rock. Fazla sert tonlar arayan biri değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Plexitone tavsiye ederim, BJ tombik tonlu bir amfi. Hangi pedali takarsan tak Marshall daki o glassy tadi veremiyor. Beni istedigime en cok yaklastiran plexitone oldu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arkadaşlar fender usa strat ve blues jr ikilisine hangi overdrive yi almaliyim? Tarzim blues rockn roll alternatif rock en fazla hard rock. Fazla sert tonlar arayan biri değilim. Sicaklik ariyorum.
 
Neye göre, kime göre, hangi amfiye göre. ts808 klasik boost veya texas yöresine ait tonlar için düşünülebilir, FFD bir ts klonu comp cut ile clean boost da yaptırabileceğin bir pedal ama temelde o da bir ts, BB(bluesbreaker) ve Plexitone british drive'ı için tasarlanmış pedallar, ts ile hiç bir alakaları yok :D Git wampler plexi drive delux al bitsin bu ızdırap, bahsettiğim pedalın bir tarafı ts diğer taraf british drive :D
 
Plexitone haricinde hepsi tube screamer tabanlı o yüzden ya plexitone ya ts808 arasında olurum. Bu 4 pedaldan ama benim tavsiyem pro co rat çünkü 2 sinden de birşeyler var gibi.Ben kullanıyorum ayarları değiştirmek veya boost yapmak gerekiyor.Boost yokken srv,john mayer havasında oluyorum sağlam bir boost pedalı ile(benim ts7 ile bir fırsatım oldu) deep purple,malmsteen havalarına geliyor benim tavsiyem;
pro co rat ı güzel bir pedal ile boost yapmanız.
 
Tubescreamer'ları overdrive pedallarından ayrı tutarak bir tane tubescreamer, bir de zevkinize göre, yakalamak istediğiniz tona uygun overdrive pedalı edinmek daha doğru geliyor. Her işi yapmaya çalışan pedallar ne kadar başarılı tartışılır.
 
Bahsettiğiniz tonu mi audio crunch box veriyor bj ile...Namı diğer marshall in a box...
Carl Martin Plexitone için dedim hocam. Fender BJ srv tonu için çok uygun bir amfi değil bence. Tellere vurduğunda SRV gibi bir punch vermiyor ne olursa olsun, amfinin karakteri genel olarak biraz fazla tok, SRV vari bir ton yakalamak için Bj yi biraz plexi'ye yaklaştırmak gerekiyor kanımca.
 
Arkadaşlar bu tube screamer olmayinca olmuyo mu tam onemini kavrayamadim :) cahilligime verin cok arastirdim fakat tecrubem yok set up yeni kuruyorum ve fazla pedali seven biri degilim sadece sicaklik arayan biriyim. Bir wah bir tuner bir de delayin yanina overdrive almak istedim hepsini kesinlestirdim overdrive konusunda dijitallikten uzak cayir cayir sicak tonlar arayan biriyim. Nasil yapmaliyim bu isi 2 tane mi almalıyım yani. Bir tube screamer bir de normal bir overdrive mi
 
Geri
Üst