Bu Gitar Hakkında Bilgisi Olan Mevcut ?

Gitarı yeni öğrenen birisiyim ve Andy timmons hayranıyım. Gitarı çalmayı onun sayesinde sevdim.
Ve Ibanez ile olan bir ortaklık sonucu olan imzalı bir gitarı var. Bu gitar cidden üst seviye bir gitar mıdır yoksa sırf imzadan dolayı şişirilen bir gitar mı ?
Uzun yıllar gerekli amfi prosesör pedal kombinasyonlarıyla iş görecek bir potansiyelde mi ?

Şimdi diyeceksiniz ki kardeşim daha gitarı tamamen çalamıyorsun bile nedir bu pahalı gitar sorma isteğin ? Kuzenim amerikadan gelecek ve 18 yaşımı ekimde dolduracağım hediye olarak istedigim gitarı temin edebileceğini söyledi benimde aklıma direk tabiki bu geldi.

Gitarın modeli: IBANEZ AT10P

Sap Tİpi: AT 1pc Akçaağaç n w/KTS™ TITANIUM

Gövde: Kızılağaç

Klavye: Akçağaç

Perde: Jumbo perde w/Premium fret edge treatment

Köprü: Wilkinson® WV6-SB

Sap Manyetiği: DiMarzio® The Cruiser® (H) (Passive/Ceramic)

Middle Manyetiği: DiMarzio® The Cruiser® (H) (Passive/Ceramic)

Köprü Manyetiği: DiMarzio® AT-1™ (H) Passive/Alnico)

ibanez-at10p-sb-_1_GIT0026726-000.jpg


Şunu belirteyim öncelikle hemen satın almayacağım için öneri konusuna mesaj olarak yazmadım.
Gitarı eleştirmek üzerine bir konu açmak istedim. Bunun bilincindeyim. Yinede o konuya mesaj yazmam daha doğruysa konuyu sildirebilirm.
 
Son düzenleme:
Amerikadan gelecekse bu tür atraksiyonlara gerek yok. Al güzel bir Bc rich (NJ serileri 300 dolar civarında olmasına karşın gerçekten de mükemmel, diğer serileri de iyi tabi.) rahat et. Ha eğer dersen ki o neymiş uçuk kaçık şu yaştan sonra millet bana satanist mi desin? O zaman yine local shoplar ucuz gitar almak için biçilmiş kaftan, kuzenim gitar işinden anlamaz bir sakatlık çıkmasın diyorsan yakın fiyatlara Guitar centerdan da alabilir.
 
Bu arada konuyu tam okumamıştım Gitarın Andy Timmons Signature olduğunu yeni farkettim. Öncelikle gitara yeni başladıysan bence kesinlikle signature alma, çünkü özellikle yeni başladığın zaman zevkler, idoller o kadar çabuk değişebiliyor ki. Gitarı alırken daha çok üstündeki imzaya bakmak yerine şekline bak, önce benim beğendiğim şekil bu mu. yoksa flying v, les paul, telecaster, stratocaser, sg, warlock, warbeast, mockingbird, rr kasa daha mı çok hoşuma gidiyor diye bir sor. Sonra yapacağın müziği kesin olarak biliyorsan(ki bu da en çabuk değişen şeylerden biri) gitarının o ihtiyaçları karşılayacak olmasına özen göster. Mesela bolca dive bomb yapıp güzel komalar kullanmak steve vai gibi whammy bar gerektiren lickler çalmak istiyorsan bir whammy bar (tercihen Floyd rose şart). Eğer tarz olarak tam ne yapacağınızı bilmiyorsanız Humbucker manyetikli bir gitar öneririm. Bazen Single coil ile aynı tadı vermez ama ton yelpazesi daha geniştir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar siz sordukça yanıtlayabilirim.
 
Geri
Üst