Lp 100 Için Humbucker

Selam
Benim bir Les Paul 100 gitarım var.Benim için maneviyatı büyük bir gitar...(bridge) yetersiz bir manyetiği var (neck) greeny tonlarına sahip iyi denilebilecek bir manyetik,ama benim bu alete bir manyetik set seçmem gerek.Önerileriniz nelerdir ?
 
Açıkçası les paul 100 modifiye için değer bir gitar değil. Ama maneviyatının yüksek olduğu için manyetik önerisinde bulunayım. Seymour Duncan'ın Sh-4 Jb ve 59 Sh-1 modellerine bakabilirsin. Dimarzio'nun paf pro manyetiklerine bakabilirsin. Metal müzikte çalarım diyorsan Emg manyetikleri de mutlaka araştır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İşte bu gitar 2 parça gövde maun dan ve tek parça sap ama epiphone'da kullanılan ağaçlar hafif ağaçlar oldugu için tonu biraz eq dan bass ve mid kıstığımda squier strat tonları veriyor zaten neck vidalı direk les paul ana hatlarından çıkıyor o yuzden Sh-4 gibi Gibson şahı manyetikler gibson tonuna yaklaştır ancak açıgını kapatmaz ben bu yüzden bridge de 498T kullanmayı düşünüyordum
 
Bu manevi değer işini çoğumuz söylemişizdir zamanında ama gün gelecek daha iyi gitarlar için bütçe yaratmak gerekecek. Düşünceler değişiyor, insan değişiyor zamanla. Gitarın ederi fiyatının çok üstünde olsa hiçbir şey demem; bence biraz daha bekle sonra daha iyi bir gitar bakın, modifiye etme o gitarı. İleride elinden çıkaracaksın çok büyük ihtimalle, yaptığın modifiye zarar ettirecek seni.

Yoksa elbette gitarı çok daha iyi bir noktaya taşır ama uzun vadede değmez, güven bize. Bunu da tam şu an Les Paul manyetiği satan biri olarak söylüyorum :)
 
Dediğim gibi alet 94 studio gibi (ucuzundan) :) dediğim gibi gitarı elinde bekleten bir abimizden çok büyük indirim ile almıştım 650 civarı o da adam tanıdık yine bahsettiğim gibi gitar 2 parça Akçaağaç kapak 2 parça Maun dan çoğu üst model gitarlar gibi zaten bu aletin yanında beni büyütmüş 74' fiesta red strat'ım var bu tamamıyla zevk işi ben gitarlarımı satmaya kıyamam :D
 
Geri
Üst