Zincir ( Hard'n Heavy - Heavy Metal )

untitled-113.jpg


Zincir, 2015 Haziranında Cemre, Okan, Erman ve Tuğcan'ın bir araya gelmesiyle kurulmuş bir Hard'n Heavy grubudur. İlk konserini aynı sene içinde Alive Open Ait Fest'te veren Zincir, sonrasında da çeştli bar konserleriyle yoluna devam etmiştir. Kurulduğu günden bu yana Türkçe sözlü Hard Rock ve Heavy Metal besteler üreten grup ilk teklisi "Sabret"i Ekim 2016 itibariyle resmi Youtube kanalında yayınladı. Şarkının dijital mecralardaki dağıtımı ise Aralık 2016'da "Arpej Yapım" etiketiyle yapılmaya başlandı. Ülkenin içinde bulunduğu kaosu, yaşadığımız ortak acıları ve ülkede yaşanan vicdani törpülenmeyi konu alan grup "Sabret"i dinleyicilerine şu sözlerle sundu :

" Merhaba,
Birazdan dinleyeceğin, çoktan dinlemeye başladığın ya da şöyle bir bakıp geçeceğin bu şarkıyı senin için ve pek tabii kendimiz için yaptık. Dünya'nın en güzel coğrafyalarından birinde, binbir türlü kötü ve yürek dağlayan olayla yaşamaya mahkum edilerek törpülenen ruhlarımıza, kendimizce bir nefes olmak istedik. Sen de biliyorsunki üstümüzdeki bu "kara bulutlar" kalıcı değil, bir gün dağılacak elbet...Bu kadar pusluyken belki biraz zor ama : "Umut senin içinde, Sabret ! " ... "

Zincir - Sabret ( Kapak Görseli  - 3000x3000 ).jpg




Şarkının dijital mecralardaki dağıtımına ise Aralık 2016'da "Arpej Yapım" etiketiyle yapılmaya başlandı. Çeşitli barlada verdiği konserlerle yoluna devam eden Zincir, şu sıralar Cemre Akman, Mert Avcı, Onur Özkara ve Alper Aydoğan'dan oluşan kadrosuyla yayınlamak istedikleri ilk albüm için çalışmakta...



Zincir - Sosyal Medya Hesapları :
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
untitled-346.jpg


Son şarkımız "Hicap" bir süredir yayında ! Dinlediniz mi? \m/

Şüphesiz ki, doğal ve tarihi anlamda Dünya'nın en eşsiz topraklarından biri üzerinde yaşıyoruz...Anadolu'nun gıpta ile bakılan kadim ve bereketli toprakları, yüzyıllar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Anadolu ise başta mükemmel doğası, sonrasında her bir medeniyetin bir diğerine bıraktığı eşsiz kalıntılar ile daima şaşırttı. Yüzyıllar öncesinden bu zamana, bu toprakların değerlerine saygı duyup onunla barışık yaşayanlar tarihe isimlerini silinmez bir şekilde kazırken, bu toprakların meyvelerini rant için görmezden gelmeyi yeğleyenler ise adlarının ve sanlarının dipsiz kuyularda yok olmasından kaçamadı ve kaçamayacaktır... Bu şarkı, bu güzel toprakların doğasına ve tarihine, ideoloji farkı gözetmeksizin rant uğruna yapılan talana istinaden yazılmıştır.İçindeki "Hicap" duygusunu kaybetmemiş vicdanlı insanlar, iyiki var, iyiki varsınız... İyiki böylesine güzel topraklar üzerinde yaşıyoruz...




Şarkının geniş kitlelere ulaşması için beğendiğiniz takdirde, paylaşmanız, yorumlarla destek olmanız bizi ihya edecektir. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Zincir - Hicap ( 2017)
Cemre AKMAN - Ritim Gitarlar, Lead Gitar, Vokaller
Mert AVCI - Ritim Gitarlar, Lead Gitar
Onur ÖZKARA - Bas Gitar
Alper AYDOĞAN - Davul

Söz - Müzik : Cemre AKMAN
Düzenleme : Cemre AKMAN, Mert AVCI, Onur ÖZKARA, Alper AYDOĞAN

Kayıt, Miks, Mastering : Mert AVCI
Davul Kaydı : Stüdyo Frekans

Kapak Tasarımı : Cemre AKMAN

ZİNCİR Sosyal Ağ Adresleri :
https://www.facebook.com/zincirofficial
https://twitter.com/zincirofficial
ZİNCİR (@zincirofficial) • Instagram photos and videos

HİCAP

Ruhuma vurulmuş zincir, gözlerimi perdeliyor.
Kör kütük kralcılar, üç maymunu oynuyor.
Rant yolu kaypak dolu, düşünmez seni beni onu.
Ağaç keser, peşkeş çeker, otel ekip gökdelen biçer.

