Behringer V-amp Serisi

Eğer çıkan sesle ilgili bir probleminiz yoksa, kayıtta da bir probleminiz olmayacaktır... Ne duyuyorsanız, kaydedeceğiniz şey de odur sonuçta.... Tiz frekanslarda, harmoniklerde bir dağınıklık, eksiklik olabilir... Ama dediğim gibi bu kullandığınız ton ile de ilgilidir.. Çıkan sesi beğeniyorsanız, sorun yok...
 
Alet çalışmıyor! :evil:
Bass vamp alet yurtdışından, fişi amerikan tipi çeviriciyle kullanıyodum. Çalışıyodu şimdi çalışmıyo :D nasıl oldu bende bilmiyorum. Çok kafa patlattım ama bulamadım, sizce neden olmuş olabilir??
 
Bende Vamp2 mi 220V>110V çeviriciyle kullanıyorum. Arada bir açılmamazlık yapıyor. Uzun süren incelemelerden sonra voltaj düşüklüğünden çalışmadığı sonucuna vardım. Belli zamanlarda bu sorun çıkıyor çünkü. Regüleli bir adaptör yaptırırsak bu sorundan kurtulacağımızı düşünüyorum.
 
Merhabalar,

Yamaha Magic Stomp UB 99 ya da Behringer V-Amp2 alacağım. V-Amp2'yi henüz denemedim, ancak tonlarının magic stomp'un tonlarından daha kötü olduğu ve presetler arasında geçiş yaparken gecikme olduğu söyleniyor gördüğüm kadarıyla. İkisini birlikte denemiş ve yorum yapabilecek bir arkadaş var mıdır?
 
we_coyote demiş ki:
Bende Vamp2 mi 220V>110V çeviriciyle kullanıyorum. Arada bir açılmamazlık yapıyor. Uzun süren incelemelerden sonra voltaj düşüklüğünden çalışmadığı sonucuna vardım. Belli zamanlarda bu sorun çıkıyor çünkü. Regüleli bir adaptör yaptırırsak bu sorundan kurtulacağımızı düşünüyorum.
Elektirkten anlamam sorular saçma gelirse anlayışla karşıla :)
Bu alet düşük volt istemiyo mu, 110 a düşürmek için uğraşıyoruz. Umarım dediğinden kaynaklanıyodur, şimdi bozulmuşsa hiç uğraşamam. Bide çeviriciyi nerden aldın, adı markası modeli nedir? Bana çevirici lazım, çevirici yerine direk Türkiye için olan 220v luk kablomu alsam??
Regüleli adaptör nasıl birşey.
 
Benim kullandığım çeviricinin markası Yıldırım. Çevirici 220V u 110V a çeviriyor. Eğer şebekeden 220V yerine 190V gelirse onuda 110V değil yaklaşık 90V a çeviriyor. Yani aletin istediğinden çok düşük voltaj geliyor. Tabii bu benim başıma gelen şey.

İnşallah seninkinin problemide böyle bişiydir. En iyisi 220V ile çalışan yeni bir adaptör yaptırmak. Regüleli adaptörler aldığı voltajdaki ufak değişiklikleri çıkışa yansıtmazlar.

Kısacası bu adaptör işini çözmemiz lazım. Karaköydeki elektronikçilere yaptırıyorlar adaptör ama benim aletin adaptörü biraz garip çift voltaj alıyor. Adaptörün ucunu bulmak bile zor olabilir.
 
Ben de Behringer Blue Devil amfi kullaniyorum.
Bunda da tüm behringerlerde oldugu gibi gecikme sorunu var.
Ama çözümü buldum.
Insert --> Send e jackin bir ucunu, Aux --> in e de jackin diger ucunu takip aux sesini acinca sorun düzeliyor fakat bazi efektler biraz daha degisik cikiyor.
Her neyse v-amp2 de de bu dedigim seyler varsa(insert send,aux falan filan iste) bu dediklerimi yapim gecikme sorununu tamamen çözebilirsiniz.
 
MIDI: Musical Instruments Digital Interface... ya da buna çok yakın birşeydi.
Midi en kaba tabiriyle farklı müzik aletlerinin birbiri ile iletişim kurmasına aracılık eden ortak bir dildir. Bu sayede bu başlıkta bahsi geçen FCB1010 gibi bir midi footcontroller ile bir veya daha fazla alete komut gönderebilir, kontrol edebilirsin.
 
Garaj'da bu aletin sadece bir amfi simülatörü olduğu ve efektlerinin çok kaşiteli olmadığını okudum efektler ve gecikme açısından V-Amp 2 RP200'den daha mı kötüdür? :oops:
 
gecikme sorunu rp serilerinde de var, ama vamptaki ne boyutta bilmiyorum..
vamp'ı bir kere denedim sound olarak rp serisinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim..
 
Arkadaşlar v-amp 2 ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Daha sabah aleti kullanırken akşam açtığımda çalışmıyordu. Açılırken her zaman ışırları yanıp sönerken şimdi sadece en son kullandığım ayarlarda açılıyor ama hiç bir şeyi değiştiremiyorum, alet kilitlenmiş durumda yani (tabi ses de çıkmıyo haliyle). Sizce sorun ne olabilir?
 
Vamp2 almayın kesinlikle onermiyorum .. O kadar kalitesiz bir aletki dugmeden tutun pildir sudur budur devamlı sorun cıkartıyor .. Acayip derecede kalitesiz bir alet...Sesler pod kadar var ama kalite cok onemli inanın , sakın almayın o aleti..

Pod xt veya 2.0 onun dısında birsey almayın..
 
Ben de ucuz olsun, efekt olsun diye Behringer X V-amp almıştım (v-amp 2 degil, pedallı olanı, daha ucuz). Noise gate'ten tutun akustik simulatörüne kadar her şey vardı, 16 da amfli simulatörü vardı işte götürür diye düşünmüştüm. Ama o kadar yapmacık bir ton veriyor ki, 15w fender amflimin overdrive'ı v-amp'ın 16 tonundan bile daha iyi.

V-amp 2 de epey ucuzlamış galiba, alınırsa ondan alınır. Ama X v-amp 'tan ağzım yanmış olarak, ben olsam v-amp 2 'ye de yaklaşmam.
 
İstanbuldayım burada nerede yaplılır acaba? Daha da alalı az bir zaman olmuştu... Aslında ben bu aletten memnunum da daha ilk aldığım günden sorunlar çıkarmaya başladı. Almanya'dan almam kötü oldu ucuza aldım ama buradan alsaydım sorun çıktığında değiştirirdim. Durduk yere sesi gidiyor, donuyor, ben anlamadım bu aleti... Bu sorunlar olmasa tavsiye ederdim ama bunlar büyük sorunlar (belki de sadece benim alette vardır bu sorunlar)
 
Geri
Üst