Evde Nasil Kayit Alabilirim ? (ses Kartim Var)

öncelikle iyi akşamlar epiphone zakk wylde kes paul custom gitarım var daha önce hep hocamla kursta amfiyle falan çaldım,meraklı olduğum için daha sonra hoca istersem kayıt alabiliceğimi söyledi ve onun tavsiyesiyle bütçemi aşmayarak focusrite scarlett 2i2 MK2 ses kartı aldım.Ama inanın o kadar alakasızım ki şu programlarla teknolojik işlerle öğrenmem gerek hiç bilmiyorum ve mantığı bile oturmadı kafamda.
105153-6e3ef50fe93f951c76c07a40822f3feb.jpg

Kullandığım gitar
105154-772ca1df635a7b8218aaaa15d914b651.jpg

aldığım ses kartı
Ben apartmanda oturduğum için kulaklıkla çalmak istiyorum,ses kartından kulaklığa ses aktarılırmı ? ekstra bir hoparlör veya amfi gerekmiyor mu ?

ve amplitube guitar rig bias fx reaper cubabase dolu şeyler dolaşıyo hepsine biraz baktım ama neyi nasıl yapıcam neyi yükleyip üstüne vts denen şeyleri indirip kayıt alıcam ? bi mantık cercevesinde anlatabilen olursa çok sevinirim
 

Dosyalar

  • AI_Splash.jpg
    AI_Splash.jpg
    157 KB · Gösterim: 365
  • indir.jpg
    indir.jpg
    6.1 KB · Gösterim: 181
Ses kartın bahsettiğin iş için uygun ama tek başına yetersiz. Gitar sinyalini kaydedebilirsin fakat referans monitörlerin yada referans kulaklığın olmadığı sürece dinleyemezsin. İlk iş bunlardan birini edinmen lazım. Daha sonra ses kartın ile gelen Ableton programını kurmalısın.
 
@Aykut Güven malesef paylaştığınız yönlendirmeler tamamen hatalı.
@gokmenertugrul Ses kartınız uygun, Eğer profesyonel bir amaca hizmet etmiyorsanız içinde "referans" geçen hiç bir ekipmana ihtiyacınız da yok. Normal kulaklık ve ya speaker kullanabilirsiniz. Programların nasıl kullanılacağı, daw ve kayıt işleri burada anlatılamayacak kadar geniş ve kapsamlı meseleler. Youtube da konular üzerine totorial videolar bulup öğrenmeye çalışın.
 
Geri
Üst