Ebayden Müzik Aleti Almak

ya arkadaşlar şimdi türkiyeden ebayden bi gitar aldığımızı düşünelim bu gitarın fiyatının üzerine yanlızca kargomu binicek?daha önce böle bi tecrübesi olan arkadaş bilgilerini paylaşırsa sevinirim ve başlığı işallah doğru yere açmışımdır
 
Forumda bu ve buna benzer bir çok şey konuşuldu biraz a r a m a yaparsan bulabilirsin.. Ama konunun eBay olması yani biraz daha özele gitmesi başlığının kitlenmemesi için bahane olabilir bilemicem artık =)

Bu arada benim bildiğim sadece kargo biniyor evet. Eğer 100Euro'yu ve aynı üründen ikiden fazla değilse tabi..

Ama deneyimli arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur..
 
Muzik aletleride genelde 100€ nun ustunde tuttugu icin genelde gumruk biniyor.Ben alisveris yapmadim ama Ebay den uzak dur derim.Riskli is.Alim satim forumunda gez.Bazen yurtdisindan alip yollayan yardimsever kullanicilar cikiyo.Belki bu sekilde halledersin isini.
 
yurt dışı olayına girebiliyosan gir yoksa 2. elden şaşma ben zamanında ilk ekipmanlarını gittim kek gibi tünelden sıfır aldım çok pişmanım şimdi amerikadan getirtiyorum ekipmanlarımı......
 
ebayden aldım bende 700 dolarlık bir gitar, 170 dolar kargo+gümrük parası verdim, yani gümrükte sorun çıkması çok düşük bir ihtimal,en önemlisi almadan önce satıcıyla bağlantı kurman o seni yönlendirir zaten ,kolay gelsin
 
blackened şu 170$ın tam açılımını bir yapar mısın ne kadarı gümrüğe ne kadarı kargoya gitti? almanyadan mı gelmişti bir de?

eBay'den fazla alışveriş etmişliğim yok en fazla 10 ama hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar çok satış yapmış power sellerlardan alışveriş yaptığınızda sanıyorum ki kargoda oluşabilecek bir aksaklık haricinde bir sorun çıkmaz. feedbacklerin %99 altında olması müşteri memnuniyetsizliğine işaret eder der bazıları buna da dikkat.

bir keresinde bir zippom 3 haftada gelmedi ki en fazla 2 hafta sürer, adam mail attım bir hafta daha gelmezse tekrar haber ver dedi, gelmedi, tekrar mail attım kargoda kaybolmuş diyerek paramı iade etti. (meğer eski adresime yollatmışım sonra bulup tekrar yolladım parasını :p)

yani böyle satıcılar mevcut eBay'de tercihinizi iyi yaparsanız bir de şu 100€ olayına dikkat ederseniz bir sorun çıkmaz.

bunun haricinde kargoda yardımcı olan satıcılar da var artık 100€ altı mı fiyat belirtiyortlar nasıldır bilmiyorum ama bunu satıcıyla irtibat kurup öğrenebilirsiniz.

bir de Blackened'ın olayı var :)

ama kargoya takıldımı tanıdık yoksa canınız çok sıkılır bu ayrı bir nokta.
 
evet shiping adresi olarak almanyadaki arkadaşı gösterdim, gitar japonyadan ,japonlara özel bir posta şirketiyle hem ucuza hem güvende geleceğini söyledi(adını unuttum şimdi) ,dediğin gibi 5 gün içinde Almanya'da oldu gitar.140 dolar kargo parası 40 dolarda gümrük parası cart curt aldılar,arkadaş gelirken de yanında getirdi uçağa binerken de yanına almış sorun olmadı yani.ama satıcıyı canından bezdirmişimdir herhalde hem ucuza hem güvende gelsin diye,sağolsun çok yardımcı oldu.benim fikrimi almak isterseniz amerika yerine japonyadaki satıcıları tercih edin, böyle uluslararası kargo işleriyle daha çok haşır neşir oluyolar.hatta biriyle sohbet edip daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

bide geçende ups den bir adamla konuştum amerikadan buraya standart ölçülerde gitar 350-400 dolara geliyomuş.amerikan posta servisi var çok daha ucuz onu tercih etmekte fayda var,

son bir not: ptt de çalışan bir arkadaşla da konuşmuştum bu konuyu gümrükte gitara sorun çıkarmazlar demişti,kolay gelsin
 
Arkadaşlar kişisel tecrübeler farklı olabilir lütfen genele varmayalım.

Yanlış yönlendirme oluyor. Sonra güvenip te alışveriş eden arkadaşlar zor durumda kalabilir.
 
Ebay den simdiye kadar onlarca sattigim yüzün üzerinde aldigim alet edavat var. Bende size kisaca ebayde alis veris yaparken nelere dikkat etmeniz gerektigininden bahsedegim.

