Lambalı Amfi Ve Prosesör

Merhabalar arkadaşlar forumda çok araştırma yaptım ama soruma net cevap bulamadım. Yeni bir amfi alma yolundayım ve lambalı düşünüyorum. Şuanda kullandığım ve uzun zamandır kullandığım amfi roland cube 20x var ama biraz yetersiz gelmeye başladı artık. Prosesör olarak boss me 25 var elimde. Blackstar ht1 almayı düşünüyorum ama prosesör ile bu amfinin pek bir esprisi kalmıyor sanırım. İd core serisine bakıyorum bu sefer amfinin üstündeki tonla modelleme ve efekt yalan oluyor. 750 TL bütçem var blackstar düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varsa onlarada açığım :)
 
Thomanndan 5 wattlik bir lambalı alabilirsiniz şahsen ben öyle yapacağım Türkiye den amfi alınmayacağı düşüncesindeyim hele lambalı yahu geçen Fender blues juniora baktım Tr de 3800 thomanndan da 2.400 hangi akıl hangi izah açıklar bunu,ben rolandin 20 ligini yani sizdekini daha bu gün denedim sevdim açıkçası fena değil ama çok fazla efekt var küçük bir lambalı alıp ona setup kurun bence
 
Lambalı amfide prosesor daha iyi verim verir. Daha doğrusu ne kadar iyi amfi o kadar iyi ses. Hatta send return de varsa çok daha güzel tatlı oluyor. Amfiyi bazen solo olarakta kullanırsın. E sonradan yavaş yavaş pedal setup da kurulabilir.
 
Neden alamayasın. Ben kendim öyle kullanıyordum gayette güzel oluyordu.
Birde prosesorun sadece efektlerini kullanıp tonu amfiden almak gibi bir durum var. Onuda bir araştır istersen.
 
Mantık basit. Prosesorun çıkışını amfinin inputa değil amfinin return girişine takıyorsun. Böylece amfinin kendi preampisini yani o sesin şekillendiği yeri da geçmiş oluyorsun. Direk powerampdan çıkıyor
 
Ya da gitarı amfiye. Amfinin sendini prosesor guitar inputa, prosesor output u da amfinin returne baglarsan ve prosesorde ki preampiyi kapatırsan sadece efektlerini kullanabilirsin.
 
Prosesörden vazgeçmeyecek olduktan sonra Yeni bir amfi almanın çokta bir esprisi yok bence nasıl olsa boss me25 üzerindeki amfi modellemesini duyacaksın
 
Lambalı amfinin amacı nedir, ne değildir ilk önce onu anlamak lazım. Lambalı amfinin sesini açamadıktan sonra inanın değmiyor. Prosesörün modellemelerini amfi ile birlikte kullanmak da pek tatmin edici olmuyor. Hani insanlar atıyorum pc üzerinden kayıt alırken ya da solid state amfiyi modellerken aldığı kalitenin epey üstüne çıkacak sanıyor ama öyle olmuyor o iş. Prosesör genelde sadece üzerindeki efektler için kullanılıyor bu tarz amfiler ile, effects loop'tan girerek.

Eğer prosesörden genelde tek tipte bir amfinin modellemesinden yararlanıyorsanız o amfi modeline yönelebilirsiniz fakat lambalı amfide de ton yaratmak da mesele volüm mevzusundan dolayı.

Bence öncelikle ton olarak ne istediğinize karar verip, ekipman almaya öyle başlamak daha mantıklı. Çok fazla seçenek var. Sadece amfi olarak bakmayın olaya. Preamp, poweramp, ya da daha güçlü prosesörler(axe fx vs.) gibi pek çok seçenek mevcut.
 
Yerinde olsam 750 liram varsa, blackstar ht5 kovalarım ikinci elde çok denk geliyor yada 400-500 liraya İngiliz marshall vs30 yada avt50 gibi modeleleri arardım.
 
Geri
Üst