Strat severler için bir tavsiye: Köprü/Orta Seri Pozisyonu

O zaman ikinci bir mini switch daha lazım. Pozisyon sayısı o durumda (yani iki miniswitch ile) 5den 9a çıkacak. Ve gayet kullanışlı güzel tonlar da alabileceksin.

B
 
benim bir kaç sorum olacak.müziktek forumuna baktım.saatlerce okudum fakat sayfalarca yazı yazılmasına ragmen istediğim bilgiye ulaşamadım.Çünkü sayfalarca yazı yazılmış ve hepsini okumam imkansızdı.Az ve öz bir bilgiye ulaşamadım.

Gelelim soruma.
Stratıma;
3 potansıda volume potu
köprü+orta (seri)
orta+sap (seri)
köprü+sap (seri)
köprü+orta+sap şeklinde bağlantılar yapmak istiyorum.

Manyetiklerim;
köprü D.M Hs3
orta Fender Texas S.
sap D.M Yjm


Hs3 ve yjm humcancelling özelliğe sahip manyetikler ve bunları single olarak kullanma olanağımız varmı?.birsürü miniswitch takabilirim.İstediğim ton çeşitliliğinin oldukça artması.Barlo hocam sizden ricam müziktek forumunda bilgi varsa oraya yönlendirmeniz(okumama rağmen öz bilgiye ulaşamadım).Eğer yoksa bağlantı hakkında kısaca değinmezi rica ediyorum.Böylece buradada yapmak isteyipde yapamayan arkadaşlara güzel bir kaynak olmuş olur.
 
Orada bu cins bir devre şeması konuşulmadı ondan yok. Bir ara detayları ile orada "volume-tone potları ve devreler hakkında sorular/bilgiler" isimli dizine yaz. Cemal, ben veya başkası detaylı olarak ihtiyacın olan devreyi çizip sana asarız (hani hemen olmasa da üç beş güne eline geçer).

B ;)
 
Bu arada sen düşünürken bir ek yapayım. Ton potansı çok kullanışlı ve de önemli fonksiyonlar barındıran bir şeydir. Onu bir çok gitarcı kullanmayı bilmiyor. Ama öğrendikleri anda yok eqnun veya amfi üzerindeki ayarların bir çoğunun gitar üzerinden çok rahat yapılabileceğini görürler.

Senin durumunda iki vol bir ton kullanmak iyi olabilir. 3 volüme olduğu anda pek bir işe yaramayacak volümelerden bir tanesi zira çokça iki veya üç manyetiği beraber kullanıyor olacaksın zaten. Yani ikiden üçe zıpladığında tonu kaybediyorsun ama çok bir şey kazanmıyorsun. Onun için gereksiz bir olay bence.

B
 
Geri
Üst