Tc Electronic G Sharp Sorunu

Herkese merhabalar,

Takasla elime geçen TC Electronic G Sharp ünitesi ile ilgili yaşadığım sorun kendi araştırma ve denemelerim sonrasında çözülmeyince buradan paylaşmak istedim. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın. Umarım daha sonra benzer sorun yaşayan arkadaşlar da faydalanır konudan.



Videoda TC HOF pedalı ile sorun yaşayan bir arkadaş var ama TC Electronic 'te yaşanan genel bir sıkıntı bu sanırım. Yabancı site/forumlardan gördüğüm kadarıyla G Major ve G System ile de benzer sorunlar yaşayanlar var.

Cihazı şu şekilde bağladığımda videoda 0:21 - 0:23 saniyeler arasında duyacağınız şiddetli "huşşşşşşş" sesini duyuyorum.

Gitar > Amfi In > Fx Loop Send > G Sharp Left In > G Sharp Left Out > Fx Loop Return

Videodaki arkadaş 0:26 'da pedalı devre dışı bırakınca aslında setup'ının ne kadar sessiz olduğuna dikkat etmişsinizdir. Aynı durum bende de var. Sadece Gitar > Amfi bağlantısı kullandığımda neredeyse hiç gürültü yok. Fakat cihazı işin içine sokunca işler değişiyor.

FX level'i 0 yapsam da cihazı bypass etsem de kuru gitar tonu ile birlikte bu gürültü de gelmeye devam ediyor.
Sanki sinyal cihazın içinden geçerken true-bypass olmuyor da şöyle bi' dsp'ye uğrayıp white noise benzeri bir şeye bulaşıp öyle çıkıyor.

Şöyle iki tuhaf ipucu vereyim:
* Cihaz bypass durumda da olsa gitarın kuru tonu hafif phaser'lı gibi geliyor.
* Cihazdan çıkıp amfi return'e giden jakı yarı yarıya çıkarınca gürültü tamamen yok oluyor fakat efektler ve reverb de kayboluyor, geriye sadece kuru gitar sinyali kalıyor.

Balanslı ve pseudo-balanslı kablo kullanmayı da denedim, farklı gitar ve jaklar kullanmayı da denedim. Cihazı farklı prize takmayı da denedim. Malesef... Tek denemediğim şey ki bunu yaparsam düzelecekmiş gibi hissediyorum: cihazı amfiye di box aracılığı ile bağlamak...

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Ben HOF daha önce kullanmıştım, evdeki 3 gitar ve amfim haricinde, provalar, sahnelerdeki amfilerde envai çeşit bağlantı yapmışımdır; send-return, reamping vb.. bu sıkıntıyı hiç yaşamadım.

Eğer kablolardan eminseniz;bu sıkıntıya evdeki tesisat kalitesi, Amfideki ya da gitardaki bir sıkıntı sebep oluyor olmalı.
Elinizde Di-box varsa Gitardan sonra ve return den önce konumlandırıp üzerindeki "GND Lift" switchini açıp kapayarak deneyin. Kablolama ve topraklama sorunu varsa o sıkıntıyı geçici olarak çözecektir. Kalıcı çözüm için tesisatınızı elden geçirmeniz gerekir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kablolardan eminim, şöyle ki, aynı kabloları kullanarak fx loop'a Way Huge Echo Puss delay pedalı giriyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Pedal resmen ölü gibi sessiz, varlığı yokluğu bir...

Sadece gitar amfi olarak çalınca da sıkıntı yok. Yani gitarda amfide kablolarda veya tesisatta sorun olmadığını düşünüyorum.

Büyük ihtimal cihaz arızalı diye düşünürken bu videoya denk geldim... Adamın yaşadığı sorun duyduğu ses birebir benimki gibi.
Tc'ye yazdım, tabii ki cevap gelmedi. Anlayamadım. Pedal ile rack ünitenin iç yapısı mı benzerlik gösteriyor ki aynı sorun yaşanabiliyor?

