Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Klasik gitar çalıyorum ama bir ara Elektro akustik almak istediğim için ondaki markalari daha iyi biliyorum ben su an bir akustik gitar alsam seagull alırım , tabii fiyatlar 1000 2000 arası takamine de düşünülebilir ama su an 300 350 tl piyasa degeri olan bir Valencia var elimde bir müzik hocası tavsiye etmişti , ben de 300 500 aralıkta bütçe icin tavsiye ederim kullandıkca ses oturuyor , akordu kolaybbozulmuyor. 5 saat otobüs yolculuğundan sonra akord etmeden calabiliyorum.
 
Ben elektro akustik araştırdım 10 tane dukkan gezdim takamine var onun tonunu beğendim1300civari ama bunlar elektro akustik olduğu için fiyat artıyor, 800 lik bir cort vardi onu beğenmedim aslında gibson da harika jumbo ama onlar araba parası tabi anca duvarda bakabildim ona. Lag öneririm denedim fiyat kalitete göre bayağı iyi yani 900 liraydi geçen sene ama 1500 luk gitarlar kadar var. Fransız mali. Takamine japon olmasi lazim.

Bir de kasa sekli seçtiniz mi?
Dreadnought var çok bilindik kasa jumbo var arkasi daha geniş onların fiyat daha yüksek ama ses aralığı falan cok güzel tabi ben dendiğimde cort denemistim bir de seagull bana biraz fazla geldi.
Bir de klasik gitara benzeyen bir kasa var mini jumbo
kesik kasa cutaway de önemli eğer kesik kasa alırsanız klavyenin içerisine ulaşmak kolay olur. Ama kasa küçüldügu için ses yüksekligi azalabilir.

ama bütçenin artma ihtimalk varsa seagull öneriyorum ben de onu düşünüyorum . Kanada mali visne agaciydi benim baktığım ürün bir de ve asla yamaha alma yamahanin sadece cok pahali sahne gitarlari güzel. Onlar da ince kasa zaten. Ince istersen tutuşu kolay lag derim ama seagull in klavyesinden sonra klavye tanimam.

Washburn de denedim ama beyaz boyalı olduğu için tercih etmedim
boyasız olmasina dikkat .
 
Klasik gitar çalıyorum ama bir ara Elektro akustik almak istediğim için ondaki markalari daha iyi biliyorum ben su an bir akustik gitar alsam seagull alırım , tabii fiyatlar 1000 2000 arası takamine de düşünülebilir ama su an 300 350 tl piyasa degeri olan bir Valencia var elimde bir müzik hocası tavsiye etmişti , ben de 300 500 aralıkta bütçe icin tavsiye ederim kullandıkca ses oturuyor , akordu kolaybbozulmuyor. 5 saat otobüs yolculuğundan sonra akord etmeden calabiliyorum.
Hort...
 
1500 TL Klasik Elektro Gitar Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar kendime klasik elektro gitar almaya karar verdim f/p olarak sahnede ve normalde calabileceğim güzel gitarlar tavsiye edebilmirisiniz pek anlamıyorum tüm enstrumanları calabiliyorum düşük derecede ve gitarı geliştirmek istiyorum 1-2 hafta 1/2 gitar calıyordum üniversiteye gittiğimden dolayı bu sene yurtta kaldığımdan dolayı boş vakitlerimi gitar öğrenerek geçirmek istiyorum ondan dolayı hem Sahnede ve normal olarak calındığındada güzel ses veren f/p makul fiyatlı her türlü şarkı çalabileceğim klasik şarkılarda ve her türlü sarkıda performansı güzel insanın içini titreticek ve o hissi insana verip karşı taraftakilerede göstericek bu gitar be diyebileceğim bir gitar istiyorum :) model ve markaları yazabilirseniz istanbulda gitarcıları dolaşıp deneyerek almak istiyorum


Teşekkürler.
Her yorumunuzu dikkate alıçağım
 
Takamine TH5C - Paul Dwyer kullandığı klasik elektro gitar tarzı gitar tavsiye edebilirseniz çok iyi olur gitarcı arkadaşlar.

merhaba öncelikle th5c 6000 lira civarı bir gitar.örneklendirmek için pek doğru bir seçim gibi görünmüyor :)

2. el almayı düşünüyorsan takamine eg522 daha önce 2 yıl kadar severek kullandığım bir gitar . denediklerim arasında sapı en rahat modellerin başında geliyor . Tonlarını da beğeniyordum . Sahnede ve dışarda uzun süre götürür.

Tarzına belki gitmeyebilir ama farklı bir önerim daha olacak . cordoba gk studio negra . bu gitarı kısa süre kullanıp satmıştım fakat tadı damağımda kaldı diyebilirim . ince kasa flamenko gitar . sapıda akustik gitar sapı profilinde ince . rahatlığı kalitesi ve tonları ile aklımda yer etmişti. ayrıca hem eşik altı manyetik hem de mikrofona sahip olduğundan ton açısından seçenek artıyor . Tiz karakterli bir gitar olduğundan pop müziğe biraz sert kaçabilir ama yine de denemeni tavsiye ederim . özellikle güzel bir akustik amfide denenmeli

seninde aklında modeller varsa belirtirsen üzerine konuşabiliriz . ama insanın içini titretmek gitardan çok senin hakimiyetinle alakalı gitarın modeline bu konu için fazla takılma derim :)
 
Merhaba arkadaşlar 1 sene önce gitar çalmaya başladım bu sene içerisinde kendimi çok geliştirdim ve artık elektro akustik kullanabilecek duruma geldim.Fakat bu konuda bir türlü net karar veremedim hangi gitar olsun o mu bu mu şu mu diye.Sizler benden daha kıdemli olduğunuz için sormak istedim. Her zaman elektro tarafını kullanmayacağım çoğunlukla amfisiz kullanacağım (yılda 2-3 kez amfili). Bu yüzden bana güzel bir gitar önerebilirmisiniz?:):p
 
Öyle abi. Başta abartı gelen bir markaydı. Sonra bir arkadaşım aldı. Sonra ben aldım. Sonra üç arkadaşıma aldırdım. Böyle böyle gidiyor... :)
Herkes üç arkadaşına aldırsa, onların her biri de üçer arkadaşına aldırsa, böyle böyle önümüzdeki seçim LAG iktidarı alır :D Şaka bir yana işçilikleri aynı fiyattaki rakiplerine göre önde. Malzeme kalitesi de orta segmentte en iyilerden diyebilirim. Yakınlarda deneme şansınız varsa bir bakın derim ben de.
 
Geri
Üst