Sesin Kayıtta Kötü Çıkması

2 3 yıldır gitar çalıyorum. Amfiyi telefonu kullanarak mikrofonladığımda cidden çok kötü geliyo ses bazen kendimden kuşkulanıyorum.Palm mute yaptığım notalar bazen duyulmuyo bile .Normal çalarken gayet güzel geliyo ses.Sizce sıkıntı ne ,nasıl bir mikrofon almalıyım.Yoksa sıkıntı bende mi ?
 
Kendi hatanizi yazmissiniz zaten.Telefon kullanarak kaydetmeyin, ses karti ve orta seviye bir mikrofon alin.(Ucuz ve ideal ses karti olarak scarlett 2i2 oneririm.Ucuz ve ideal bir mikrofon icinse shure sv100 ile baslayabilirsiniz.)

Ses karti ve mikrofon aldiktan sonra mikrofonu nasil konumlandirdiginiz en onemli hadiselerden birisi.(Youtube uzerinden bu konu hakkinda profesyoneller tarafindan hazirlanmis tutorial'ler var,ornek kanal olarak smg studios)
Kullandiginiz amfi,kabin,gitar,var ise analog pedal veya prosesor sesi dogrudan etkileyecektir.Kaliteli ve istediniz sound'a gore ekipman secmeniz gerek.Kalitesiz monitor(veya yanlis konumlandirilmasi) ve kulaklikta sizi kayitta yaniltabilir.
Istediginiz ton icin dogru ayarlar.(Ornegin heavy metal veya thrash metal icin mid'i gereksiz artirmak sesi muddy bir hale getirir.)

Son olarak tabiki calisiniz sesi etkiler.(Dogru zamanda forte,dinamikler ve palm muting ozellikle!)
 
Geri
Üst