Benim DI box ile çözebileceğimi düşündürten şey ise, amfimin fx loop kısmında -10dBv +4 dBu ayarı yapma imkanım olmaması, belki de amfinin fx send sinyali tc input kısmı için fazla yüksek geliyor. (ki bunu tc'nin hesap edemediğini sanmıyorum)

Bir de TC'nin giriş çıkış jaklarında sinyali bir şekilde otomatik balanslamaya çalıştığı gibi mantığını tam anlayamadığım şeyler okudum, jakı yarım takınca gürültünün yok olması kafamı bulandırıyor. TRS uçlu kulaklığı MP3 çalara yarım takınca tek kanaldan ses gelmesi gibi...

Bilemiyorum, eski sahibi cihazda sorun olmadığını söylüyor. Benim cihazlarda da sorun yok. Kalakaldım resmen :sour:
 
Son düzenleme:
Birde g sharpı başka bir yerde deneyin. G sharp kullanmadım ama g major kullanıyorum fabrika reset ayarı var. Sizdekinde de varsa birde onu deneyebilirsiniz.
 
Selamlar,

TC Electronic bu konularda çok iyidir aslında, [email protected] adresine mi yazdınız? İşin elektronik kısmına hiç girmeden (anlamıyorum çünkü) ben yaşadığım olayı size anlatayım belki yardımcı olur.

Compel'den Hall of Fame Mini almıştım, eve gelip taktığımda pedal açıkken bir hissing problemi olduğunu gördüm. Compel ile görüştüm, gönderin bakalım dediler, tabii ki orada baktıklarında bu problem olmamış.

Ben de böyle olunca yukarıda belirttiğim adrese bir mail yazıp gönderdim, okumak isteyenler için biraz uzun olsa da;

"Dear TC Electronic representative,

Currently I am owner of 5 of your guitar pedals. I call them "little boxes of miracles" since they are so small in size but you can do so much with them and thus, I love them all.

Unfortunately I am having some problem with the Hall of Fame Mini though.

I am contacting with you from Turkey and I bought all of my TC pedals from my local distributor (Compel)

First I bough Hall Of Fame Mini, Alter Ego Delay and Polytune Mini. Everything was perfect for about a month or two. But after that time period, Hall of Fame Mini started to generate some kind of a hissing, or continuous ringing sound. (I can provide a sound sample that I will record with my Rode K2 microphone, so you might have a better idea about the problem)

I searched internet about the problem and some people told that (please note that my electronic knowledge is 0 to none) it might occur because of odd number of pedals.

So I bought a Ditto Looper, but the problem continued. Then I saw the Spark Mini Booster, and loved so much I bought that too but the problem still continues.

I sent the pedal to Compel (my local distributor) but they told me that they could not find any problems with the pedal. But unfortunately, they don't have a traditional amp-guitar setup so I am not sure about the process they went through.

I am using the chain below;

Mesa Boogie Mini Rectifier -> Fx Send -> Polytune -> Spark Mini Booster -> Alter Ego -> Hall Of Fame Mini -> Ditto Looper -> Fx Return.

I tried moving the pedal around in the chain but nothing changed. I tried it with another amp (Marshall JVM 410) nothing changed.

I am using high quality cables and power supply.

And nothing changed when you compare the current state of my setup, with the time that Hall Of Fame Mini worked like a charm.

So I am guessing that there might be a problem with the pedal, but since my local distributor could not find anything wrong with the pedal, they can't change it with a new one.

I am asking for help, or at least please nudge me to the right direction.

I really love the Hall Of Fame Mini and don't want to buy another reverb pedal, I want a Hall Of Fame Mini without the ringing sound :)

I know your customer service is superb, so please help me with my problem.

Thanks in advance."


Bu noktada Compel'den olumsuz cevap aldığımı hatırlatmalıyım. Bu mail'i TC'ye 28 Şubat 2014'te göndermişim 5 Mart 2014'te TC Electronic'ten gelen cevap;

"Dear Tunç

Thanks for contacting us, and for using all our products.
I confirm that we have seen a similar issue with some HOF mini. Please contact Compel again and let them know that we authorize a replacement.
You can copy this message to them if any problems.

best regards
Nicolas"

Şeklinde. Söyledikleri gibi Compel ile görüştüm, değişim yaptılar. Ha yeni gelen ünite çok farklı mıydı? Bence değildi.

Sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama birebir TC Electronic ile görüşmeye çalışırsanız yardımcı olacaklardır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Compel'den Hall of Fame Mini almıştım, eve gelip taktığımda pedal açıkken bir hissing problemi olduğunu gördüm.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Siz de videodaki gibi bir gürültü ile mi karşılaşmıştınız?

Bu arada yukarı yazmayı unutmuşum, cihazı fabrika ayarlarına döndürerek de denedim ama fayda etmedi. TC'ye support kısmından yazmıştım, belirttiğiniz mail adresine de yazayım. Compel'den almış olsam geri iade edebilirdim ama ikinci el malesef.

Açıkçası DI Box'a da ayrıca para bayılmak istemiyorum, cihazın ayıbını ben mi örteyim eyyyy TC! :D Alırım da işe yaramaz ise bir de o patlar elimde tam olur...

Aldığım arkadaşa da güvendiğim için bir şey diyemiyorum. Umarım bu işin sonu bir bardak soğuk su olmaz. :oops:
 
Son düzenleme:
Tabii ikinci el durumunda sanıyorum elinizde bir değişim fırsatı olmaz ama dediğim gibi bana yeni gelen ünite de eskisinden çok farklı değil :/ Ben sizin videonuzdaki kadar yüksek olmasa da benzer bir ses ile karşılaşmıştım evet, adamın da "I confirm that we have seen a similar issue with some HOF mini." demesi biraz üzücü tabii.

Yoksa başka hiçbir TC pedalında böyle bir şey yaşamadım.

Umarım en kısa zamanda çözülür, belki toneprint mevzusu ile birkaç tane farklı preset atmayı deneyebilirsiniz? Sadece bir öneri :)

Bol şans.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Cihaz amfi mi seçiyor nedir? Nasıl oluyor da aynı cihaz farklı yerlerde farklı çalışıyor. TC bu cihazı denemeden mi sürüyor piyasaya anlamadım.

Toneprint olayı yok bu cihazda sanırım, bilgisayar bağlantısı da pinli midi tarzında zaten, onun için bağlayıp presetlerle oynamayı deneyemedim.

TC'ye mail yazdım bakalım ne diyecekler.
 
Son düzenleme:
Selam şu an üçüncü gsharp ımı kullanıyorum ki malesef bu aletlerde yazılım sorunlarına rastlamak mümkün :(
İlk gsharpımı reverblerine hayran kalıp compel den almıştım.Kapalı kutu olduğu için denemedim ve eve gelip setupıma ekledim ve üçtane reverb seçeneğinin parametrelerinin çalışmadığını gördüm.Compele geri götürdüm bakıp dönücez dediler sonra arayıp cihazın çalıştığını söylediler.Sonra ben gidip cihazın düzgün çalışmadığını gösterdim.
Compelde duygu beyle tc electronic e mail attık ve cihazı göndermelerini istediler.Banada bir özür mailiyle yeni bir gsharp verildi.Bu konularda tc electronic gercekten ilgili bir firma hakkını yemeyelim fakat sorun şu ki ikinci aletinde bir reverb seceneği doğru calışmıyordu Böyle şeylerden çabuk şişerim.. Hiç kullanmayı düşünmediğim bir reverb seceneği olduğu için kaderime razı oldum ve uzun zaman kullandım..Racksystemimi satarken onuda vermiştim.Yakın zamanda kendime üçüncü kez ikinci el bir gsharp aldım. Kendim kaşındım kabul ediyorum ki malesef bunun da bir iki seçeneği sıkıntılı Ok çok büyük bir firma kabul ediyorum,hepimiz hayranız üstünden tank geçen gsystem e fakat iş alt segmente gelince işler biraz değişiyor...
Sizin soruna gelince amfinizin send/return unu mutlaka baska bir cihazla kontrol edin.Daha önce carvin amfiminki dağılmıştı,buna benzer bir sorun yasamıştım.Yazılım sorunundansa böyle bir sorunu yasamayı şahsen tercih ederim birde basit bir soru ama stereo kablo kullanmıyorsunuz değilmi ?
 
