Sol El Serçe Parmak Sorunu

calis demiş ki:
Öncelikle herkeze selamlar.Benim sorum şu; gitara elektro gitar ile başladım yaklaşık şubat tatilinin sonu-yaz tatilinin başlangıcına kadar ders aldım(tatil nedeni ile ara verdim) fakat serçe parmağım klavyeden devamlı istemsiz olarak uzak duruyor acaba bu sorunu nasıl halledebilirim.Şimdiden teşekkürler.

Malmsteen'in bile serçe parmağı nota basacakken havaya kalkıyor,isteyenler en tanıdık videolarından Full Shred'i seyredebilir.Serçe parmağı kontrol etmek için içeri doğru kıvırıyor...
 
metoturkcan demiş ki:
Örümcek antremanı bu sorunu çözecektir arkadaşlar...

------0-------------
---------------0----
------0-------------
---------------0----
------0-------------
---------------0----

Parmaklarınızla aynen bu şekilde tablar oluşturup gitar klavyesinde uygulayın.Kısa zamanda parmaklarınız açılacaktır.
Hoşçakalın.İyi çalışmalar.
arkadaşlar bunu yazana kulak verin derim ben .. kendisin tanımayanlar için söylüyorum ;)
 
Virtüözleri takip etmelisin.Serçe parmağı çok güçlü adamlar var çok iyi izlemelisin nasıl tutuyor gitarı nerden ne destek alıyor dikkatli takip etmelisin.
Bkz:Guthrie Govan
 
bu parmakların ve kasların yapısıyla alakalı birşey. Genelde hiç birimiz bütün parmaklarımıza tek tek hükmedemeyiz. Birini hareket ettirdiğimizde diğeride istem dışı hareket eder örneğin. Nedeni bu. Eğe küçük yaşta başlamış olsaydın ellerin buna göre gelişirdi, sorun yaşamazdın. Ama çalışarak çözebilirsin diye düşünüyorum.
 
İlk önce bi gitarı eline al daha sonra klavyeyle tel arasındaki mesafeye bak.Gördüğün gibi orada yalnızca 1-2 milimlik bir mesafe var.Ne demek bu?Şu demek yani çok da aşırı bir güç uygulamaya lüzum yok pıt diye basılıveriyor:))O zaman sorun nerede?Tabi ki tutuşta ve belki de sabır eksikliği olabilir.Çünkü çalışırken sabrını kaybedersen mantığını da kaybeder ve sinirlenirsin.Sinirlenince de eline koluna pek de hakim olamazsın.Klavyenin arkasındaki baş parmağın dengeyi sağlar.O parmağını ağırlık merkezi olarak kabul etmelisin.Yani o aslında hep sabit durmamalı!..Güç verdiğin parmağına göre(Örneğin serçe parmak:))klavyenin arkasındaki baş parmağını da dengelemelisin.Şimdi bunu bildiğine göre o sıkıcı kromatik alıştırmalara geri dönmen gerekiyor.Bir süre idare edeceksin artık ondan sonra yavaş yavaş melodik alıştırmalara ve parça çalımına geçersin esas eğlence orada zaten...Hiç kendini sıkma dediğim gibi çok aşırı bir güç uygulamayacaksın.Ha sen diyorsan ki 12 numara tel takacam full bend yapacam o zaman güç lazım tabiki:))Ama daha ona zaman var acele etme...

İyi çalışmalar...
 
Marty Friedman'da pek kullanmaz serçe parmağını. Ama bu kullanmayacağınız anlamına gelmez tabi. Serçe parmağın klavyeden uzaklaşması gitara başlarken oturttuğunuz sol el tekniğiyle alakalı. Doğaçlama solo vs. atarken işin içine serçe parmağınızı da sıkça sokarsanız sorun pek kalmıyor aslında.
 
Arkadaşlar sol el serçe parmak problemini halletmek için sol el serçe parmağını kullanmayan gitaristleri pek örnek göstermesek bence daha faydalı olur.Çünkü yeni başlamış,serçe parmağı henüz oturmamış arkadaşlar durumu yanlış anlayıp da işte şu gitarist de kullammıyor bu gitarist de kullanmıyor deyip serçe parmağı probleminin üzerine gitmezler.Çünkü çalışmamak çalışmaktan daha kolay bir şeydir.Yeni gitar çalmaya başlayan arkadaşlara çözüm önerileri sunarak daha aydınlatıcı bilgiler verirseniz ben bir gitarist olarak çok sevinirim.
İyi çalışmalar...
 
şimdi ben serce parmagımı orta derecede güçlendirmiştim ancak kurt cobain gibi daha cok bar akor biçimlerini kullanmaya başlayınca farkettim ki saglam C veya G bar akor biçimlerini güçlü serce parmagı olmadan basmak çok zor, ben de kendim evde hammer on ve pull off egzersizleri yaptım serce parmakla, emin olun acayip derecede faydası oluyor
 
Geri
Üst