Sap Ayarı, Tel Yüksekliği Ve Amatör Bir Genç

Trabzonda yaşıyorum. Gitarda anlayan bir yer bilmiyorum. Çevremde anlayan da yok. Bir yere getirdim manyetikleri yükseltip yolladı.

Gitarım sabit köprü ve bir taraf daha alçak bir taraf daha yüksek ama olması gereken nasıl onuda bilmiyorum. 0.9- 0.10 karışık tel kullandım ama sap ayarı hiç yapılmadı. Şimdi ben bunu ne yapabilirim? Yeni bir tel seti aldım ancak sorunsuz güzelce çalmak istiyorum. Trabzonda önerebileceğiniz bir yer yada nasıl yapabileceğimi anlatır mısınız?
Aldığım tel: Elixir Optiweb Light Elektro Gitar Teli (10-46)
 
Bir soru konu var haklısınız ama bu konuyu açmamın bir amacı belki trabzondan biri çıkar gel kardeşim gel diye hani ayrıca her konudan farklı bir ses çıkıyor

Kadir Trabzon'da sana yardımcı olabilecek birisini bu forumda bulabilmen için önce meramını doğru anlatan bir başlık kullanman gerekiyor (içinde Trabzon kelimesi de geçen). İkinci rican olan ' nasıl yapılacağını anlatma ' konusu ise buradaki değerli arkadaşlar tarafından daha önce defalarca ve güzelce anlatıldı. Aynı şeyleri tekrar yazmanın bir gereği yok. Bir gitarist için en iyisi temel ayar ve bakımları kendibaşına yapabilmeyi öğrenmektir. İhtiyacın olan sadece birkaç farklı alyan, bir tornavida ve belki bir iki basit araç daha. Bunlarla çölde bile ayar yapabilirsin. Ayrıca bu atom fiziği filan da değil, oldukça basit mekanik ayarlar, göz korkutacak birşey yok.

Elektrogitarda yapacağın iki parametre zaten; 1- sap ayarı 2- köprü yükseklik ayarı. Entonasyon ve üst eşik işlerine ihtiyacın olmayacaktır). Bir bilen abin göstererek anlatırsa ne güzel ama artık devir asosyal youtube gençliği devri ve emin ol 72 dilde bu ayarları anlatan binlerce video var. Kolay gelsin :)
 
@justaperfectday Çok güzel demiş ama arkadaş ilk gitarını almış ve muhtemelen hiç ayar yapılmadan kullanmış. Yanı yaptığı zaman doğru mu yapmış yanlış mı yapmış belki anlamakta güçlük çekebilir. O yüzden bilen birisi yaparken mümkünse izlemek iyidir, ilk sefer için. Oda olmazsa en azından yaptırdığın vakit elinde örnek alabileceğin bir malzeme olur bozulduğunda kendin yapabilirsin. Müzik mağazalarına sorduğunda illa ki tanıdıkları var o şekilde bulabilirsin.
Küçük bir hatırlatma: Aynı tur ve kalınlıkta ki telleri kullanırsan ileride sap ayarı yapmana uzun süre gerek kalmaz. O takım telden memnunsan ona göre yaptır, kolay gelsin.
 
Geri
Üst