Amfinin fx loop kısmının problemsiz olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi delay pedalı ile kullandığım zaman hiç bir problem yok. Daha önceleri EQ pedalı ile de kullanmıştım, sorunun bu cihazı takınca ortaya çıktığı çok bariz.

Normal (klotz/mogami, Ibanez, planet waves, pig hog vs...) gitar jakı kullanıyorum (aslında olması gerektiği gibi), fakat araştırıp okuduklarımdan sonra TRS-TS jak kullanmayı da denedim. Yabancı forumlarda kullanıcıların %90 'ı sorunu Ebtech Hum Eliminator kullanarak çözmüş gibi görünüyor.
DI box edinebilirsem deneyeceğim, o da sonuç vermez ise satılığa koyarım artık. Yoksa camdan atmama az kaldı cihazı.

Bu arada dün bir şey fark ettim, bazı reverb modellerinde daha fazla bazılarında daha az gürültü oluyor, reverb'i kapatınca gürültü büyük oranda kayboluyor?!

Cihaz adam gibi çalışmadıktan sonra üzerinden tank geçse ne fayda. Bir daha da kesinlikle Tc electronic'in yanından geçmem orasını biliyorum.
 
Son düzenleme:
TC 'den cevap geldi.

[MUSIC Inquiry] Support Request (Case: 00588542)

Thank you for your patience and thank you for your purchase.
I am sorry to hear about the issue you are experiencing with your G-Sharp processor.

First of all, note the G-Sharp is designed to work at line level in an effect loop. That's what you are using it, so that's fine.
The noise on your G-Sharp could have different causes:
- Input level is insufficient. Then the poor signal to noise ratio - Make sure the input level is sufficient.
- The output is too strong for the input of a guitar amp - Adjust the input gain

You will always get more or less noise and hiss with the G-Sharp (as with many effects) depending on the equipment to which it is plugged. The output of the G-Sharp still produces a slight hiss due to AD conversion in order to keep the high frequencies. This noise remains relatively low with respect to the signal.

If you connect the G-Sharp to the FX loop of a guitar amplifier as you do, this will be a line sensitivity, so it is + 4 dBu, there is almost no noise.

You are probably aware the G-Sharp has a kill dry feature. Some information about that:
With the switch in “in” position, no clean signal passes through the G-Sharp. This is the setting to use if you connect G-Sharp in a parallel FX loop or e.g. in an aux send/return on a mixer.

Please test the G-Sharp in kill dry mode and see what happens.
Using the G-Sharp with the kill dry mode turned on will produce less noise which is normal because there is a normal attenuation of the output level.
If possible, test your G-Sharp on other devices. For instance and depending on what devices you could have:
- Guitar amplifier
- Keyboard amplifier
- Mixing console
- Studio monitors
- Stage monitors
- Audio interface for computers
- Etc...

See if it helps.
Thank you again for contacting us and please let me know if I can be of further assistance by replying to this email. Alternatively please visit our Knowledge Base for answers to many commonly asked questions or visit our website for additional product information.
I wish you a nice afternoon.

Musical regards,

Thierry Jean
Your Specialist, Care
MUSIC Group
Tel: +45 32735795
Email: [email protected]
Web: www.music-group.com
This email is intended exclusively for the addressee(s) named above and may contain privileged and confidential information. If you are not (among) the intended recipient(s), you may not copy, utilize or distribute any of the information contained herein. If you have received this email in error, please notify us immediately via return email and delete the original from your mailbox.
Thank you.

--

"The output of the G-Sharp still produces a slight hiss due to AD conversion in order to keep the high frequencies. This noise remains relatively low with respect to the signal."

Bu kısım pek iç açıcı gelmedi bana. Snr oranı kötü ucuz ve dandik dsp-komponentler kullandık idare et demek mi bu :D

Keyboard amfisinde dene demiş bir de :)
Bey abiye ne cevap vereyim bilemedim açıkçası.
 
Konuyu hortlatayım. Uzun bir aradan sonra yeniden karşınızdayım.
Fender ve TC ile mailleşmelerim sonucu, sorunun büyük ihtimalle empedans uyuşmazlığından kaynaklandığını anladık.

