Irig Için Speaker ?

Öncelikle merhabalar, ipad ile irig kullanmaktayım ve kulaklık ile çalıyorum uzun zamandır. Artık kulaklık kullanmak istemiyorum ve bir speakera ihtiyacım var. Aslında bu iş için stage monitörlerin uygun olduklarını araştırıp öğrenmiştim ancak en düşük 70 watt gücünde ki aletlerin %1 gücünü kullanarak performans alabileceğimi düşünmüyorum.
Asıl sorum aramız da ses çıkışı olarak monitör yerine normal speaker kullanan varsa ve tecrübelerini yazabilirse çok yardımcı olur. Hem monitör hem de ses sistemi kullanmış olan arkadaşlar da bir kıyas yapabilirse benim için çok iyi olur çünkü baya arada kaldım.
Tekrar söylüyorum stage monitörlerinin en uygunu olduğunu biliyorum ama sesi fazla açamayacağım için normal hoparlörler işimi halledebilir miyim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim, Blackstar HT-5R Combo bu tarz fx loop olan lambalı amfileri de düşünmeye başladım sizce nasıl olur irig ve ipad böyle bir amfiyle beraber (sadece pedallarını mesela) kullanırım diye düşündüm.
Tavsiye edebileceğiniz bir amfi var mı bu özelliklerde.
 
5 watt ı ses çıkış yüksekliği olarak düşünmeyin. O amfi 50W gücünde speaker kullanır :)

1-ipad ile bu cihazın kabinini kullanabilirsiniz. ancak return den girip sesi besleyecek olan power amp kendi karakterini de üstüne koyar iyi birşey değil. önerim böyle bir amaç için "Tech 21 Power Engine 60" ya da power amp+ kabin ya da Stage monitör kullanacaksınız. transparanlık açısından en doğru tercih bunlar olur.
2- Amfinin preamp ve power amp kısmının üstüne i pad dan pedal koymaktan bahsetmişseniz; line gain dengelerini ayarlamak zor olacaktır, ve pedal verimleri o cihazların çok iyi değil vasat bir performas alırsınız. (ipad vb...).
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Öncelikle cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim :). Bahsettiğimiz Stage monitörlerden alacağım ses veya M-Audio AV32 gibi cihazlardan alacağım ses (irig hd 2 kullanıyorum) ile Blackstar HT-5R Combo ile kıyaslandığında nasıl olur?
Ayrıca Fx loop kullanınca zaten sadece Amfinin power amp+kabin kısmını kullanmış olmuyor muyuz?
 
Prossesör, software kullanarak gitar çalmak istiyorsanız;

FRFR Stage monitörleri > doğal ve transparan,
Tech 21 Power Engine 60 > Doğal ve transparan, ancak speaker + kabin karakteri ekler.
Power amp + gitar kabin > Doğal ve transparan bir poweramp kullandığınız taktirde , speaker + kabin karakteri ekler.
Hifi istemler > EQ dengeleri abartılı, gitar kabinine göre hacimsiz ses üretir.
Studio monitörleri > EQ dengeleri flat, gitar kabinine göre hacimsiz ses üretir.
Combo amfi loop girişleri > power amp, kabin, ve speaker karakteri ekler.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Aldıktan sonra geri dönüş olmayınca daha da dikkatli yaklaşıyor insan :) Farklı bir konu ama buradan sorayım gene :)
Blackstar HT-R gibi kafa amfilerle kabin kullansam yani kafam amfinin fx loopunu kullansam combolardan farklı bir sonuç elde eder miyim?
 
Geri
Üst