Yardım:yeniden Elektro Çalmayı Öğrenmek Istiyorum.

Herkeze meraba.
Sürekli elektroya başlayıp bırakan biriyim.Sebebi,belkide ateşli rocker günlerimi geride bırakmam olabilir.Geçmişte yaşadığım bir motor kazası sonrası,mevzuları bıraktım.Öncesinde Malmsteen le yarışma hayalleri kuran hızda bir gitaristtim..Velhasıl kelam bu gün sadece elektrodan vazgeçemeyen biriyim ve tek istediğim ;Japon anime müzikleri çalmak.Başlayıp başlayıp bırakmamın sebebi ise,Selim Işıktan fln dersler çalışıyorum gelgelelim çok detay.Soloydu,notay dı,gam dı..,aradan iki ay geçiyor ben hala basit parmak egzersizleri uraşıyor buluyorum kendimi sonra sıkılıp ara verdim adı altında resmen bırakıyorum,elime geçen tek şey nasır tutmuş parmaklar oluyor.Çalışmaya ihtiyacım olan şeyler,Tab,alternate picking egzersizleri,ritim,power akorlar gibi..Bilhassa power akor olayı arada beni bunaltıyor..zira kolay denmesine ramen anlamıyorum elektroda power chord basmak için tüm elektro sapını ezberlemekmi zorundayım anlamış değilim,yalın bir power chord cetveli de bulamadım,anliğcağınız konu benim için sır.Yani istediğim hedefe daha kestirmeden beni ulaştırabilicek bir youtube kanalı,eğitim programı,tavsiyeler paylaşırsanız sevinirim.
 
Eğer bildiğiniz halde dili böyle kullanıyorsanız, ki bahsettiğiniz düşüncelerinizle paralel, kestirmeden ulaşmanız güç. Kestirmeden ulaşabilmeniz için yapılabilecek şeyler var evet; ders almak gibi, düzgün bir metod ile -kitaplar vs.- ilerlemek gibi. Ancak disiplin bu işin olmazsa olmazı, özetle sizde bitiyor olay. Ne yalan söyleyeyim ben şimdi size bir tavsiye versem, bunu ciddiye alıp uygulayacağınızı hiç mi hiç sanmıyorum. Yazımınıza dikkat ederek başlamanızı tavsiye ederim, çok kötü görünüyor.

Sebat etmeyecekseniz bir yerlere gelmeyi beklemeyin. Benim tavsiyem kestirmeden gitme düşüncenizi bir kenara bırakın ve gerçekten bir hedefe ulaşmayı çok istiyorsanız bir hocayla çalışın ve ödevlerinizi sıkılmadan yapın. Yapın ve ilerledikçe sıkıcı olmaktan nasıl çıkıyor iş görün. Malmsteen bugünlere böyle geldi, tıpkı diğer büyük gitaristler gibi. Selim Işık benim tavsiye edebileceğim bir kaynak değil ama problemin kaynakta olmadığı ortada.

Not: power chord basmak için tüm elektro gitar klavyesini ezberlemek zorunda değilsiniz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim arkadaşım.Şimdi ben motor kazası,beyin kanaması,kollardan felç geçirmiş ve ondan sonra elektroyu bırakmış bir insanım.Bunu uzun uzun açıklamam gerektiği aklımdan geçmemişti yazarken.Eğer hesaba katmam gerekirse ztn 23 senelik fln gitaristim.Ayrıca şu an İsveçte yaşayan bir öğrenciyim dolayısıyla bir Türkten özel gitar dersi alamıyorum.Son olarak çok kestirme gitmek istediğimi söylediğimi hatırlamıyorum,yanlızca elektro gitardaki hedefime daha kestirmeden beni ulaştırıcak bir yol sordum,bu konudaki görüşlere ihtiyacım olduğundan.Ayrıca şu an on vidyodan sonra power akor olayını anladım.İdraki yavaş beyin kanaması geçirmiş olduğum için kusuruma bakma kardeşim.Paylaştığın bilgiler için tekrar tekrar teşekkürederim yardımsever arkadaşım.Karşılığında bende bildiğim birşeyi paylaşmak istiyorum:Hoşuna gitmeyen forumları okuma yada yazma onun yerine daha usluplu diyalogların geçtiği konuşmalar dinlemek için aile çay bahçesine gidebilirsin.
 
