Fender Classic Series '50s Dip Gürültüsü

Merhaba arkadaşlar,
geçtiğimiz günlerde 2. el bir classic series 50s aldım. gitardan sürekli bir dip gürültüsü alıyorum, elimdeki 15 yıllık extreme marka strat çakması gitarda bile bu kadar gürültü yok. işin kötü tarafı series 50lerde 2. ve 4. pozisyonlarda noise cancelling özelliği de yokmuş. Clean tonlarda bir şekilde idare edebiliyorum ama overdrive/gain modlarında gerçekten traş makinası tadı veriyor elimi tellerden her kaldırdığımda. Vintage coillerden dolayı bu gürültü normal mi, yoksa gitarda bir sorun mu var? iki gitarı karşılaştırdığım bir video yükledim: https://youtu.be/RUUtcDRAkJ4 (siyah olan extreme) Yoksa yarın gidip 0 bir standart MIM ile değişim yapacağım. Acilen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Normal. "Traş makinası" tanımlamasından yola çıkarak; ne tarz çalıyorsunuz yüksek gain kullanıyorsunuz muhtemelen ?
çok yüksek gain kullanmıyorum aslında. gitarı 2. el aldığım için sorunlu bir ürün almış istemiyorum bu nedenle elimden geldiğince test etmeye çalıştım fakat konuyla ilgili çok da bilgili değilim. topraklama sorunu olabilir mi sizce ve bu durum gitarı değiştirmeye değer mi? muhtemelen 0 mim standart alacağım yerine ve araştırdığım kadarıyla kalite olarak aralarında bir miktar fark var.
 
Elini tellerden kaldırdığında veya elini köprüye koymadığında dip ses artıyorsa bunun sebebi amfinin topraksız bir prize takılı olması demek oluyor ;)
 
Geri
Üst