Notalar Ile Söyleyemiyorum (kayıt Içerir

notolara uygun mu

  • uygun

    Oylar: 1 6.3%
  • değil

    Oylar: 15 93.8%

  • Toplam oy veren
    16
herkese iyi forumlar ,

Arkadaşlar geçen haftalarda açtığım konuda notalar ile söylemediğimi yazanlar olmuştu çokça tekrar bir kayıt yaptım daha fazla dikkat ederek Seni Kendime Sakladım(Akustik) on Sing! Karaoke | Smule 2. giren ses bana ait.

olduysa neden oldu olmadıysa notalar ile söyleyebilme konusunda nasıl geliştirebilirim kendimi ne tür antrenmanlar yapabilirim. Her türlü yorum ve eleştiriye açığım
 
Merhaba,
Bu konuda çok tecrübeli değilim, ama çaldığım gruplarda geri vokal yapıyorum ve ilk kafama takılan şey şu oldu. Şarkıyı biliyorsunuz değil mi? Notalara uygun olmaması dışında zamanlama sıkıntıları da var. Bence şu aşamada bolca evde çalıp söylemen lazım. Tabi daha bilgili arkadaşlar gelir şimdi yorum yapmak için ama benim görüşüm bu yönde.
 
Lisede kort tenisine başladım 1-2 ay ders aldım günlerce oynadım pratik yaptım çalıştım sonra mahalleden bir arkadaşla buluştuk.Hiç kort tenisi oynamamış hayatında.Raketi eline aldı ve ilk topa vuruşundan itibaren benden daha estetik ve doğru bir şekilde vurduğunu fark ettim sporda inanılmaz yetenekli birisiydi.Aynı zamanda ben küçüklüğümden beri duyduğum her şeyi basitçe enstrümanda çalabiliyorken onda müzik kulağına dair herhangi bir şey yoktu.
Bazılarımız bazı alanlarda diğerlerinden şanslı olabiliyor yani başkasının aylarca çalışarak yapamayacağı şeyi sen içgüdüsel olarak yapabiliyorsun mesela.O benden yetenekli diye tenisi bıraktım mı? Hayır.Çünkü oynarken zevk alıyordum.Sen de belli ki şarkı söylerken zevk alıyorsun."Bu işten para kazanmak istiyorum!" gibi bir hayalin yoksa söylemeye devam etmeni tavsiye ederim.Bu arada işin uzmanı değilim ancak bir şan hocasının blog sayfasında okumuştum,müzik kulağı olmayan insanlarda gelişim bazı istisnalar dışında pek mümkün olmuyormuş.Hatta kendisi piyasada müzik kulağı olmayan insanlara "sende müzik kulağı var" diyerek derse devam eden şan hocalarından şikayet ediyordu yanlış hatırlamıyorsam...Tabi bu benim düşüncelerim ve bir blog yazısı yani tamamen yanlış bir düşünce de olabilir.
 
Hevesini zaten onlarca kişi kırdı ama bence daha farklı alanlara yönelmelisin

Ses öyle bi olay ki müzik kulağın yoksa müzik aleti gibi sıfır fikir sahibinin bile çalışarak geliştirebileceği bir şey olmadığına inanıyorum

Kusura bakma ancak sesinin düzeleceğini düşünmüyorum ayrıca forumu kirletmemelisin
 
Ya çok güzel pratik uygulamaları var. Si la si çalıyor piyanoda sende doğru bilmeye çalışıyorsun. Bu şekilde kulağını geliştir. Sonra açacaksın aynı uygulamadan bir dizi mesela si re la, sonra aynı sesi vermeye çalışacaksın. Yanı ezgi tekrar işte. Ilk kulak sonra uygulama. Basit aslında ve bence de kirlilik yapmamalısın. (Vokal tecrübem yok ama mantık çok basit)
 
Geri
Üst