Engl Ironball Vs Mesa Boogie Mini Rectifier

Selamlar;
Bundan 5-6 ay önce Engl Ironball kafa amfi satın aldım, geçenlerde bir takas teklifi aldım tertemiz Ironball'a karşılık yine aynı temizlikte do-re garantili bir Mesa Boogie Mini Rectifier teklifi geldi, şimdi genel olarak Hardrock, Metalcore, türevleri sert parçalar üzerine çalışıyorum ki Ironball bu tonları sonuna kadar sağlıyor ancak Mesa ile ilgili çok fazla şey gördüm duydum geneli olumluydu, hatta bi keresinde bir arkadaşada gigmaster 15 almaya gittiğimizde satan arkadaş mini rectifier'ı 12 lik kabinin üzerine koymuş '' artık buna ihtiyacım yok yerine bu arkadaş geldi '' diyerek gülümsemişti..
velhasıl önerilerinize açığım arkadaştan düşünmek için bir miktar süre istedim.
Saygılar, sevgiler...
 
Arkadaşın dediği şey bir bakıma doğru çünkü Mini Recto, Gig15'ten her türlü üstün. Fakat benim nacizane görüşüm Ironball'dan yana olurdu. Mini rect.dan daha versatil olması ve çıkış gücü ayarı sayesinde her ortama uyum sağlaması önde gelen sebeplerinden. Zaten ihtiyacın olan tonları sonuna kadar sağlıyorsa mesele yok :)
 
Bana göre volume/güzel kabin/güzel gitar üçlüsünü takriben Recto.

İkisini de uzun süre misafir ettim ve biri birinden üstün diyemem ancak Mini Recto'dan "daha tatmin edici" sesler almak için ayarlamayı iyi bilmek ve Modern'de kullanmak gerekiyor. Bu sefer de volume çok artıyor. ENGL'da ise EQ istediğim kadar efektif değildi ancak ikisi de fiyatına göre canavar cihazlar. Madem elinizde Ironball var, bence takaslayabilirsiniz; değişiklik olur. Ayrıca Mesa, her yerde Mesa'dır, unutmayın.

Ancak kesinlikle abisi gibi değil Mini, aşırı şeyler beklememek lazım.
 
değerli yorumlarınız için teşekkürler :)
Estağfirullah, yine de denemeniz lazım. Mesela zamanında Makina Müzik'te yanyana Screamer 50 ve Mini Recto'yu denemiştim; o zamana kadar Screamer'ı daha çok beğeneciğimi hiç düşünmemiştim.
Kendim de bir Mesa kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki kabin çok çok daha önemli bir kriter Mesa kullanırken. Yine de hepsi güzel cihazlar ve çalarken büyük haz veriyorlar.
 
Estağfirullah, yine de denemeniz lazım. Mesela zamanında Makina Müzik'te yanyana Screamer 50 ve Mini Recto'yu denemiştim; o zamana kadar Screamer'ı daha çok beğeneciğimi hiç düşünmemiştim.
Kendim de bir Mesa kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki kabin çok çok daha önemli bir kriter Mesa kullanırken. Yine de hepsi güzel cihazlar ve çalarken büyük haz veriyorlar.
Aynı konuya ben de değinmek isterim açıkçası. Kabin ve speaker olayı bu iki kafa için de geçerli. Kafanızda bir GAS/upgrade düşüncesi var ise farklı kabinler deneyebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
1x10 ENGL kabinim var yakında 1x12 yapıcam zatende tonel anlamda hangisi bahsettiğim tonları daha kararlı verir diye sormak istemiştim hani Ironball gerçekten sert tonları iyi veriyor üzerindeki gain boost ile birlikte mini recto hiç denemedim hemen hemen aynı tonlar mı olur yoksa rectoda yapılan ufak ayarlarla ironball'ın ötesine geçilebilirmi drive karakteri olarak
 
Drive karakterli gayet farklı. Biri Recto muadili sonuçta, Recto sevmeyen adam pek hoşlanmaz diye tahmin ediyorum ama Ironball sert tarzlarda ne kadar başarılı ise bu ampli de öyle. 1X12 ENGL kabinle de gayet güzel anlaşırlar; bir deneyin.
 
Ironball gigmasterdan çok daha üstün bir amfi, adam gigmasterdan mini rectifier'e geçince mutlu oldu diye kıyaslama elindeki amfiyi :) Benim şahsi fikrim ironball mini rectifier'a oranla daha başarılı ve versatil, macera aramaya gerek yok, enerjini güzel bir kabin almaya ayır.
 
değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum sanırım son yorumdaki söyleneni dikkate alıp macera aramadan kabini 12 yapıp en azından bass karakterini biraz daha yükseltirim diye düşünüyorum saygılar sevgiler herkese.
 
Geri
Üst