Fender Telecaster Highway One Hakkında Bilgisi Olan..

Merhabalar, bir takas teklifi aldım. Arkadaş ile görüşüyoruz. Bu gitarı denemiş, artı ve eksilerini, dinamiklerini tanıyan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Açıkçası standartlar ile arasında dinamik, bass frekansları eksiği olduğunu farkettim.
Gitar 2005 yapımı. Dişbudak ve Rosewood sap.Biraz hacimsiz buldum. (Telecaster bass hacmini kastediyorum.)
Gitarın tonları hakkında bilgiye ihtiyacım var.
Teşekkürler.
 
ben 09 modelini kullanıyorum 2 senedir, artı eksi şekilde belirtemem yeterince bilgili değilim ama usa lp ve artist serisi fender den daha memnun oldum rahatlık/ton açısından, tabi hepsi öznel değerler.
 
Highway. Bildiğim kadarıyla standart serilere göre daha fazla parça gövdeden oluşuyor, aksamlar ve burgu seti biraz düşük kalite, denediğim bir modelde fretler ayarsız ve kenarları iyi törpülenmemişti çalarken rahatsızlık veriyordu. mikro-tilt ayarı önemli bir unsur, stabilizsyon stratlara göre daha meşakatli olduğundan çok ihtiyacınız oluyor. sound meselesi kullanacağınız amfi ile de ilgili. ama manyetik yüksek seviye amfilerde ne kadar karaktere sadık kalacak çok emin değilim. standart serileri kullananların bile dönem dönem stok manyetiğini beğenmeyip modifikasyona gitme ihtiyacını düşünürsek, mutkala değiştireceksiniz. higway eğer bahsettiğim eksiklerini giderirseniz Standart seriye yakın bir seviyeye gelecektir ama bir Usa köprü alsanız en az 500 papel, üstüne burgular ve aksam, manyetik- işçilik maliyeti Pahalıya gelir. bütçeniz varsa usa alın gitsin.
 
İnternetten dinleyerek. Yüzlerce video mevcut. Uzun süre dinledim. Gibson LPM2014 ile takas gerçekleştireceğiz.
Bana güvenin, videolarla bu iş olmaz.

Ben kafa kafaya takas yapmazdım. Ama Highway'lerin köprü pozisyonuna DiMarzio'nun single görünümlü humbucker'larından takınca çok Richie Kotzen'vari oluyor ve benim çok hoşuma gidiyor. USA Fender'im olmadığı sürece de böyle bir yola başvururdum. Tabii tarz meselesi; ben çok Tele'ci bi' adam değilim. Uymayanlar taşlamasın.
 
Geri
Üst