V Kasalarda Çalmak Zor Mudur

Merhabalar V Kasa gitar almak istiyorum aynı zamanda ilk gitarım olacak arkadaşım çalarken zorlanacağımı söylüyor V kasa alma diyor ne kadar doğrudur nelerde zorlanırım?
 
Senin rahat bulup bulmayacağını nasıl söyleyebiliriz :) Yani rahattır diyenler değildir diyenlerden fazlaysa ona göre mi karar vereceksin? Denemeden bilemezsin rahat edip edemeyeceğini. Ben hiç rahat bulmuyorum ama kardeşim normal gitardan farklı değil çalması diyor örneğin. Hangisi doğru?

Bulunduğun şehirde deneme imkanın yoksa bile bir yolunu bulup en yakın şehire git, mağazada dene. Başka türlü bu konu Metallica mı Megadeth mi geyiğine döner.
 
İddia ediyorum V kasa çalmak rahatsız diyenler 5 dakkadan fazla V kasa gitar çalmamıştır. V kasayı oturarak çalmak hiç zor değil, sadece bacaklarının arasına alıyorsun oluyor bitiyor. Aynı zamanda böylece gitarı doğru pozisyon olan klasik gitar pozisyonunda tutmuş oluyorsun.

Yok ben yayılarak çalmak istiyorum diyorsan da takıyorsun askıyı, kısa ayarlıyorsun, göbeğin üzerine sallandırdı mı bitti gitti. Şahsen iki tane V kasa gitarım var, ikisiyle de oturarak çok rahat çalıyorum.

İtiraz ediyorum, bence gerçekten rahatsız bir strat veya les paul gövdeye göre :) 1 haftadan daha uzun bir süre denedim ha gayret alışırım diye ama ı ıh. Hala elime aldığımda ciddi anlamda rahatsız buluyorum, dediğiniz gibi bacaklarımın arasına sıkıştırarak dengelemeye çalışıyorum ama bir türlü rahat edemiyorum.
 
Hayatımda çaldığım en rahat gitar Gibson Flying V. Ancak şu da var hayatımda çalmaktan en çok nefret ettiğim ve hemen elden çıkarttığım gitar da bir ESP V1. Yani V kasa olsa bile kendi aralarında çalım rahatlıkları kişiden kişiye değişim gösterebiliyor. O yüzden bu tarz farklı şekildeki gitarları almadan önce denemek en iyisi.
 
5 yıldır V kasa kullanıyorum, Les Paul den geçtim, V kasa ile birlikte Soloist ve Horizon dahil olmak üzere bir sürü kasa gitar kullandım, en rahat ettiğim gitar hep Gibson Flying V oldu. En rahatsız bulduğum ise Les Paul. Siz çözememişsiniz diyeyim o zaman ne diyeyim. :) Ben elime aldığımda elimle tutmadan bile bacakların arasında duruyor. Sürekli kayıp gitme eğiliminde olan Les Paul'den çok daha rahat bence

Evet Les Paul'de gerçekten oturarak çalarken bir kayma sorunu var. Gitar yapısı itibariyle sürekli gövdenin ağır kısmına doğru bir kayma eğiliminde. Ayrıca ayakta çalarken de sağ elin bilek üzerinden dirseğe olan kısmına bir baskı uygulanıyor. Gitarın o kısmı köşeli olduğu için bir süre sonra kolda uyuşma yaratıyor. Bir bileklikle çalmak şart. Fakat aynı şey ESP Eclipselerde yok. Onlar gitarın o kısmını az da olsa inceltmişler ve kolun o bölgesine olan baskıyı bir nebze olsun hafifletmişler. Fender Stratlar neden iyi gitar denmesinin sebeplerinden bir tanesi de en iyi kaliteye sahip olmalarının yanında ergonomik olarak da en rahat çalınan gitarlar olması.
 
