Gitar Onarım Fiyatını Anlaştıktan Sonra Değiştirmek

Merhabalar. Yurt disinda oturuyorum ve kendim pek ugrasmak istemedigim icin dun gitarimin bakimi yapilmasi icin bir muzik dukkanina göturdum. Bakimin fiyatini 30 euro olarak anlastik ve elimde faturasi var. Bugun bana magazadan telefon edildi ve gitarim floyd rose`lu oldugu icin bakimin beklendiginden uzun surdugu icin 60-70 euro tutacagi söylendi. Bana göre bu cok absurd bir fiyat ve bu kadar fazla tutacagini bilseydim asla birakmazdim. Sizce bu durumda ne yapmaliyim?
 
Bu tarz işçilik gerektiren işlerde fiyat ortalama verilir 3 aşağı 5 yukarı o aralıkta bir fiyat alınır. 2 katı fiyat istemek saçma olmuş gerçekten. Eğer ayar dışında bir bızukluk varsa akette bu bildirilir fiyatıyla birlikte, kabul ederseniz yaptırılır, etmezseniz ayarları yapılır ve servis ücreti gibi bir mebla talep edilir. Standart ayar için gitar ne olursa olsun 60-70 euro çok yüksek geldi bana. Floyd rose gitar diye önceden söylenen rakamın 2 katını istemek burada (istanbul) yaşansa direkt dolandırıcılık muamelesi görür. Ayarların yapılmadan gitarın geri verilmesini talep etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.
 
hiç bir koşulda normal bir durum değildir. İlk başta anlaşılırken gitar sabit köprüydü de sonradan mı floyd rose'lu oldu diye sorarlar adama. Bahsi geçen ücretin üzerinde herhangi bir durum olduğunda size belirtmeleri gerekirdi. Örnek vermem gerekirse serviste arabama ekstra masraf çıkacağı zaman arayıp müsade istiyorlar.Anlaştığınız fiyatı verip gitarı almanızı tavsiye ederim şayet çirkefleşmek gerekirse de geri durmamanızı öneririm. Bir de gereğinden fazla mesai harcadım muhabbeti var ki tam bir saçmalık. Eli çabuk, tecrübeli luthierler aç kalsın o zaman.
 
Geri
Üst