Elektro Gitar Ton Düğmesi Manyetik Değiştirince Işlevini Yitirirmi Yardim Lazim

22ae83cad78d1e614d68aa40f7afac3d.jpg
Arkadaslar herkese merhaba ilk defa elektro gitar aldim bu konuda pek bir bilgim akustikciyim. 2. El bir cort m600 aldım temiz bir gitar ama gitarda custom manyetik varmiş bu yüzden su fotograftaki ton tusu ne basiliyor ne de cekiliyor yani islevi kalmamis ama dönme ayari yerinde hala henuz bir amfi alip deneyemedim guvenip aldim gitari vida yukari cekiliyor ama cekince yerinde kalmiyor.
Demek istedigim manyetik degisince bu ton dügmesinin islevini kaybetmesi normalmi.Cok kafama takildi.
faab4ff6a4aaa274ccb2dcd85873f77f.jpg
 
Gitarın stok halinde pull-push switch yoksa zaten yukarı aşağı oynaması gerekmez. Varsa da potansta bir sorun olduğu için yenisi takılmış olabilir önemli bir durum değil. İlerde isterseniz manyetiğiniz split coil'e uygunsa bir tane pull push switch taktırıp sap manyetiğini single olarak da kullanabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Gitarin orjinalinde o ton düğesi basilip cekiliyor yani normal bir sekilde single yada çift humbucker olarak gecis yapmasi gerekir üzerindeki manyetige göre ama aldigim kisi uzerinde custom manyetik var dedi o yuzden islevini laybettigini soyledi ama eski haline geri dondurebilecegimi manyetiklerini degistirerek diye belirtti.yani bu normalmi manyetik degisince ton tusunun islevini kaybetmesi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yani isi anlayan bir gitarcida manyetikleri degistirmeden single olarak kullanabilirmiyim o ton potans dugmesini degistirip
Acaba o pull pussh sistemi bozulmus olabilirmi gitarin ve pahalimi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Dedigim gibi manyetik degisince bazi manyetiklerde bu push pull islevinin yitirilmesi diye birsey olabilirmi yani single ozelligi kaybolabilirmi custom manyetik var dedi gordugum kadariyla cift humbucker var uzerinde
 
Hayır olamaz.

15 dk'lık iş. Elektronikten ve lehimden biraz anlıyorsan kendin de takarsın. Yoksa gitar ustasına veya mahallenin elektronikçisine vereceksin o halledecek.
 
Split coil olamayan humbucker manyetikler var diye biliyorum. Ama ayrılabiliyorsa işçiliği de potansın kendisi de pahalı birşey değil. İki lehimlik bir mevzu.
 
Genelde sap manyetiğinde Split coil uygular insanlar. Sololarda vs tonal çeşitlilik için. Köprü genelde humbucker bırakılır ama her türlü bağlantıyı yapmak mümkün. Zamanla kendi ihtiyaçlarını bulacaksındır dert edecek bir konu değil ilk etapta. Bir de manyetik 4 conductor dediğimiz kablolamaya sahipse pull push switch ile ayrılabilir. Eğer 2 conductor ise bağlanamaz. Ancak manyetik 2 den 4 e tekrar kablolanabilir ama daha gitarı amfiye takmamış biri için çok fazla ayrıntı bunlar.
 
Geri
Üst