Efenim; mailleşmeler esnasında clean boost pedalı ile çeşitli denemeler yapmamı istediler.
Ben de elimde clean boost olmadığından gaini 0 yaparak Ibanez TS7 tubescreamer kullandım.
Ve zinciri şu şekilde yapıp ts7'yi aktive ettiğim anda gürültünün yok olduğunu tecrübe ettim.

(Gitar) > (Amfi in) > (Fx loop send) > (G Sharp In) > (G Sharp Out) > (Ibanez TS7 in) > (Ibanez TS7 out) > (Fx loop return)

Şunu da özellikle belirteyim ki, ts7'nin volüm potunu da gain gibi 0 yapınca cılız bir ses alıyorum fakat 3/10 gibi açınca herşey normale dönüyor. Kafamı biraz daha karıştıran da bu zaten.

Tek giriş çıkışlı bir Buffer mi yoksa iki noktada buffer sağlamak için Empress gibi loop özellikli bir buffer mi?
CAE buffer gibi üzerinde gain artırma imkanı olan buffer mi?
Ya da TC spark mini gibi buffer+clean boost gibi bir şey mi almam lazım gelir?


Şimdi; ekli resimde kullandığım (ve almayı düşündüğüm) ekipmanların empedans değerleri var.

GEAR.jpg
 
(Gitar) > (Amfi in) > (Fx loop send) > (G Sharp In) > (G Sharp Out) > (Ibanez TS7 in) > (Ibanez TS7 out) > (Fx loop return)

Şunu da özellikle belirteyim ki, ts7'nin volüm potunu da gain gibi 0 yapınca cılız bir ses alıyorum fakat 3/10 gibi açınca herşey normale dönüyor. Kafamı biraz daha karıştıran da bu zaten.


109032 eklentisini görüntüle

Bu dizilim hatalı. Send sonrasına, yani preamp tan sonra Drive pedalı eğer özel bir amacınız yoksa kullanılmaz. Power amp a işlenmemiş bir drive göndermiş olursunuz ve tonunuz çiğ duyulur. Üstelik üstündeki level ve drive parametreleri; preamp karakterinizi doğrudan sabote eder. Zaten Prossesör sonrasına da hiç konulmaz. Doğrusu: "Gitar>TS7>amfi input" olmalı.
Ayrıca sizin buffer a ihtiyacınız yok.
çok uzun bir gitar kablosu ve sürüyle pedal mı giriyorsunuz amfi öncesinde ?
 
Son düzenleme:
Zaten Prossesör sonrasına da hiç konulmaz.

Kafa karışıklığım bu noktada oluyor zaten, o noktaya ts7 koymamın nedeni elimde clean boost veya buffer pedalı olmaması idi.

Ne hikmetse g-sharp'dan sonra araya bu pedalı girince pedal bir nevi buffer vazifesi görüyor olmalı.
Tubescreamer'in girişi 500 KOhm çıkışı 10 KOhm yanılmıyorsam, yani ne buffer olarak ne de clean boost olarak tam iş görmüyor. Zaten işi de bu değil dediğiniz gibi.

Benim maksadım bu zincirde ts7'nin bulunduğu noktaya ne gelmeli?

Ya da resimdeki empedans değerlerine göre ben çözümü yanlış noktada mı arıyorum acaba?
 
Kafa karışıklığım bu noktada oluyor zaten, o noktaya ts7 koymamın nedeni elimde clean boost veya buffer pedalı olmaması idi.

Ne hikmetse g-sharp'dan sonra araya bu pedalı girince pedal bir nevi buffer vazifesi görüyor olmalı.
Tubescreamer'in girişi 500 KOhm çıkışı 10 KOhm yanılmıyorsam, yani ne buffer olarak ne de clean boost olarak tam iş görmüyor. Zaten işi de bu değil dediğiniz gibi.

Benim maksadım bu zincirde ts7'nin bulunduğu noktaya ne gelmeli?

Ya da resimdeki empedans değerlerine göre ben çözümü yanlış noktada mı arıyorum acaba?

