Smokin

Dostlar kayıdınızı inanırmısınız hemen hemen hergün çalıyorum internet cafemde :LOL: (hatta şuan da çalıyorum) ve oldukça iyi tepkiler aldığınızı söylemek isterim.Forumunuzu okumadım.Amaçlarınız,istekleriniz neler bilmiyorum.Umarım her istediğiniz,amaçladığınız;uğrunda çabaladığınız şeyler gerçekleşir...

Ben Miscarry -grup dağıldı- Vokalisti...Yazmam gereksiz aslında ama neyse...İçinizden gelen yolun ışığında ilerlediğiniz güzergahda;yolumuzun kesişmesi dileğiyle...Temennilerim grubun tüm elemanlarına ama vokale ayrı bir özel ;)

Işığınızın sönmemesi dileğiyle...İyi çalışmalar... ;)
 
Şu anda "Aşk Bizi Isırıyorken"i dinliyorum.Az sonra diğerini de dinleyecegim;ama bu parça için görüşlerimi söyleyeyim : Ben hiçbir kusur bulamadım diyebilirim.Bir kere kayıt çok iyi olmuş.Hakikaten kaliteli.Balance'ta da hiçbir sorun yok.Bütün enstrumanlar gayet net seçiliyor ve hiçbirisi diğerini boğmamış.Tonlama da çok başarılı.Parçaya gayet uyumlu tonlar seçmişsiniz.Parça (kaba bir tabirle) yapı bakımından da zengin olmuş.Yani davul ve gitar ritmleri,paternler sık sık degisiyor.Dinleyiciyi surekli ayni seyin tekrarı halinde sıkmıyor.Back vocal de dikkatimi cekti (sanirim 3 ton yukardan soyluyor).Çok iyi olmuş.Yalnız "geceler hep aynı" kısmına geçince solistin sesi (sanırım efektten dolayı) degisiyor.Sanki bir koridor ya da onun gibi bir sey efekti var orda.Bence pek uymamiş.Daha dogrusu gereksiz.Gerci cok kucuk bir farklilik oluyor (belki bazilari farketmemiştir bile) ,bu bir problem bile olablir mi tartışılır;ama neden efekti degistirme geregi duydunuz?Biraz yankı katılmış gibi sanki.Bitiş birdenbire stop dugmesine basılmış gibi...Hiçbir şey soylemiyorum,tamamen kendi tercihiniz.O da uymuş...Biraz surpriz oluyor,hatta insan boyle uzulduruk oluyor "Ya parca bitti." diye (hadi biraz da iltifat edeyim :LOL: haketmişsiniz) ;ama ilginç olmuş.Genel olarak düzenleme ve kayıt çok başarılı.Gerçekten tebrik ediyorum.Çok beğendim.

Bir de şunu söylemeden edemeyecegim.Siz oldugunu bilmeyen birisi Mor ve Ötesi sanabilir.Bayağı benzemiş... :LOL:
 
Boşvermek Lazım'ı da dinledim.Goruslerim :

Ilk olarak intro'daki start-up'ta bir aksaklık var.Parça dört üçlük;ama orda 1 vuruş eksik.Sanırım o bir "tik" de varmış;ama kayıtta kazayla eksilmiş galiba.Bilemiyorum.Yani "tik tik tik TAP DUM DUM" olması gerekirken "tik tik TAP DUM DUM" olmuş.(Komik oldu;ama en açıklayıcı böyle oldu :LOL: ).

İkincisi,gitarların sesleri birbirine karışıyor.Sanırım 2 gitar var ve tonları birbirinin aynı.Aslında bu kasıtlı yapılmış bir şeye benziyor.Anladım;ama korkarım pek başarılı olunamamış.İstediginiz şeyi yapamamışsınız.Yani aslında yapmışsınız;ama ton seçimindeki yanlış tercihten dolayı sesler birbirine karışıp aslında sahip oldukları ahengi kaybediyor.Umarım anlatabilmişimdir.Bir de arada akorlar kaçıyor(majorden minore kayma olayını kastetmiyorum).Arada detone sesler çıkıyor.Sadece yüksek konsantrasyon gerekiyor.

Kayıt kaliteli ve balance yine iyi sağlanmış.

Diğer parçayı Mor ve Ötesi'ne benzetmiştim ya;işte bu da aynı Radiohead...Özellikle vokalin salınımları çok andırıyor;ama ani nefes alma sesleri duyuluyor.Bu da kasıtlı yapılmışa benziyor;ama emin değilim.Ama eğer bilerek bile yapıldıysa da olmamış.(Bu arada kullanılması en zor enstruman ses telleridir.Unutmayalım.)

Solo çok güzel olmuş.Dinleyiciyi atmosfere alıyor;ama o da nesi!Solonun ortasında parça dank diye bitiyor!Bana öyle geliyor ki ya dosyada bir bozukluk var,ya da başka bir sorun var.Bu parça böyle bitemez.