Sevgili @Hintoki

Öncelikle size çok ama çok büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum :( ...Sonrasında, gereksiz alınganlık yaptığınızı değerlendiriyorum, sevgili @forbidden_city sizi tanımadan, başınızdan geçenleri bilmeden, dostça uyarıda bulunmuş ki, postunuzu okuyan her kişinin bu yönde düşüneceğini tahmin ediyorum...Birçok kişi sizin gibi, foruma üye olup, bazı konularda danışıyor, forum üyeleri de, bu kişilere bilgileri ve tecrübeleri dahilinde yardımcı olmaya çalışıyor...Bu iletişimin sağlıklı olabilmesi için, yazı dilinin düzgün ve anlaşılır olması şart, aksi takdirde, ya danışan kişi kendini yeterince ifade edemiyor, yada forum üyeleri yeterince anlayamıyor...Bu konu Forum Kuralları nda da aşağıdaki şekilde tanımlanmış durumda...

6) Sitemizde düzgün bir Türkçe kullanmaya özen göstermelisiniz. Özellikle gerektiği yerlerde paragraf kullanmak, cümlelere büyük harfle başlamak, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmak gibi temel kurallara uymanız gerekir. Türkçe yazım kuralları hakkında bilgi almak için tıklayın.

Gelelim sorunuza ;), aslında uzun süredir bir şekilde gitar ile iç içesiniz, bence temel problem, konsantrasyon ve motivasyon eksikliği, ne çalışacağını, ne kadar çalışacağını, hangi yöne doğru gideceğini ve çalışılan konuların sağlayacağı kazanımı bilememe/kestirememe, bunun çözümü, size doğru şekilde koçluk edecek bir hoca...Eğer ders almanız mümkün değilse ve belirttiğiniz gibi kendinizi teknik tabanlı geliştirmek istiyorsanız, bu kadar sınırlı veri ile, size Troy Stetina - Speed Mechanics kitabı çalışmanız önerilebilir...Ancak, takdir edilir ki (ki siz gitar ile iç içesiniz), maalesef gitar konusu bir tane matematik denklemi ve tek bir çözümü olan bir konu değil, taleplerinize göre değişiklik gösterebilecek bir konu...

Hoş geldiniz diyor, ve yeniden başlayan gitar yolculuğunuzda size iyi şanslar diliyorum... (y)

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Öncelikle gerçekten teşekkür ederim.Forbidden arkadaşımızın söylemleri hakkında fazla alınganlık yaptığımı düşünmüyorum.Çok iyi niyetli olan biri kişi özelden uyarabilir.Aksine yukarıda görüyorum ki devam ettirmiş haklıymış gibi.Şahsen forumuna yazdığım arkadaşı anlamadan saldırmış olsaydım,sonradan durumların doğrusunu öğrendiğim de özrümü diler,mesajınızın başında yaptığınız gibi geçmiş olsun derdim.Zira evet türkçem düzgün değil çünki yıllardır İsveçte yaşıyorum -nerdeyse ana dilimi hiç konuşmadan-.Kestirmeden gitme sevdası,iğnemeli bir şekilde sorunun nereden olduğu belli gibi söylemlerleri pek arkadaşça düzgün bir dille yapılmış uyarılar olarak göremedim.Birkere bunları söyleye bilmek için hakkımda daha fazla bilgiye sahip olan biri olmalıydı.Ona rağmen bunları işitseydim özelden gerçekten sorun bende diye daha çok
Samuray ruhuyla elektro çalışırdım.Neyse soruna asıl arkadaşça yaklaşımı siz göstermişsiniz demekki kötü uslubuma rağmen bakış açısının farklılığı görüş alanını genişletebiliyor.Gerçekten motivasyon sıkıntısı çekiyorum doğru.Önerdiğiniz kitap içinde teşekkür ederim.Burada hemen bulmaya çalışıcam.Türkçem düzelene kadar foruma yazmamam gerekiyormuş öğrendim.Teşekkürederim kalın sağlıcakla.
 
bence senin tek ihtiyacın müzik teorisi dostum. power akorları ezberlemek zorunda değilsin veya bir cetvele ihtiyacın yok, mantığını kavradıktan sonra zihinden bulabilirsin. gamları da iyi birisinden öğrenirsen o kadar zor değil.
 
Geri
Üst