Yeni Başlangıçlar Yeni Umutlar

Merhaba değerli turkrock üyeleri abilerim kardeşlerim.Uzun zamandır forumda yoktum beni belki hatırlayanlar olur 2 sene kadar önce tam 2 yıl ugrasıp dizmiş oldugum ekipmanlarımı babamın rahatsızlıgı sebebiyle satmak zorunda kalmıstım.İbanez jem 7v-wh Gsystem nova drıve spark boossterlı amt f1 lı el yapımı caselı pedal boardım fender road worn straocasater ekipmanımı komple satmak zorunda kalmıstım belki hatırlayanınız olur bılmeyenlerde en azından cok onemı olmasada bılmıs oldu.
Hayatta her ıstedıgımız şeye erişmek kimi zaman zor kimi zaman erişimi yıpratıcı olsada hepimiz kendı butcemız ve capımızda bırseyler yapmaya çalıştık yaptık.Bende bunlardan biriyim 2 yıl boyunca ugrasıp gerek ozel sektor gerek muzık piyasasında gitaristlik yaparak yapmıs oldugum bırıkımle bir ekipman kurmustum fakat baştada dediğim gibi hayatta bazen bazı şeyler planladığınız gibi gitmiyor herşeyin başı sağlık diye boşuna dememişler gerçektende öyle arkadaşlar sağlıktan öte zenginlik yoktur ve şu an bu yazımı hangi kiminiz okuyorsa eğer kendiniz bir nebzede olsa sağlıklı hissediyorsanız çok şükür diyerek çok büük bir zenginliğe ve hayattaki en önemli ekipmana(sağlıgınıza sahip oldugunuzu unutmayın.Lafı cok uzatmadan dolandırmadan kendimi 1 senedır bıraz toparlamısken diyerek sorumu sorayım bu soru bu forumda belı en cok konusu acılan soru olsada konumun gırıs yazısında size anlatmak istediğim ufak bır hıkayeden dolayı tekrar açma gereği duydum,hatam varsa bağışlayın.
fender strat-buna göre bir amfi-buna göre bir ses kartı ve bu amfi için bir mikrofonlama kondeseri ile bir adet kayıt için kondenser mikrıofon kurma niyetindeyım.Bütçe 5000 nasıl bir yol izleyeyım ses kartı kondenser mıkrofon bunlar bellı markalar olsada yınede yorumlarınızı bekliyorum.
Şunu söylemek istiyorum elektro gitar ve ekıpmanlarım oldugu donemde podhd500 gt100 gıbı aletlerle ınanılmaz bır bogusma ıcındeydım.Bircok muzısyen arkadasım abım kardesım en ıyı yolun amfı oldugunu söylemişlerdi kesinlikle haklılardı onlara her zaman hak verdım ve bende artık cok elektronık kafalı kalmadıgımı soylemek ısterım tabıkıde zevk ve renk tartısılmaz ama transsıtorlude olsa lambalıda olsa bır amfı ve bır gıtar olarak hem evde hemde sahnede yerı gelınce çalıp benım ısımı goturecek gıtar ve amfı tavsıyelerınıze ıhtıyacım var.son ıkı yılda ınanın cok sey degısmıs muzık pıyasası ekıpman fıyatları almıs basını gıtmıs. 2015 yılında 1500 tl ye aldıgım fender road worn strat gıtar su an 2.elı 3000 lerde gezıyor belkıde daha fazla ınanılır gıbı degıl olacak ıs degıl ama ınanın bu duruma hem sevındım hem uzuldum en azından ekıpmanın muzık aletının kıymetının ve degerının bılındıgı bır doneme gelmıs olsakta elınde ekıpman bulunmayan veya yenı almak ısteyen ınsanlar ıcın can sıkıcı olabılıyor.kendınıze ıyı bakın.Sağlıkla kalın.Yokjtur dunyada bir nefes sıhhat gibisi.
Saygılar
Turgay Dursun
 
Ekipman konusunda sinirlar cok acik, yardimci olmak istedim ama, hangi müzik tarzinda nasil kayitlar almak istediginizi bilemiyoruz. O konuda biraz daha acik yazarsaniz yardimci olmaya calisirim.

Yani bu bütceyle bir strat ve Blues Junior alirsak, sizin pedallara/efektlere ihtiyaciniz olacak mi? Yoksa reverb-delay kayitta ekleyecek misiniz?

5000TL‘yi ciddi anlamda iyi planlamak gerekiyor.
 
Geri
Üst