Smokin' Aces (2006)

Ben Affleck, Ray Liotta, Andy Garcia, Ryan Reynolds, Jason Bateman, Peter Berg, Jeremy Piven, Alicia Keys... gibi cümbür cemaat bir kadroya sahip eğlenceli bir aksiyon filmi. Çerezlik filmlerdenmiş gibi durduğu halde başından sonuna kadar iyi takip etmeniz ve özellikle karakterlerin yüzlerini isimlerini iyi bellemeniz gereken bir film.

Müzikler şahaneymiş derken, bir şey biliyoruz da yapıyoruz dercesine, Clint Mansell'in imzasını görüyoruz, bir kez daha tebrik ediyoruz. (Aksiyon sahnelerinin hemen öncesinde gelen müzikler az biraz Kill Bill tadı verdi) Bol bol konuşma, oldukça hızlı, takibi zor görüntüler, milyon tane karakter ve elbette olmazsa olmaz mafya takibi... Benzerlerinden çok da farklı bir şey sunmayan ama özünde hiç de sıkmayan bir film Smokin' Aces. Herşey son derece klişe ve tanıdıkken yine de izlemeden edemiyorsunuz ve illaki sonunu görmek istiyorsunuz. Sonuna kadar izleyen için de güzel bir final yapmış yönetmen. Tırt bir son ile göndermedi bizleri.

Oradan buradan fırlayan karakterleri takip etmeyi, olay örgüsünü iyice dinleyip sonradan olacakları beklemeyi, bol küfürlü mafya ilişkilerini, aradan sızan bağımsız çalışan kiralık katilleri, hepsinin karakterlerini ve FBI casusları kovalamacalarını sevmeyenler filmden uzak dursun. Filmin tamamı bu şekilde patırtı kütürtü içinde geçiyor. Özetle, Guy Ritchie filmleri deyince aklınıza bir şeyler geliyorsa işte bu film de odur. İzleyip bitirdikten sonra filme dair zerre kalmaz aklınızda ama izlerken de deli gibi keyif alırsınız.

En komik sahnelerden biri de otelin güvenlik şefinin ekranda göründüğü sahnedir sanırım. (Bu sahneyi komik bulanlar yalnızca Lost izleyenleri olacaktır :) ) Bizim dağlar gibi doktorumuz Jack, bu filmde son derece dandik bir rolde otel güvenlikçisiydi. Aha bu bizim Jack mi, ya saçlara bıyıklara bak ahahaha diye söylenirken de ölüverdi zaten.

Smokin' Aces, pasif ve varlığı yokluğu bir olan filmlerden değil. Hatta aksine barım barım bağırıyor: izleyin beni diye!

Bunu izleyenler şunları da izleyip, beğenmişti:

- Snatch

- Lock Stock and Two Smoking Barrels

- Fear and Loathing in Las Vegas

- The Italian Job

- The Usual Suspects

Bu listeyi görünce sanırım daha anlaşılır oldu film :)
 
Fena halde Guy Ritchie kokuyordu zaten film. Ama daha çok, kötü bir taklidi gibi gibi geldi bana. BElki de izlemeden önce beklentilerimi çok yüksek tuttuğum içindir. Filmi hatırlanır kılan iki şey vardı benim için. Biri bizim Matthew Fox'u nam-ı diğer Jack'i kılıksız güvenlik şefi rolünde görmek (hakkaten komikti be) ikincisi de Budy Aces Israel rolündeki "Jeremy Piven". Film beni izleyin diye bağırıyor muydu bilmem ama bu Jeremy Piven abimiz "ben büyük oyuncuyum ulan" diye bağırdı resmen film boyunca.
 
Geri
Üst