Gitar Teli Yıpranma Problemi

Merhaba arkadaşlar,
Bugün gitar tellerimi değiştirdim yaklaşık 3 saat kullanımdan sonra kararmaya başladı. Aynı zamanda kayganlığı yok denecek kadar azaldı. Daha öncesinde yaptıklarımdan bahsedecek olursak yeni sayılabilecek bir gitarım var henüz 2. sefer limon yağı uygulamam olacağı için malzemeden kaçmadan uyguladım. Yaklaşık 4-5 saat sonra gitar tellerimi takmaya başladım ve hala üzerinde bir miktar daha yağ vardı. Bunun bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum yada yanılıyorum. Benzer bir sorunla karşılaşan var mıdır?
Ernie Ball ve Dunlop 65 limon yağı kullanıyorum.

IMG_3161.JPG
 
Limon yağını çok fazla uygulamamanızı tavsiye ederim,fazlası zarar klavyeye ve malzemeden kaçmadıysanız emememiştir ağaç yağın tümünü.3-4 ayda bir uygulamak ideal diye düşünüyorum.Telde oksitlenmiştir çalmaktan ve eldeki terlerden bazıları hemen kararıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
2 ay önce uygulamıştım buda 2. oldu. Duştan çıkıpta çaldım kirden yada terden olduğunu düşünmüyorum ayrıca bulunduğum yerde nem oranı da düşük. Acaba kullandığım yağdaki asit, teller ile etkileşime girip mi karardı?
 
Limon yagini uyguladiktan sonra klavyenin emmesini bekleyin ama sonra kuru bir bezle silin. Bu kuru bezle silmek klavye temizligini de saglayacaktir hem de emilmeyen yagi almis olacaksiniz
 
Merhabalar,

Sizin yaşadığınız sorun ile birebir örtüşmüyor olabilir, ancak benim tecrübem şu şekilde...Uzun süre Ernie Ball Slinky kullandım, ancak bahsettiğiniz sorunla bu teller ve denediğim diğer tüm markalarda (daddario, dean markley vb.) karşılaştım...Sonra, Elixir kullanmaya başladım, önceden kullanmamamın temel sebebi, fretlerle zarar verdiği yönündeki iddialardı, ancak kullandıkça diğer markalar ile aralarında ciddi fark olduğunu gördüm...Bence denemeye değer, inanın diğer markalardan çok daha uzun ömürlü, verdiğiniz ücreti fazlasıyla çıkartıyor, ancak özellikle ince teller bir miktar daha sert (yada bana öyle geliyor) ve kendisine has bir tonu var...

Sevgiler ve saygılar...
 
Benimde çok hızlı kararır değiştirip 2 saat kullansam sanki değiştirilmemiş gibi oluyordu sana önerim gitar çalmadan önce ellerini bebek pudrasıyla kapla çaldıktan sonra telleri milrofiber bezle sil 2 ay sonra bile kararmıyor
 
Limon yağını eser miktarda, klavyeyi temizlemek amacıyla kullanın. Klavyenin üzerine dökmek yerine beze damlatıp bezle temizleyin. Ağacı besler diye üzerine bol bol dökerseniz bir de üzerinde bırakırsanız bir süre sonra klavyenizde çamaşır suyu dökülmüş bez gibi lekelerle karşılaşma olasılığınız çok yüksek. Tellerinizde yaşadığınız sorunun da direkt olarak bu durumla alakası olduğunu düşünüyorum. Çalarken parmaklarınızın ucu limon yağına temas edip tellerde gezinince de anında pert etmiştir telleri. Bunun dışında uzun ömürlü bir tel deneyimi için telleri ilk taktığınız an da dahil olmak üzere çalmadan önce ve çaldıktan sonra fast fret ile silmenizi veya elixir kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Limon yağını tel'e pek bulaştırmamak gerekiyor, yağ+ter,sürtünme,nem vs kötü kombolar tel için. Limon yağı kullanımından sonra klavyede kalmaması ve sonra elleri yıkamak en iyisi tel takmadan önce.
 
O Dunlop limon yağı öyle hemen tel karartacak kadar koroziv bir madde değil, bu durum Earnie Ball'un çabuk kararması ve muhtemelen bir miktar da sizin teriniz ile ilişkili bence. Zaten Earnie Ball'dan uzak durmamın sebebi de bu korozyona dayanıksızlığı.
 
Merhaba bu hangi teller acaba? Geçen gün başlığı açılan ve Ebay üzerinden satın aldığınız sahte Ernie Ball teller mi yoksa orjinal olarak kullandığınız tellerden mi? Ernie Ball tabiki çabuk kararabiliyor ama öncelikle bunu öğrenmek gerekir.
 
Geri
Üst