Benden bu kadar arkadaşlar.Çok isterdim;ama tüm topic'i okuyacak kadar vaktim olmadı.Olsaydı diğer arkadaşların eleştirilerini de okuyacaktım.(Sanmıyorum;ama) eğer fırsatım olur da Bursa'ya gelirsem,mutlaka sizi dinlemeye geleceğim.Çalışmalarınızda başarılar...
 
accenT,
Eleştirilerin ve beğenin için teşekkür ederiz. Şarkılardaki teknik bazı sorunlar, bizim mixing&mastering konusundaki acemiliğimizden kaynaklanıyor.
Mor ve Ötesine tarz olarak benzetilsek de (ki ben bunu pek kabul etmiyorum), şarkılarımızı bir bütün halinde dinleme fırsatı bulabilsen kendimize ait özgün bir soundumuz olduğunu göreceksin.
İkinci şarkının ritmi 6/8 dört üçlük değil. Yine de söylediğinde haklısın. Aslında şarkı senin dediğin gibi başlıyor ve soloda da pat diye kesilmiyor. Şarkıyı upload ederken bir sorun çıktı heralde.
Bursa’ya geldiğinde bekleriz, görüşmek üzere,
 
ilk olarak italian_burn e teşekkürlerimi iletiyorum ama merak ettiğim bizim hangi kaydımızı nerdeki kafede çaldığı.eski bir demomuzda var sınırlı sayıda satılan o yüzden sordum.


gelelim accenT'e.parçalarımızı ciddiyetle dinleyip eleştirdiğin için çok sağol tespitlerinde haklısın ve bu işten anladığında açık. :LOL:
aşk bizi ısırıyorken'in nakaratındaki o salon efekti stereo yada vokalin iki tarafa yayılması efekti girişimidir istediğimizi yapamayınca böyle oldu :LOL:
bitişte senin dinlediğin gibi değil baya 'bak bitiyorum!' şeklinde bir outroya sahip uploadda hata oluşmuş sanırım.yada dediğin doğruda olabilir bitiş seziliyo ama pat diye bitiyo.
bide bu parçayı çok kötü bir efektörü(zoom gfx 707) doğrudan bilgisayara bağlayıp kaydettik bu yüzden gitar tonlarından pek memnun değiliz(ben gitaristim bu arada :D )ve düzenlemede biraz değişecek çünkü gitarlardan kaynaklanan ska havası biraz abartılı ve atena vari oldu yani tekrar kaydedilecek.
 
Boşvermek Lazıma gelince o parçada vokaller bana ait ve sesim tekniğim yetersiz olduğundan nefes alıpverme sesleri aşırı duyuldu.baya bi zorlandım yani :LOL:
benzetmelerinde biraz haklısın ;) evet ikiside bizim için referans olmuş gruplardır ama bu benzerlik sadece tarzlarımızın ve sound zevklerimizin paralel olmasından kaynaklanmakta.vokalimi thom yorka benzetmen aslında hoşumada gitti ama nerde :).yani mtnckr'ında dediği gibi bütünlüklü bir sound peşindeyiz ve şu an doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum kimseyi taklit etmiyoruz etmemeye çalışıyoruz vesaire..
çok teşekkür ilgin ve eleştirilerin için.
 
Aslında yaptığımız 10 dan fazla parça var. Ama henüz yayınlamadık. Bunları canlı performanslarda çalmayı ve zamanla bir süzgeçten geçirip albüme (planlarımız bu yönde) koymayı düşünüyoruz. Bakalım zaman ne gösterecek... ;)
 
Acaba bu kadar zevkli başka bir meslek daha var mıdır şu dünyada?Ne güzel lan böyle şeyler yapabilmek,bir araya gelip yaratabilmek...Herkes de yapamıyor bunu.Bu yüzden sizi tekrar kutlarım arkidişler...Helal olsun! :elsallaa
 
accenT;
Teşekkürler, moral verdin. İzmirli olduğunu görüyorum. İzmirliler bizi çok seviyor :eek: . Rutin'deki arkadaşlar da İzmirli. Belki bir gün oralarda konserler de veririz. Belki o gün çok yakın da olabilir. :roll:
 
hypnotic "Aşk bizi ısırıyorken" adlı parçanızdan sözetmiştim.Bu arada bende İzmirliyim ve Rutin elemanlarını da tanırım ;) Gaziemir'de Korsan internet Cafe'de bangır bangır dinleniyorsunuz ;)
Görüşmek üzere sevgiler...
 
Bu coğrafyada bir yerlerde internet cafe çapında ünlü olduk desene :LOL: Bu arada grubun adı değişecek ama müziğimiz tam gaz devam ediyor... :p
 
hocam interpol, strokes,franz ferdinand falan gibi gruplar dinliyormusunuz bilmiyorum ama. muziğinizi onlara yakın buldum... gercekten taktir ettim.. basarılı bir sarkı olmus. tebrik ediyorum
 
italian_burn demiş ki:
hypnotic "Aşk bizi ısırıyorken" adlı parçanızdan sözetmiştim.Bu arada bende İzmirliyim ve Rutin elemanlarını da tanırım ;) Gaziemir'de Korsan internet Cafe'de bangır bangır dinleniyorsunuz ;)
Görüşmek üzere sevgiler...

saolasın ;)
bu arada önceki sayfalarda bir şarkı linki daha var 'boşvermek lazım' onada bir bakın isterseniz.beğeneceğinizi umuyorum.

ya yenilerdende iki tane yayınlasakmı şurda ha elektrolit?
 
ehemehem demiş ki:
hocam interpol, strokes,franz ferdinand falan gibi gruplar dinliyormusunuz bilmiyorum ama. muziğinizi onlara yakın buldum... gercekten taktir ettim.. basarılı bir sarkı olmus. tebrik ediyorum
tam isabet olmuş özellikle interpol hastasıyız.ben franzı da çok seviyorum.strokes'a da kayıtsız kalmıyoruz tabi ;)

referanslarımız daha geniş ama buradaki iki parça dediğin gruplara yakın zamanla diğer parçaları da yayınlayabilirsek farklı soundlardanda etkilendiğimiz görülecektir.
 
Geri
Üst