Manyetik Değiştirme Hk.

Merhaba çift humbucker dizilimli bir gitarım var.
Ancak switch değişme tuşu hangi pozisyondayken hangi manyetik aktif anlayamıyorum.
Ve hangi pozisyonda hangi tür çalınır bir türlü çözemedim.

WhatsApp Image 2017-06-02 at 17.23.58.jpeg
 
Gitar amfiye takılı iken switchi denemek istediğiniz pozisyona getirin.Metal künt bir nesne ile (jack ucu , tornavida) sırayla manyetiklere vurun .O pozisyonda aktif manyetikten ses çıkar ,boştakileri amfi de duymazsınız.Bu yolla o manyetikte etkili volum ve ton potansını da kontrol edebilirsiniz
 
Şimdi hangi pozisyonda ne çalınır biraz garip bir soru. O işin zevkine göre ama hani fikir olsun diye söyleyeyim. Özellikle sert ritimler çalarken aşağı pozisyonda yani gitar kucağında iken en sağa cekeceksin. Orası köprü manyetiği yani en sağda ki manyetik. Burada metallica dinliyorsan o ritimlerin çoğunu buradan çalıyorsun. Ya da back in black.
En sola çektiğinde sap manyetiği aktif olur burada nasıl diyeyim ki, mesela daha ezgisel soloları çalabilirsin.
Gene örnek vermek gerekirse gary moore still got the blues parçasında nispeten daha yavaş olan soloları sap manyetiginde, o hızlandığı daha cırtlak olan sesleri köprüde çalmış.
Aralarında ki farkta o. Köprü biraz daha açık sap biraz daha köyü bassli olur. Ama bu senin zevkine göre olan bişey öyle çalacaksın diye bir kaide yok. Zaten yeni başladıysan çok fark anlamama ihtimalin yüksek.
 
Geri
Üst