300 Lira Vs 2000 Lira

Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gündür tonlardan memnun olmadığım bana tuhaf ve yetersiz geldiği için boss gt 10 prosesörümden kaynaklandığını düşünerek ekipman değişikliğine gitmeyi düşünüyordum. Analog setup kurmaya kadar düşündüm. Fakat bugun arkadaşın 300 liralık valler marka ucuz gitarıyla takılırken tonun gayet olması gerektiği gibi oldugunu farkettim. Aynı ton aynı ekipman ile benim gitardan boğuk ve tuhaf bir ses alıyorum bu arada benim gitar ltd ec 1000 seymour duncan. Aslında çok iyi bir gitarken nasıl oluyorda 300 liralık gitar daha iyi ton veriyor... Sizce gitarımda bir sorun mu var ne yapmalıyım düzcede kalıyorum ve gösterebilceğim adam akıllı bir yerde yok.
 
ne beklediğine bağlı kullandığın gitardan amfiden manyetiklerden setup dan vs çok detaylı bir konu ne istediğini ne beklediğini söylersen bana bende yardımcı olmaya çalışırım
 
O 300 liralik gitarin manyetigi humbucker miydi single coil mi? Manyetiklerin tepkisi her zaman degisik olur ve tabi daha bircok etken de var scale vs.. Bunlara cok takilmadan Birkac kez yazdim bir daha yazayim Processor de iyi sound yakalamak cok zor. Tavsiyem ilk once amfi modellemelerini tek tek denemeniz Uzerindeki fabrika parchlerinden bahsetmiyorum. 50 tane amp modellemesi varsa o 50 amfiyi tek tek presetlere koyup kulakliklardan dinleyerek deneyin daha sonra overdrive ekleyerek tonu sekillendirebilirsiniz. Ama tek tek yani her defasinda 1 component ekleyin. Gunler surer bastan soyleyeyim
 
Ec 1000 emg ile kullanmıştım gayet sağlam gitardır. Tonları biraz koyu lpler gibi. Onuda biraz eq ayarı ile halletmek mümkün. Belki başka bir sorun olabilir gitarınızda. Hemen niye satıyorsunuz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bi kaç yere gösterdim malum düzcedeyim sınırlı biraz. Manyetiklerde sorun olsa ses alamazdım yada gerçekten kötü ses alırdım diye düşünüyorum. Ama bu ufak bişey dediğim. Belkide gitarın karakteri budur bilmiyorum ama 300 liralık gitarın üstüne ton olarak koyması gerekirken bilemiyorum. Eq ayarı falan ince ayrıntısı. Aynı şartlarda karşılaştırdım zaten. Manyetiklerle ilgili bir sorun olabilirmi peki sizce?
 
Manyetikler sahte olabilir :) Özellikle emg'lerde bu sorun var. En başından beri tonda sorun varsa sahte olma ihtimali var, zaman içinde memnuniyetsizlik varsa, potları ve lehimleri kontrol edin derim. Bir de çok basit bir konu aama manyetik yüksekliğini iyi ayarlanmaması da etki ediyor. Yanlız bunu baştan ölçün eğer yükseklikten kaynaklanan sorun olmadığı düşünüyorsanız, eski yükseklik ayarına getirirsiniz. İlk başta yüksekliği ölçmeden bu işe girişmeyin.
 
Gitarın tellerini gevşetin, FR varsa FR'yi de bastırarak vidaların ordan çıkartıp bakmaya çalışın. Manyetik yükseklilerini yine not etmeden bu işe girişmeyin, manyetik yükseklik ayarı kaçarsa uğraştırır çünkü. İşiniz bittikten sonra tekrar eski yükseliğine getirin. Manyetiğin arkasına bakın, made in America Seymour duncan logosu, metal plakaya basılı olmalı. Varsa, kağıt etiket ile de modeli ve kodları vs yazar ama bu kağıt etiket olması önemli değil. Metal plakaya basılı mutlaka olmalı. Sonra, manyetiğe önden baktığınızda seymour duncan yazı fotuna bakın, bunun için net bir şey söyleyemeyeceğim, foto çekip atın, ancak o şekilde bir şeyler söylenebilir. Çin çakmalarında bu yazı fontunu değiştirip water slide logo tarzı bir logo basıyorlar. Tam bu noktada, ön tarafta seymor duncan yazısı olmak zorunda da değil bu şekilde yapılmış duncan 59'lar gördüm. Arkasında made in America ibaresi ve duncan yazını plakaya basılı değilse %99 sahte yani. Başka bir ihtimali var mı ben bilmiyorum 1980'den beri duncan bu şekilde üretiyor manyetikleri.

Manyetik sahte değilse, dead coil olma durumu var(humbucker'de iki bobin vardır, biri gitmiştir biri duruyordur bu da cılız bir ton sebebi olur.) ama duncanlarda bu küçük bir ihtimal. Potları ve lehimleri jack'ı öncelikle kontrol edin.
 
Lehimleri sökmenize gerek yok önden telleri gevşetip manyetik yükseklik ayar vidaları söküp yapacaksınız o kadar. Yani her manyetik için 2 vida toplam 4 vida, lehimlerle işiniz yok kabloları da çok çekmeyin, arka taraftaki elektronik kavitede lehimler zarar görebilir. Kablo boyu yetersiz ise tam gelemez manyetik o zaman, yandan bir ışık kaynağı tutun cep telefonu kamerası ile foto çekip bakın. Flash yeterli olmayabilir.
 
Burada gitara küsüp satmaya hic gerek yok Gitariniz gayet guzel sadece biraz dilinden anlamak gerek. Biz de ayni seyleri yasadik. Zamanla gitariniza nasil davranmaniz (sound olarak)gerektigini ogreneceksinizdir. (Benim gitarim eq ister overdrive ister vs vs) Bilin ki o parlak diye duyduğunuz ses, (ki ben de ayni severim) yuksek volumelerde inanilmaz kulak tirmalayici bir hal aliyor. Biraz sabir ve zaman meselesi sadece (y)
 
Bende kesinlikle katılıyorum. Ec1000 sattığıma en çok pişman olduğum gitarlar arasında. Ama illa değiştirmek istiyorsanız da evvela müzik mağazasına gidip hangi tip gitara ihtiyacınız olduğuna karar verin.
 
Geri
Üst