-Birincisi yukardada belirtildigi gibi degerlendirmesine dikkat edin ama yüzdeden ziyade yazilan negatif degerlendirmelerin icerigine dikkat edin.
-Alacaginiz sey icin kafanizda bir limit koyun, yani alis veris sarhosluguna kapilip karsidakinin verecegi fiyata göre reaksiyon vermeyin. Bir cok saticida ya ikinci hesabi üzerinden yada esi dosu vasitasiylan fiyati yukari cekiyor.
-Ben sahsen acik arttirma bitmeden 10- 20 saniye önce katiliyorum, eger benim verdigim fiyatin üstüne cikarsa zaten benim kafamdaki fiyati gecmis oluyor ama en azindan karsi tarafin fiyati arttirma sansi kalmiyor. Söyle bir yanlis anlasilma daha var örnegin 10 dolar olan bir sey siz 100 dolarlik teklif verdiginizde fiyat direk olrak 100 dolara cikmiyor sizin altinizda en yüksek teklifi vermis kisinin minimum üstüne cikiyorsunuz, bu taki karsidaki sizin verdiginiz rakama gelene kadar böyle devam ediyor.
-Ebay daha dün baslamis bir olay degil o yüzden genelde bütün saticilar fotograflarin, aciklamanin vs. nasil olmasi gerektigini cok iyi biliyor. Eger bir esya nin fotograflari net degilse, foto hic yoksa yada yakindan cekim yoksa süphelenmenizde fayda var (tecrübe konusuyor) Ayrica esyanin tarifi tam degilse mesala seri numarasi modeli vs. verilmemisse kesin bir mail atip sorun, genelde altindan birseyler cikiyor. Örnegin gecen satilan RG470 te ne seri numarasi nede üretim yerinin japonya oldugu yaziyordu, eger rg470 lerin genelde japon'yada üretildiginden yola cikip almis olsaniz hüsrana ugrardiniz, cünkü baska bir alicinin sorusu üzerine verilen cevap suydu: yapim yerini bilmiyorum ama seri nosu: C3456... yani kore yapimi.
Ayrica esyanin tarifinde yuvarlak olarak yazilmis cümleler varsa oradada süphelenin, mesala kullanilmis bir gitarin tarifi iki sekil olabilir:
1. Kullanilmis olmasina ragmen durumu cok iyi ve sadece esigin yaninda ufak bir cizik var.
2. Alet kullanilmis ve alisilagelmis ufak tefek asinma izleri var.

Birinci secenekte eger alette baska bir eksik varsa itiraz edebilirsiniz ve hatta böyle bir durumda eger satici kabul etmese dahi ebay zararrinizin bir kismini (ebayin farkli ülkelerdeki sartlari farkli olabilir) karsilar. Tabiki eger aletin durumu yapilan aciklamadan gercekten farkliysa ama tanim ikinci sekilde yapildiysa hicbir hakkiniz yok cünkü satici: ben zaten asinma izleri oldugunu belirttim, der ve sizde aksini iddia edemezsiniz. Genelde bu tip cümleler itilaf halinde aradan siyrilabilmek düsünülerek yazilir.
Ayrica eger parasini ödediginiz esya elinize gecmezse yada esyanin tanimi elinize gecenden con farkliysa ebay e sikayette bulunabilirsiniz, genelde bu durumda en amansiz satici bile yola gelir, cünkü Ebay'denatilma söz konusu. Ayrica hic bir cözüm bulunmazda ebay belli bir miktara kadar (200 eu, tabiki ebay ülkeler arasindada farklilik gösterebilir) zararrinizi karsiliyor, eger ödemenizi pay pal vasitasiylan yaptiysani bu miktar 500 eu ya kadar cikiyor. Simdilik aklima bunlar geldi, size iyi alisverisler.
 
peki ödeme şekilleri neler olabilir, birde oradan bir ürün aldığımızda, sitede görüp satın aldığımız fiyatın üzerine "genelde" ne kadar yük biniyor? Daha önce bir kaç arkadaş konuya değinmiş ama özel deneyimler ve farklı yollar kullanılmış gördüğüm kadarıyla :) direkt Türkiyeye sipariş edersek ne olacak? Riskler neler?
 
ödeme şekli genelde paypal, yani abd içi bu çek mevzuu ya da havalemtrak şeyler de kabul ediyorlar ama uluslararası kullanıcılara çoğu adam paypalle satış yapıyor sadece.

bu arada biniyor demişken, satıcıların büyük kısmı kargoda bindiriyor, 20$ kargo fiyatı biçiyorlar geliyor bi bakıyorum 9.40$ falan çok azı normal bir fiyat veriyor. herhalde ebaye verdikleri yüzdeyi buradan çıkarıyorlar..
 
Geri
Üst