Manyetikler Arası Ses Dengesi Sorunu

Merhaba arkadaşlar, yeni gitarımda 2 h 1 s manyetik var(ibanez rg1xxv) aralardaki switch pozisyonlarında(single ya da 2singleın birlikte çalıştığı) çok volume kaybediyourm. Önceden 2h bir gitarım vardı o yüzden alışık değilim. Single manyetiğe geçince bir volume azalması olucağını tabi ki biliyorum ama özellikle clean tonlarda çok volume gidiyor hele tuşeyi düşürünce..Sahnede rahatsız ediyor. İnternette manyetikleri yukarı çekmeyle ilgili birşeyler okudum ancak bu işlem sanırım tonu da etkiliyor. Sizce böyle bir işlem yapsam yarar sağlar mı tonu çok mu bozar ya da volume potansıyla bu dengeyi sağlamaya mı alışmam lazım ?
 
Eğer manyetikleri çok yükseltirseniz manyetik alan tellerin sustain ini kesmeye başlar. En sağlıklı yöntem ton potansıyla dengelemek olur ya da ortadaki single ı yukarı çekebilirsiniz biraz. Humbucker ları yükseltirseniz sadece iki humbucker ın split edildiği yani switch in orta pozisyonunda volume artışı alırsınız, humbucker ve ortadaki single ın beraber çalıştığı ayarlarda yine sesiniz düşük olacaktır. Ama nacizhane tavsiyem o volume düşüklüğüne alışmanız ve ton potansıyla ayarlamanız. Sonuçta 2 humbucker lı bir gitardan geçmişsiniz ve bu gayet normal. Tabii ki eğer anormal bir desibel kaybı varsa lehimleri kontrol etmenizde bir fayda var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
 
azicik yukari cek single lari , humbucker i da az asagi al , dengeyi tutturana kadar , manyetik degismeye falan gerek yok , zaten düsük volume olayi varsa manyetikler seramik degildir , alnico manyetigi de degistirmeye gerek yok , yüksek cikislisi cok da yüksek cikisli olmayacak yani .ayrica kompresörle de sorun cözülmez , kompresör denge saglamaz , kompresör acikken de yine köprüden single a gecince düser volume. köprü manyetigi seramik olabilir , onu alnico bi manyetikle degistirmek denge saglayabilir. fakat tavsiyem önce yüksekligi kurcalaman.
Düzeltme: 2 single in ortak calistigi cümlesini görünce aleti hss sandim pardon , hsh bir gitarda ara pozisyonlarda problem varsa polaritede sorun olabilir , en temiz cevabi aslinda bi resim paylasirsan verebilirim. manyetiklerin ne oldugunu nasil konumlandigini bilmeden net bir teshis koymak zor
Saygilar
 
Ibanez HSH manyetik diziliminde 2,3 ve 4. pozisyonlar hep single ya da single-single paralel olduğundan (strat gibi) 1. ve 5. pozisyonlardaki full humbucker'a göre normal olarak ciddi volüm kaybı olması normal. Ya kullanmayacaksınız, ya jackalkoray'ın dediği gibi single yukarı, humbuckerlar aşağı inecek ki epey indirmeniz gerekeceğinden güzelim gitar anlamını yitirecek ya da volüme pedal / booster filan kullanmanız gerekecek. Biraz alıştırmayla alışır halledersiniz.
 
Geri
Üst