Ibanez Gsa 60 Wnf Mi Yoksa Ibanez Grg 121 Dx Bkf Mi

Hangisi?

  • Ibanez gsa 60 wnf

    Oylar: 2 20.0%
  • Ibanez grg121 dx bkf

    Oylar: 8 80.0%

  • Toplam oy veren
    10
Merhabalar forumda yeniyim, uzun süredir klasik gitar çalıyorum. Artık bir elektro gitar alıp rock ve metal macerama başlamak istiyorum ve bu iki gitarın arasında kaldım.

IBANEZ GSA60-WNF Elektro Gitar - Müzik Enstrumanı

IBANEZ GRG121DX BKF Elektro Gitar - Müzik Enstrumanı

gsa 60 ta gövde için agathis ağacı kullanılmış ve forumda bundan kaçının denmiş, grg 121 dx te ise en kaliteli ağaçlardan biri olan maun kullanılmış. sap ve klavye ikisinde de aynı.

Ağaca göre grg 121 dx dahi iyi ama mydukkan'da en çok gsa 60 ilgi görmüş hemen herkesin memnun olduğu bir gitar gibi duruyor.
Acaba eski üretimlerden bu yana kullanılan ağaç değiştirilmiş olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
 
Öncelikle deneme şansın varsa kesin dene. Eğer yoksa giriş seviyesindeki bir gitar için o maunun kalitesi tartışılır, demiyorum ki kötüdür asla ancak iki gitar da aynı marka iki gitarın da fiyatı aynı bence deneme şansın yoksa kullanıcı memnuniyet oranıyla almanı tavsiye ederim.
 
Tavsiyem sabit köprü olan bir gitar almanız. O fiyattaki gitarların köprü sistemleri çok gelişmiş değil:) Onun dışında elbette bir dükkana gidip görevli abiye çaldırın:) Onun dışında amfi ve gitar ne kadar bütçeniz var?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tavsiyem sabit köprü olan bir gitar almanız. O fiyattaki gitarların köprü sistemleri çok gelişmiş değil:) Onun dışında elbette bir dükkana gidip görevli abiye çaldırın:) Onun dışında amfi ve gitar ne kadar bütçeniz var?
1300 lira bütçem var ve şuan tatil için bulunduğum şehirde doğru düzgün müzik market yok.
işimi görecek en azından başlangıç seviyesini birlikte atlayabileceğim basit bir şey almak istiyorum. Dükkana gidip gitarı kendim çalarak sesini ayırabileceğim neyi daha çok sevdiğimi anlayabileceğim düzeye gelene kadar başlangıç seviyesi sevilen popüler kendini kanıtlamış bir gitar almak istiyorum.
Bunun içinde bu iki gitarda kendini kanıtlamış gitarlar.
Endişem aynı gitar modelinin farklı zamanlardaki ve farklı yerlerdeki üretimleri için ağaç vb. malzemelerin farklı olmasından doğabilecek sıkıntılar.
İkisi arasında maddi olarak pek bir fark yok ama grg121dx bkn tasarım olarak daha çok hoşuma gidiyor ve gövdesi maun. Youtube'da bunu kullanan kişileri de görüyorum. Ama bir yandan da gsa 60 türkiye'de daha çok sevilen ve daha çok tutmuş bir gitar gibi. Ama gövdesi agathis.
Şimdilik grg121dx'e daha yakınım. Aralarında çok bir fark olacağını zannetmiyorum. Zaten az çok bir şey yapmaya başladığımda değiştireceğim.
 
Son düzenleme:
işimi görecek en azından başlangıç seviyesini birlikte atlayabileceğim basit bir şey almak istiyorum.

Squier bullet hss tavsiye ediyorum ben.

Squier Bullet Strat HSS - Elektro Gitar

Bu ikisi de güzel gitarlar ama tek amacı başlangıç seviyesini atlatmak olan gitarlar için 1000 lira verilmez bence. Squier bullet nakit alınacaksa 500 liraya bile bulunabilir. Tip olarak ibanez'lerden farklı ama manyetik dizilimi gsa 60'la aynı. Birbirine çok yakın tonlar alırsın. Bluesa da metale de gider. Artan 500 lirayı alacağın amfinin üzerine ekle daha iyi bir amfi al. Çok daha iyi bir ikiliye sahip olacağını düşünüyorum böylece.
 
Geri
Üst