Gitarım singlecut, keşke v kasa alsaydım diyorum. Sıkıştır iki bacağının arasına rahat rahat duruyor, singlecut'ta yerinde durmasın bir türlü.. Ne güzel gitarsın sen LTD HEX7 :(
 
Bende Endonezya Jackson V vardı ayaktayken klavyeyi rahat göremiyordum öne doğru gidiyordu gitar, ritimlerde sorun değil ama sololarda sıkıntı yarattığı için sattım...neck dive hadisesi değil kastettiğim karışmasın...oturarak sıkıntı yok zaten...

V kasa fanıyımdır 10 yaşından beri ama ilk gitar olarak V kasa önermem kimseye...
 
Dene, beğendiysen al. Beğenmediysen alma... Bu kadar basit.

Ha dersen ki senin düşüncen ne? Bende Jackson Randy Rhoads var, oldukça rahat bir gitar.

Sadece denemen lazım. Her şehirde var bir müzik mağzası.
 
polemikler flying v rahat mi degil mi seviyesine mi gelmis bu forumda girmeyeli , ince sap mi kalin sap mi muhabbeti vardi bir de :)
su forumun basligini , "bu is zevk meselesi , git bir dene ! " koymak lazim , 300 tane baslik bulabilirim su cevaptan baska cevaba layik olmayan.
 
Dostum V kasalarda rahat edip edemeyeceğini bilmek için git bir dene ama sakın yanılma... şimdi gitar shop a gidip v kasayı eline alıp oturduğunda rahatsız gelebilir, bu hemen hemen her gitarda olur, birincisi gitarın modeli senin önceden çaldığın modellerden farklı olduğu için sana garip gelecektir, ikinciside ağırlık merkezidir, meselea SG Kasaların çokunun ağırlığı gövdeyi sapa bağlayan kısımdadır, bu yüzden Sg kasalar alışana kadar seni biraz sap kısmından aşağı çeker, Les Paul modellerinde ise ağırlık gitarın arka tarafındadır, V kasa alacaksan al ama ilk önce git bir eline al tonuna bak ve dene derim :)
 
herkes büyük şehirlerde oturmuyor malesef gidip deneme fırsatımız yok mesela ben mersindeyim -ki küçük bir şehir sayılmaz- adanada bile rr kasa yok çok da denemek isterim
 
Dostum,klasik gitar pozisyonunda bacaklarına sıkıştırarak çalarak rahat olabiliyor ama kasadan kasaya değişiyor,dean ve schecter loomis modelini denemiştim V kasa olarak hiç rahat gelmedi (klasik gitar pozisyonunda çalışıyorum tüm gitarlarımı) ama schecterin hellraiser V modeli ve gibsonun flying v modeli çok rahat gelmişti.Kasadan kasaya ve kişiden kişiye göre değişiyor doğrusu...
 
Dostum V kasalarda rahat edip edemeyeceğini bilmek için git bir dene ama sakın yanılma... şimdi gitar shop a gidip v kasayı eline alıp oturduğunda rahatsız gelebilir, bu hemen hemen her gitarda olur, birincisi gitarın modeli senin önceden çaldığın modellerden farklı olduğu için sana garip gelecektir, ikinciside ağırlık merkezidir, meselea SG Kasaların çokunun ağırlığı gövdeyi sapa bağlayan kısımdadır, bu yüzden Sg kasalar alışana kadar seni biraz sap kısmından aşağı çeker, Les Paul modellerinde ise ağırlık gitarın arka tarafındadır, V kasa alacaksan al ama ilk önce git bir eline al tonuna bak ve dene derim
ilk gitarım olacak önerileriniz için teşekkür ederim
 
cahilliğimi mazur görün ama endonezya ve japon arasındaki farklar ne veya genel olarak farklar ne
işçilik, malzeme kalitesi, gitarın tonu, fiyatı :) endonezya ile kore gitarlar arasında da fark vardır...endonezya ve çin üretimlerinden uzak durmak gerekir genel olarak...mersin, adana civarındaki prova stüdyolarını, gitar dersi verenleri ziyaret etmende fayda var çok izole bir yerde değilsin o kadar...belediye konserinde çalan black metalciler vardı bi ara :)
 
Geri
Üst