Ibanez Thermion (all Tube Head)

Ibanezin ilk lambalı amfisi sanırım.My dukkanda 1400 küsür dolara satılıyor.Ülkemizdeki lambalı amfi seçeneklerindeki kıtlığı dikkate alırsak nasıl bir seçim olur?
Ayrıca 120w bir kafa olduğundan 60w lık ENGL Fireball a şu an daha sıcak bakmaktayım bu ikisini deneyen kullanan varsa yorumlarını bekliyorum...
 
Thermion denedim, ve pişmanım.. o günden beri rüyalarıma girmiyor desem yeridir.. büyük bir sahne çiin ideal ama kesinlikle ve kesinlikle ev için yada bar icin cok cok cok fazla bir amfi.. haa royal albert hall da çalacaksan yada donington da çalacaksan biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilrim :)
 
Amfilerden İstanbul'daki Stüdyo Cross'ta var.. Ben gayet sevdim, distortion lı kanalını pek sevemedim ama genel olarak iyi.. Denemek isteyen provasını orda yapabilir :D ..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
o dadiğin yer istanbulda sanırım ben ankdayım:(
neyse madem denedin distortionu neden beğenmedin?
hani çok mu metale kaçan tonları var , genelde blues ve rock tonlarının çok donuk olsuğu söyleniyor ondan mıdır?
bide çin malıymış sanırım (gerçi mydukkanda japon diyor ama:S) ondan kaynaklanan bir kalitesizlik midir?
 
soylediklerim studio crosstaki anfiler için geçerlidir...

harika kafalar, cok hacimli tonları var... tıreş det calıyorum, cok guzel bir ton alıyorum bu kafa ile... (açık söyleyeyim karakterini jcm2000 lerden daha cok begeniyorum) ama söyle bir şey var, uzerindeki eq inanılmaz pasif... donduruyorum oynuyorum ediyorum bana mısın demiyor alet... ton aralıgı az değil adeta yok... ben bu kafayı guzel bi eq ile denemek isterdim.... nasip olmadı :)

ha alınır mı?? bence alınır...
 
Vallaha zaten şu çin malı olma ihtimali beni iyice kıllandırıyordu.Ki çin malıymış
Çin malı kevser olsa içmem abi.
En iyisi sanırım alman takı engl fireball a bakma olacak...
 
http://myspace.com/restofall

Arkadaslarımın grubu, Ego parcası bu kafalarla kaydedildi... Lead gitarist Cort Evlk6 ile Ritm Gitarist te Emg 81 85 modifiyeli bir Jackson ps6t kullandı.. arada pedal medal hiçbişey yok....

Geriye kalan da o ibanez 150 watt kombo (adını unuttum şimdi o transistörlü stereo ibanez) ile kaydedildi... yine arada hiçbirşey yok, ama bu sefer ritm gitarist bir Cort Z custom kullandı....

Umarım bir fikir verir...
 
Hacimli falan ama gain yeterli gelmedi bana. Boost edilse güzel olur gibi geliyor. Ses rengini beğendim. Bir de o kanalların volume ayarından ayrı bir master volume ayarı yok mu amfide? (Şimdi netten resimlerine baktım, sanırım cross o bölümü kapatmış kutu gibi birşey ile :S ) EQ ile ilgili olarak söylenenlere katılıyorum. Aynı V-amp'in EQ'su gibi çevir çevir bir etki yok :p
 
blackmore ile fireball arasında ne gibi farklar var?
genellikle gain konusunda blackmore a daha iyi diyorlar ama benim birebir karşılaştırma şansım olmadı...
 
bende de ibanez tb50 var, oda çin malı ama o paraya alınacak en iyi 50 watt lık amfi. bu kadar küçümsemeyin çini. adamların bi on yılı var. ondan sonra iyi ve kaliteli mallar yaparlar ki şu an yaptıklarına çokta kötü denilemez tb50 için en azından.
 
İbanez Thermion kafayı kimseye tavsiye etmiyorum ne dediği watt kadar kuvvetli ne de ton aralığı var.

Fena birşey değil ama kesinlikle Mesa,marshall modellerinin klasikleşmiş headlarinin yanından geçemez.
 
bu alete vakti zamanında bende kafayı takmıştım ama kendisiyle ilgili hiçbi video yorum vs. vs. bulamadım. görüntü şekil 10 numara ama olay all tube olunca şekil 2. planda kalıyor tabiki (bence) pek tutmadı sanırım bu model çünkü kullananada pek rastlayamadım youtube da da thermion la ilgili bişeyler bulmak olanaksız. fiyat olaraksa tsl triple ye göre gayet uygun ama gel görki performansı nasıl??

uzun lafın kısası bu aleti deneme şansım olmadı ve bu zamana kadar okuduğum yorumlardanda çokta tatminkar bi fikir edinebilmiş değilim..
 
Geri
Üst