Floydrose Akord Sorunu

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bende 1992 ibanez rg550 var köprüde Lo pro edge var bildiğiniz gibi ama ilginç bi şekilde akort edip kilitledikten sonra akort kaçırıyor 2 şarkıda bir stabilden uzaklaşıyor E deyse mesela Enin sonuna geliyor akord cihazında ve buarada ilk defa floydroselu bir gitar kullanıyorum acaba nutlarda sorun olabilirmi çünkü kilitliyken burguyu çevirdiğimde tunıng oynuyor şimdiden teşekkur ederim cevaplıcak herkese :)
 

Dosyalar

  • IMG_4666.JPG
    IMG_4666.JPG
    131.9 KB · Gösterim: 201
  • image.jpg
    image.jpg
    211.3 KB · Gösterim: 358
  • image.jpg
    image.jpg
    208.1 KB · Gösterim: 230
Lo pro sistemleri bilmiyorum ama genel olarak akort kaçırma olayı teller sağlam ise nut, burgu ve köprü kaynaklıdır. Aralarında en ucuz olanı eşik değiştirmek, bence önceliğiniz o olsun. :) Hatta değiştirmeden önce eşiğr kurşun kalem sürmeyi deneyin.
 
Akoru yapip ust esikten iyice kitledikten sonra tekrar akord edip alt kopruden ince akor cektikten sonra kaciriyorsa sayet bencede esikle ilgili bir sorun olabilir luthier halleder.Okadar eski bir ibanezim olmadi hic cort x6 falan desen normal diyecegim
 
Benimki de edge zero. İlginç bir şekilde, yayın gerginliğini, tremolo bloğu stop bar'ı havada bırakmamasına dikkat edecek şekilde gevşettiğimde bile köprüyü öne çekip bıraktığımda E'nin yukarısında kalabiliyor. Geri çekip bıraktığımda ise tam E ye geliyor pese biledüşebiliyor. En iyisi çalmak üzere standda tuttuğum zamanlar yayı hafif gerip koğu her öne hafifçe vurduğumda tremolo bloğu çubuğa temas ettiğini hissedecek şekilde ayarlıyorum. Bloğun üzerindeki süngeri söküp yapışkan kalan yerin üzerine bir bant yapıştırdım tabi.
 
Tremoloya dokunduktan sonra akorda değişim oluyorsa bıçak ağızları gitmiş demektir. (Kilitli iken) Öncelikle bıçak ağızları kontrol edilmeli, sıkıntı yoksa köprünün yüzeyi gövdeye paralel olacak şekilde ayarlanmalı ayrıca studlara çok az gres sürülmeli. Nut değiştirilebilir, bu konuda gotohu öneririm. Herşey tamam ama hala sorun varsa yaylar yorulmuştur.
 
Tüm vıda yerleri sıkılımı onada iyice bakın. Bir kere başıma geldi. Tremolo kolunun hemen yanında (tellerin altına denk gelen yer) oradaki bir vida gevşemişti. Ben farkedemedim. Luthiere götürdüm vidayı sıktı ve yolladı. Bazen gözden kaçabiliyor ufak şeyler.
 
Sorununuzun sebebini ve çözümünü biliyorum; ancak siz benim Göldo ilanıma yazdıktan sonra attığım özel mesaja cevap bile vermediğiniz için bilen başka arkadaşlar yardımcı olabilir. Hayat küçük detaylarla dolu ister karma diyin ister sarma, geri geliyor.
 
Geri
Üst