Saints 'N' Sinners

L

letthemeatmetal

2002 yılında Deniz Tuncer tarafından kurulan Saints'n'Sinners, bas gitara Fırat Gündüz'ün katılımıyla çalışmalarına başladı. Geçici elemanlarla sahne almaya başlayan grup, Egemen Doğruöz(gitar), Mustafa Çelik(vokal) ve Enis Şahin(davul)'in katılımıyla 2004 yılının sonunda kadrosunu tamamlayarak beste çalışmalarına hız verdi.

Fırat Gündüz'ün yerini Fehmi Suda'nın almasından sonra Rock The New Year kapsamında Destruction'la birlikte sahne aldı ve bu başarılı performans, Saints'n'Sinners'ın geniş bir kitle tarafından tanınarak müzik çevrelerinin ilgisini çekmesine sebep oldu.

03dq5sl1.jpg


4 şarkılık bir ep kaydedip piyasaya sürmeyi planlayan grup, kayıtlarını tamamladığında elde edilen sonuçtan memnun kalmayınca bu projeyi erteledi ve bu süre zarfında Kemancı, Bronx gibi mekanlarda sahne aldı; üniversitelerin rock şenliklerine katıldı ve bir şehir dışı konseriyle de hem kendi dinleyici kitlesine hem de yeni insanlara sesini ulaştırdı.

2006 yazında MSG ile birlikte Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde sahne aldıktan sonra eleman değişikliği yaşayan Saints'n'Sinners, bas gitara Erhan Sazlı, davula Göktuğ Yurt'un geçmesiyle 2006'nın sonunda White Lion'la birlikte yeniden Yeni Melek sahnesindeydi.

82883xlgb8.jpg


Son olarak 1 Nisan 2007’de Studio Live sahnesinde davulda Doğan Rekkalı ile birlikte başarılı bir performans sergiledikten sonra, kadro Deniz Tuncer(gitar), Egemen Doğruöz(gitar), Mustafa Çelik(vokal), Erhan Sazlı(bass), Doğan Rekkalı(davul) olarak şekillendi.

Öncelikli olarak Iron Maiden, Van Halen, Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Thin Lizzy, AC/DC, Saxon, Led Zeppelin gibi gruplardan etkilenen Saints'n'Sinners, Hard'n'Heavy çizgisindeki 9 şarkılık albümünün kayıtlarını tamamlamak üzere stüdyo çalışmalarına devam etmekte.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
http://www.lastfm.com.tr/music/Saints+'N'+Sinners adresinde vokalde Yusuf Ugurer'le birlikte verilen ilk konserin (28temmuz2007 Kurucesme Arena) bazi kayitlari mevcut; One For The Road, Max Schreck, Renegade Lawmakers ve Saints 'N' Sinners.
 
Yeni albüm "Rise of the Alchemist" 8 Nisan'da yaynlanıyor herhalde.
Albümden yeni tekli "Catch 22" videosu...


Sound harika. Resmen Frontiers prodüksiyonu gibi tınlıyor. İlk dinlediğim hallerini düşünüyorum da, gerçekten inanılmaz yol almış adamlar. Ama tabii asıl pay vokalin.(Mehmet Kaya sanırım ? ) Zaten adam kendini uluslararası çapta ispatladı.
Solo gitarlar biraz sırıtıyor ne yazık ki. Magnus Karlsson ritm gitarları ile 80'ler Bon Jovi - You Give Love A Bad Name tadındaki solonun kontrastı "I - ıh " dedirtiyor. Böyle bir sound, daha yetkin bir lead gitar icrası gerektirir bence.
 
Geri
Üst