Hicap demir alırsa zihinden, azap gelir izinden.
Vicdan ruha süs değil, doğrunun önünde eğil.

Sanma görmem,
Duymam sanma.
Ömrüm biter,
Öfkem asla !
Gündüzlerim,
Gece olsa,
Bitmeyecek,
İsyan asla !

Gün günü kovalarken, ruhumuz seyreliyor.
Mutsuzluk tüccarları, yarını da sömürüyor.
Sözleri vaat dolu, asla gelmez sonu.
Toprağa zulüm serer, tarihi talan eder.

Hicap demir alırsa zihinden, azap gelir izinden.
Vicdan ruha süs değil, doğrunun önünde eğil.

Sanma görmem,
Duymam sanma.
Ömrüm biter,
Öfkem asla !
Gündüzlerim,
Gece olsa,
Bitmeyecek,
İsyan asla !

--

Sevgiler ! \m/
 
Bestecilik açısından çok güzel işler var. Müzikal anlamda besteyi çok olgun buldum, Türkiye'deki metal gruplarının pek çoğunda bu eksik.
Ancak, açık konuşmak gerekirse, icra düzeyi henüz bu bestenin hakkını veremiyor.
Vokal ve solo gitar icrasında önemli sıkıntılar var. Vokalist arkadaş mutlaka ders alıp potansiyelini değerlendirmeli, şu anda hiç kafa sesi kullanamıyor, hiç nefes desteği yok sesinde, bu nedenle de sabit ve güçlü bir tını üretemiyor ve müziğin altında eziliyor. Miksle ilgili sanmayın, bu mesele sadece miksle filan ilgili değil. İnternet üzerinden alınabilecek çok çok iyi dersler var, ben özellikle bu tarz için Eli Prinzen - HVT kursunu tavsiye ederim. Haftalar-aylar içerisinde bambaşka bir ses kavuşabilir vokalist arkadaş.
Solo gitarda acemice gelen yerler var, bazı sesler alenen komalı geliyor, sanırım gitarda akort ve entonasyon problemi de var. Bend-vibrato gibi unsurlar da çok daha kontrollü olmalı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8


19 Nisan 2017'de Bardak Alsancak'ta gerçekleşen konserimizden, "Whisky - Yalnız Seninle" performansı... Şarkının orjinal hali 1994 çıkışlı "Ateş Suyu" albümüne ait olup videoda icra edilen performans 2011 çıkışlı "Whisky-Best Of" versiyonudur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yarın akşam, Alsancak Cinatı sahnesindeyiz. Sert soundumuzu dinlenmeye bırakıp akustik gitarlarlarımızı elimize alıyoruz ! Ve kendi bestelerimizin yanı sıra sevdiğimiz Hard Rock, Heavy Metal, Progresif Rock şarkılarını çalıyoruz. İzmir'de yaşayanları bekleriz! \m/

untitled-407.jpg
 
Zincir - Unplugged Konserleri - Dinozor BAR



Elektrik gitarları bırakıp, akustik gitarlarımızı kuşandık ve Alsancak Dinozor Bar'da 7 haftalık bir akustik konser serisi yaptık. Bu konser dizisinde yer yer Hard'n Heavy tarzımızın dışına taşıp sevdiğimiz Progresif Rock, Folk Rock, Rock'n Roll, Blues parçalarını da yorumladık.
Videodaki şarkı listesi:

1.) Camel - Band - Never Let Go
2.) Whisky - Yak Bizi
3.) Pentagram - Brain On The Wall
4.) Zincir - Tek Yol Rock'n Roll
5.) Savatage - Believe
6.) Objektif - Mutlu Ölüm
7.) Pentagram - Sonsuz
8.) Aşık Veysel - Uzun İnce Bir Yoldayım ( Doğaçlama)
9.) Hardal - Nasıl Ne Zaman
10.) Bulutsuzluk Özlemi - Acil Demokrasi
11.) Deep Purple - Black Night
12.) John Kay & Steppenwolf - Born To Be Wild
13.) Zincir - Sen
14.) Kramp - Tek Başına
15.) Erkin Koray - Öfke
16.) Yavuz Çetin - Herşey Biter
17.) Bas Solo
18.) Dr. Skull - Herşey Yolunda
19.) Rainbow - Catch The Rainbow
20.) AC/DC - It's a Long Way To The Top If You Wanna Rock'n Roll
21.) Pink Floyd - Echoes
 
Bu Cumartesi Up Stage Performance'da ( Alsancak Muzaffer İzgü Sk. başı, eski Silence Bar ) çalıyoruz. 21:00 gibi sahnedeyiz. \m/

43051442_951600028372884_797181367912759296_n.jpg
 
Geri
Üst