Mikrofon Ses Sorunu

İyi günler arkadaşlar. MXL 990 bir mikrofon aldım. O zamanlar ses kartım yoktu mikrofonu ikinci el aldım. Sonra m-track 2x2 ses kartı aldım ancak onu sıfır aldım.

İlk kez geçen gün ses kartı ile birlikte gelen cubase programını kurdum , ancak kayıt yapamadım , ben beceremedim heralde diyerek en basit programlardan biri olan audiocity'yi indirdim. ancak hala kayıt alamıyorum. Ses kartı driver'ı yüklü. Ses kartını işaretliyorum. Mikrofonda pc tarafından görülüyor ve kart üzerindede mikrofonu takınca input 1 aktif oluyor ( renkli kısım yanıyor ).

Ancak asıl sorun burda başlıyor. Kaydı başlatıp konuştuğum zaman sadece dipses var. Sesim yok. Hiçbir türlü sesim yok. Azda olsa. Ancak bir dipses var. Bunun haricinde asıl olarak kaydı başlatıp mikrofona hafiften vurduğumuzda kayıtta tık tık sesleri duyabiliyoruz , hatta deneme olarak mikrofona vurduğumuzda karttada input1 renkleri yanıyor ses şiddetine göre daha fazla yanıyor , ama konuştuğumuz zaman hiçbir kıpırdama yok.

Birkaç gün önce konulara bakayım derken bir konuda rastgeldim rüzgardan yapıyormuş çok hassas oldukları için , +48 volt desteğini kapatıp açınca düzeliyormuş diye. Ancak onuda denedim ve bir işe yaramadı. Vurmayı algılıyor ama sesi algılamıyor. Bunu nasıl çözebilirim ? hayatımda ilk kez bir mikrofonum ve ses kartım oldu , cahile anlatır gibi anlatın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
eyvllah :) hocam ses kartı sıfır. mikrofonu takıyorum , mikrofondan ses gelmiyor. cubase le kullanıyorum diğerlerindede denedim. ama mikrofona vurunca kayıtta ses çıkıyor ancak konuşunca almıyor.
 
Geri
Üst