Steinberg Ur12 Ile Hoparlörümden Ses Alamiyorum Yardim Lütfen

Öncelikle forumda yeniyim, umarım doğru yere konuyu açmışımdır. Elimde steinberg ur12 ses kartı, laptop ve creative sbs a100 hoparlörüm var. Ses kartımı usb ile pcye taktım, her şeyini yükledim, verdiği free cubase i de indirip yükledim. ses kartının outputuna hoparlör kablosunu taktım. Buraya kadar her şey hoş. Ses nasıl gelecek denemek için bir şarkıyı cubase e import ettim ve çal dedim. Hiç ses gelmedi. Pek çok şey denedim hiç ses gelmedi. Kısacası hoparlörümden ses alamıyorum. Tam anlatabilmek için birkaç ss de atacağım. Muhtemelen bir şeyleri unutmuşumdur. Lütfen bir el atın, yardımınızı esirgemeyin, sabahtandır uğraşıyorum bir türlü yapamadım.

Hızlı Resim - Ekran Alıntısı8
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı7
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı6 Kopya
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı5
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı4 Kopya
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı3
https://hizliresim.com/dGENB7
 
Ben cubase in bu versiyonunu kullanmıyorum ama sanki Mp3 import ettiğiniz kanalın üstündeki monitör simgesi (turuncu hoparlör imajı) aktif gibi görünüyor.(ekran alıntısı 3 ) Eğer öyle ise kanaldan değil; inputtan monitörleme yapıyorsunuz. simgeyi kapatın ses gelecektir.
ayrıca mevcut kanal stereo olarak değil; sağ kanal çıkışına yönlendirilmiş.

eğer sorun çözülmedi ise;
- Normalde windowsdan ses alabiliyormusunuz? sadece cubase açınca mı ses gelmiyor?
- SC attığınız Cubase çalışma alanı 353-369. barlar arasında ve orada da herhangi bir kayıt yok ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Turuncu hoparlör imajını açık da kapalı da denedim. Ss aldığımda şarkı bitmişti sanırım başka bi ses koyup denedim ses çalıyodu gördüm ama ses gelmiyor. Acaba hoparlörümü ur12nin kulaklık girişine soksam olur mu? ama o zaman bu output girişi neden koymuşlar ki cihaza?
Hızlı Resim - Ekran Alıntısı11111 ( Şu ss de ur12nin output una bağlı hoparlörümden ses gelmiyor ama çalıyor. Kulaklık girişine takmayı deniycem )


Hızlı Resim - Steinberg Ur12 31763 23 B ( kırmızı yere bağlı ama öndeki phones e de takcam converter alıp.)


Hızlı Resim - Ekran Alıntısı555 ( burda direk media playerden müzik açtım çalıyo görünüyo ama ses yok :D )


Ses kartını pcden kesince pc normale dönüyo, kendi ses kartıyla müzik dinliyorum. Pcde veya hoparlörde sorun yok yani 2si de çalışıyor. Kulaklık girişinden hem kulaklık hem de hoparlörle sırayla deniycem. Ses almayı umuyorum :D

Mesajınız ve desteğiniz için teşekkürler.
 
anakartın ses kartını windowstan iptal etseniz sorun çözülür bence. sağ alttaki mikserden kayıttan yürütme seceneklerindeki iptal edilmis aygıtları gösteri falan acip laptop'ın kendi ses kartını falan iptal edip ur12yi aktif edip deneyin bence. kayıtta görüyor kartı ama ses çıkışta görmüyor muhtemelen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
tamam hocam hallettim phones girişine soktum converterla halloldu. Şimdi amplitube 4 indirdim onu öğrenmeye çalışıyorum. Size birkaç sorum olacak onla ilgili :D
1)Bu ASİO4ALL nedir? ne işe yarar? bunun ayarlarını nasıl yapmam lazım?
2)latency i nasıl giderebilirim? buffer size, sample rate falan nedir?

https://i.hizliresim.com/N1ozvO.png
 
Hocam aynı ses kartından almayı planlıyorum karşılaştırma yaparsak focussrite var birde aklımda kıyaslama yapsak hangisi daha iyi veya bu kartın sevmediğiniz bir yanı varmı şunu alsam daha iyiymiş diyebiliceğiniz başka bir ses kartı öneride bulunabilirmisiniz . Hafif araştırdım pek inceleme buşamadım 192 khz ses kaydı diyor ama kalitesi gerçekten öylemi bütcem max 400 tl bu arada bunu göz önüne alarak tavsiyede bulunursanız sevinirim
 
Focusrite düşünmeyin, örnekleme kalitesi ve gecikme de steinberg focusrite a göre en az iki kat üstündür. Daha önce paylaştığım tablolar vardı bu konu ile ilgili. Bulabilirseniz arşivden detaylara göz atabilirsiniz.
 
Geri
Üst