Düzgün Kayıt Yapmaya Başlamak

Merhaba,
Benim sorum şu : Şu an elimde telefon dışında kayıt ekipmanı yok. Bir elektro gitar ve amfim var. Bir de bilgisayar var.
Elimde de birikmiş para var. 400 tl civarı.
Bu parayla efekt kullanabileceğim, bana göre iyi bir tona (gitarda acemi sayılırım) sahip olabileceğim, ortam gürültüsünü almadan temiz kayıt yapabileceğim, paramın da yetebileceği aletler nedir, nerden alabilirim ? Bunları nasıl kullanabilirim ?
Amfim ucuz bi amfi iyi değil, zaten sesini azıcık açsam sıkıntı açmasam sesi iyi değil.
Not:İstanbul'da oturuyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim:):)
 
400 TL'ye uygun ses kartı alırsın, bir tane daha da kablo alırsın eğer amfnin headphone ya da line out gibi bir çıkışı varsa oradan ses kartına direkt girersin. Sonrasını bilgisayardan yapacaksın.

Ama amfi iyi olsun olmasın ben zaten en azından drive tonlar işin içine girecekse minimum 10 inç sürücülü kabini mikrofonlamayı tavsiye ederim. Daha küçük hoparlör de olur elbette ama bas frekanslar net gelmez, dolayısıyla çok açamazsın.

Amfim iyi değil diye kendin diyorsun madem, direkt gitardan çıkan sinyali gir ses kartına programlarla işini hallet. Hatta amfin gerçekten iyi değilse onu elden çıkarıp 4-5 inç sürücülü bir hoparlör -referans monitör olması şart değil, bütçen yettiğince- al bilgisayar için. Amplitube ya da Bias ile işini görecek tonlar yakalayabilirsin ama burada nasıl çaldığın da önemli.

400 TL'ye bir Focusrite 2i2 düşürebilirsin diye tahmin ediyorum ikinci el, ben kullanıyorum, tavsiye ederim. Clipping problemi filan yok bende en azından, çok memnunum.

Ses kartına direkt girince en gürültüsüz şekilde alırsın kaydını. Ha dinamik mikrofonla yakın mikrofonlama yaptığında da ortam gürültüsü gelmez doğru düzgün ancak amfinden memnun değilsen girişme o işe şimdilik. Bütçeni arttırdıkça daha iyi ekipmanlar alırsın zamanla.
 
@forbidden_city söylediklerine aynen katılıyorum.
Focusrite 2i2 iş görür ama yerine aynı fiyatlı Steinberg UR22 ya da daha düşük skaladaki UR12 daha uygun seçim olur.
UR22> 256 buffer size da Scarlett 2i2 ye göre 36ms/20ms gibi neredeyse yarısı kadar daha az gecikme ve iki katına yakın daha iyi işleme kalitesi sunuyor. Ayrıca yanlış bilmiyorsam Scarlett 2i2 USB 1.0 la çalışıyor. Steinberg 2.0
 
Son düzenleme:
@forbidden_city söylediklerine aynen katılıyorum.
Focusrite 2i2 iş görür ama yerine aynı fiyatlı Steinberg UR22 ya da daha düşük skaladaki UR12 daha uygun seçim olur.
UR22> 256 buffer size da Scarlett 2i2 ye göre 36ms/20ms gibi neredeyse yarısı kadar daha az gecikme ve iki katına yakın daha iyi işleme kalitesi sunuyor. Ayrıca yanlış bilmiyorsam Scarlett 2i2 USB 1.0 la çalışıyor. Steinberg 2.0

1.0 mı? Kaldı mı ya öyle şeyler?

Ben hiç doğru düzgün gecikme almıyorum yalnız, ses kalitesinde bozulma olmadığı halde.. Ki hassasımdır, direct monitör ile kaydederim hep -DI şeklinde kaydetmiyorum asıl kayıtlarımda haliyle- ama Amplitube vs. kullanacağım zaman cillop gibi çalınıyor bence. Sürekli analog takılan biri olarak, bu konunun problem yaratacağını sanmıyorum. Preamp kalitesi için de iyi deniyordu bu aletin benim tercih sebebim o oldu zaten -bütçem olunca Audient deneyeceğim o ayrı- :)
 
Scarlett 2.0 mış. Yanlış biliyormuşum düzeltelim :)
Öyle bir niyetin varsa eğer;
Native Instruments Komplete Audio 6 ve zoom r8 i de özden geçirmeni tavsiye ederim .
Native ile Steinberg arasındaki gecikme farkı aynı düzeyde ama Zoom un şaşırtıcı bir şekilde işleme kalitesi ve latency de daha iyi, (Piyasadaki en iyi işleme kalitesi, ve return loss a sahip kartlardan biri olan RME Fireface UFX 256 buffer da 13,5ms iken (fiyatı 9.500 Tl ) zoom 14,5 ms.... üstelik 1000Tl bandına göre oldukça fonksiyonel ve tümüyle gitar için tasarlanan bir kart.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ses kartı alıp bilgisayara bağlayıp dediğiniz programlardan biriyle direkt kayıt yapabiliyor muyum ? Eğer oluyorsa bu kayıt başta saydığım özellikleri sağlar mı ? Başka herhangi bir alete gerek var mı ?
Kayıt yaparken yine amfiyi kullanacak mıyım, amfiye bir kablo takacak mıyım onu merak ediyorum.
Ayrıca yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
 
Amfiyi kullanmana gerek yok, gitari ses kartina baglayip ses kartini da usb ile bilgisayara baglayacaksin. Kayit icin kullanacagin programda (Cubase, Reaper, Ableton vb.) kullanabilecegin bir suru VST var Bias Fx, Bias Amp, Amplitube, Guitar Rig gibilerinden, bunlarla da cesitli amfil simulasyonlari, efektler vb. kullanarak tonunu sekillendirebilirsin.
 
Geri
Üst