Empedans falan bunlarla siz neden uğraşıyorsunuz ? Ses mühendisi misiniz? Gitaristler bunlarla ilgilenmez ilgilenmeleri de gerekmez. Grafikte belirttiğiniz yere clean boost ya da buffer konmaz .
Ekipman ve setup kullanımı hususunda tecrübeniz yok sanırım. Belli başlı ana kuralları bilmeden ,bilinçsiz yaptığınız tercihler sebebiyle sıkıntı yaşıyorsunuz.
 
Ses mühendisi değilim tabii ki. Sadece elimdeki ekipmanın neden kullanamadığımı anlamaya çalışıyorum.

Bu konuda da kesinlikle dediğiniz gibi düşünüyorum. Gitaristin müziği ve enstrümanı ile ilgilenmesi, diğer teferruatı da esas işi bu olan kişiye bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Fakat nacizane fikrim, gitaristin az çok olayın arka planına vakıf olmasının direkt olarak gitaristin çalımına faydası olacağı yönünde.
Ekipmanlar hangi mantıkla çalışır, hangi ekipman ne iş yapar ne yapmaz. Merakım da bu nedenle yani.

G-Sharp'a gelirsek, eğer gerçekten yanlış bir tercih ise bile G-Sharp neden yanlış tercih?
Bu cihazı benden önceki sahibi sorunsuz kullanırken neden benim setup'a girince sorun yaratıyor?

Uzun zamandır forumdayım, 13 yıl olmuş, burada çok şey öğrendim, forumdan öncesi de var tabi.
Setup konusunda iyi kötü birikimim var, belli başlı ana kurallara vakıf olduğumu düşünüyorum.

Daha önce rack sistem kullanmadım, o konuda tecrübe eksikliğim var doğru. Zaten bu nedenle bu başlıktayız. Yanlışım veya eksiğim vardır, olacaktır da. Bu sorunun çözümünde tecrübe ve bilgi sahibi insanlardan bilgi edinmek niyetindeyim, hepsi bu.

Size de ilgilenip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
 
Kullandığınız G-sharp Arızalı olabilir. Bu tip arızalar daha önce gördüm. Cihaz düşmüştür, ısınmadan dolayı lehimler gevşemiştir vb...bir çok sebebi var. Rack kullanım mantığı ise stompbox dan farklı değildir. her ikisinde de efekt zinciri aynı şekilde kullanılır. Empedans gibi ayrıntıları bu aşamada öğrenmeniz gerekmiyor , Bu tip cihazlar zaten uyumlu üretilir . siz eğer fantastik işler yapacaksanız; ( stüdyo prossesörü , maksimizer, sub woofer, ya da hi fi amaçla vb.. üretilmiş ekipmanları) gitar setupunuza dahil edeceksenin öğrenirsiniz.
 
Guitar>tc in>tc out>guitar amp in
şeklinde inputtan girince aynı hiss yaşanıyor mu?

Bu şekilde denemedim, eve gidince deneyip bildiririm durumu.

Ayrıca benim yaşadığım sorun ve farklı sorunların da çözümlerini içeren dört sayfaya denk geldim.
G-force ve G-system kullanan bazı insanlar da yıllardır bu ve benzer sorunlarla boğuşuyorlar anlaşılan.

Tavuk yumurta işine döndü, amfi mi cihaz seçiyor cihaz mı amfi seçiyor :D

Loop Send Impedance and the G-System (Page 1) — G-System — TC Electronic Forum
white noise from the G [solved] (Page 1) — G-System — TC Electronic Forum
Hiss and a question about the flanger (Page 1) — G-System — TC Electronic Forum
Selling my G-System =( (Page 1) — G-System — TC Electronic Forum

Hatta Laird Williams isimli şahıs oturup g-system üzerine kitap yazmış. White Paper denen PDF dosyasında sadece bu konu ile ilgili değil, genel olarak ekipman kurulumu hakkında çok değerli bilgiler var.
http://www.guitaraffair.com/pdfs/g-system-configuration-and-troubleshooting-guide.pdf

Görünüşe göre bir buffer edinmem gerekecek. Gelişmeleri paylaşacağım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst