El Yapımı Gitar Projesi

Herkese merhaba öncelikle.

Çok uzun zamandır kendi gitarımı yapmak istiyorum ve sizlerden öneri almak için buraya üye oldum. Yapmak istediğim gitar şekil olarak şöyle Yamaha Revstar RS820, Rusty Ratt at Gear4music.com

İlk sorum: Şu an çizim aşamasındayım karton üzerine detaylı olarak çizip daha sonra ahşap işine başlamayı düşünüyorum. Elimde bulunan gitarı baz alarak linkini attığım gitarı çizicem. Yalnız yapmak istediğim gitar 22 perdeli ve benim elimde bulunan gitar 24 perde. Ölçüleri elimde bulunan gitara göre ayarlasam (manyetikler arası mesafe, sap-köprü arası mesafe) perde sayısının farklı olması sorun çıkartır mı?

İkinci sorum: yapacağım ilk gitar olduğu için öyle çok kaliteli şeyler kullanmıyorum. Akçaağaç ya da dişbudak bir gitar yapmak istiyordum ama çevremde bunların satıcısını bulamadığım için kayın satın aldım. Kayından yapıcağım bir gitar ne kadar uzun ömürlü olur bilginizi paylaşırsanız sevinirim. Aynı zamanda fırınlanmamış olduğu için nem oranı oldukça yüksektir sanıyorum bu çok sorun çıkartır mı?

3. Ve son sorum: sap yapımını izledim ve benim yapabileceğim bi şey değil gibi geldi. O yüzden çinden gül klavyeli bir sap getirmeyi düşünüyorum 100-150 tl civarı tavsiye eder misiniz? Bunun yerine ne yapabilirim?

Dediğim gibi forumda çok zaman geçirmedim ve formatla ilgili çok bilgim yok. Kuralları çiğnediysem affola. Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Geri
Üst